Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sen Müslüman'sin Unutma! Noel'i Kutlama! (1 Kullanıcı)

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
noel_baba.jpg

SEN MÜSLÜMAN'SIN UNUTMA! NOEL'İ KUTLAMA!
Öncelikle Hepinize Selamün Aleyküm Canım Ailem ... Noelde yani yılbaşında yapılan kutlamalarla ilgili sizinle önemli bir şey paylaşmak istiyorum...
Müslümanlar! Miladi takvim, Hz İsa as'ın doğum günü başlangıç kabul edilerek Hristiyanlarca hazırlanmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü, yani noel Hristiyanlar tarafından dünya genelinde çeşitli eğlencelerle kutlanmaktadır.
Buraya kadar normaldir. Endişe verici tarafı ise ; bu kutlamalara Müslümanların da iştirak ediyor olmasıdır.:A
Oysa yılbaşı Hristiyanların bayramıdır ve Müslümanlar bu bayramı kutlayamazlar. Çünkü;
  • İslam, onlara benzemeyi yasaklamaktadır. Hz. Peygamber (sav) şöyle buyurmaktadır: "Kim bir kavme benzerse o da onlardandır." (Hadis-i Şerif)
  • İslam, Hristiyanları dost edinmeyi yasaklamaktadır: "Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin!" (Kur'an'ı Kerim)
  • Müslümanlar! Hristiyanların senin bayramını kutladığını gördün mü? O halde neden onların bayramını kutluyorsun?
  • Çam ağacı süslemek, hindi yemek onların dinlerine özgü bir adettir.
Bu geceyi eğlenerek geçirmek isteyenlere şunları hatırlatmak isteriz:
  • Bu gece yapılacak eğlenceler, inancımıza aykırıdır.
  • Yapılan eğlenceler, kültürümüzü yakıp-yıkmaktadır.
  • İçilen içkiler; kendimize, ailemize ve çevremize bir çok zarar vermektedir.
  • Cinsellik ön plana çıkrılarak, sınırsız özgürlük naraları atılarak ve gayr-i meşru ilişkiler özendirilerek aile ve toplum değerlerimiz zarara uğratılmaktadır.
  • Piyango, tombala ve her türlü şans oyunu ile insanlarımız kumara alıştırılmaktadır.
" Çoluk çocuğuna helal lokma götürmek isteyen aile reisleri! Piyango ve kumardan gelen kazanç helal değildir. Bunlardan hiçbir hayır bekleme! "
  • Yoksulluk ve fakirliğin arttığı dünyamızda, bu gecede yapılan sınırsız harcama ve israfın hesabını Allah'a veremeyiz...
Bunları okudukları halde yılbaşını kutlayan, sınırsız harcama yapan ve hiçbir şekilde ders almayanları Allah c.c. ıslah etsin...
Allah c.c.'ya emanet olun... Selam ve dua ile...

sevil1

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykümselam yerinde bir konu olmuş Allah razı olsun pyangoda almasın kimse rabbimizden hayırlı ve helal para dileyelim ve şükredelim.a.e.o
Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost ve idareci edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). Sizden kim onları dost ve idareci edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez, onları hidayete erdirmez.” (Mâide suresi 51) “Yahudiler de hıristiyanlar da; sen onların dinlerine uymadıkça asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Allah’ın yolu, doğru yolun tâ kendisidir. Yemin olsun ki, sana ilim geldikten sonra, eğer sen onların arzularına uyacak olursan, senin için Allah’tan ne bir dost ve ne de bir yardımcı vardır.” (Bakara Sûresi: 120)

hyalcin_67

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşem hatırlattığın ve bilgilendirdiğin için...ALLAH'a emanet ol....

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN...
Bu Konuda Bize Bilgi Verdigin için...
RABBİM'E Emanetsiniz...

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
vealeykümselam yerinde bir konu olmuş Allah razı olsun pyangoda almasın kimse rabbimizden hayırlı ve helal para dileyelim ve şükredelim.a.e.o
Cenab-ı Hak şöyle buyuruyor: “Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost ve idareci edinmeyin. Zira onlar birbirlerinin dostudurlar (birbirinin tarafını tutarlar). Sizden kim onları dost ve idareci edinirse, o da onlardandır. Şüphesiz Allah, zalimler topluluğuna yol göstermez, onları hidayete erdirmez.” (Mâide suresi 51) “Yahudiler de hıristiyanlar da; sen onların dinlerine uymadıkça asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Allah’ın yolu, doğru yolun tâ kendisidir. Yemin olsun ki, sana ilim geldikten sonra, eğer sen onların arzularına uyacak olursan, senin için Allah’tan ne bir dost ve ne de bir yardımcı vardır.” (Bakara Sûresi: 120)

ALLAH razı olsun kardeşem hatırlattığın ve bilgilendirdiğin için...ALLAH'a emanet ol....

ALLAH RAZI OLSUN...
Bu Konuda Bize Bilgi Verdigin için...
RABBİM'E Emanetsiniz...

Allah c.c. hepimizden razı olsun...
Bir katkım olduysa ne mutlu bana...:evet

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.hoşgeldin canım yoktun.yüreğine sağlık.Rabbime emanet ol.

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm.hoşgeldin canım yoktun.yüreğine sağlık.Rabbime emanet ol.

Aleyküm Selam Ablacım... Evet, bu aralar baya bi yoktum...:evet
Dersler, sınavlar derken çok uzak kaldığımı hissettim... Sizi özledim...
Beğenmiş olmanıza sevindim... Allah c.c. 'ya emanet ol ablacım...B)B)
Selam ve dua ile...:H

sivetok

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
img141.imageshack.us
s.a.
"Sen müsülmansın unutma" cümlesini görünce gözlerim doldu.
Evet biz müslümanız ama nasıl müslüman aff Allahım aff.
Güzel ve güncel bir konuyu paylaşmışsın kardeş. Ben yılbaşında kutlama yapacağım ama bu kutlama yılbaşı kutlaması olmayacak. Ben Mekkenin fethini kutlayacağım inşallah.

musa____

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı Olsun....
Hatırlattıgın İçin...
Kardeşim Yılbaşı Akşamı Mekkenin Fethini Kutlayalım...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm KArdeşim Allah razı olsun uyarınların Paylaşımın iiçin Eyyy Müslüman Noel Kutlamalarına Alet olma :( Arkdaşlarımla bu konuyu paylaştım Okuyolar hakkını helal et kardeş Allaha emanet ol

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
"Sen müsülmansın unutma" cümlesini görünce gözlerim doldu.
Evet biz müslümanız ama nasıl müslüman aff Allahım aff.
Güzel ve güncel bir konuyu paylaşmışsın kardeş. Ben yılbaşında kutlama yapacağım ama bu kutlama yılbaşı kutlaması olmayacak. Ben Mekkenin fethini kutlayacağım inşallah.

Aleyküm Selam...
İnşaallah bu yazıyı okuyan ve noel'i kutlayan müslüman kardeşlerimiz bir daha noeli kutlamaz....
Onun yerine hicri yılbaşını ve Mekke'nn fethini kutlayalım... A.E.O.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt