Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sen de mi ülker!!!! (2 Kullanıcı)

saliha

Kayıtlı Kullanıcı
kamuoyuna bir açıklama yapıldı. Açıklamayı yapan Tüketiciler Birliğiydi. Birlik bir hayra imza atarak Türkiye’deki 10 farklı gazoz markasını inceleme altına almıştı. Ve Türkiye’nin bilimsel alanda en saygın araştırma merkezi olan TÜBİTAK’tan bu 10 markayı içinde alkol bulunup bulunmadığına dair incelemesini istemişlerdi.

10 Markanın Hepsinde Alkol

TÜBİTAK gerekli incelemeleri yaptı ve sonucu Tüketici Birliğine bildirdi. Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz ise dün şok açıklamayı yaptı: 10 markanın hepsinde ama hepsinde alkol vardı.

Hassas Müslümanlar

Aslında gazlı içeceklerin hepsinin içinde alkol olduğu yıllardır dillerde gezerdi. Hassas Müslümanlar yıllardır bu maddelerin içinde alkol olduğun söylüyorlar ama bir türlü bunu çevrelerine ispat edemiyorlardı. Zaman ve araştırmalar hassas Müslümanları haklı çıkardı. Hassas ve temkinli davrananlar yıllarca gazoz yerine alkol ve haram içmekten kendilerini korumuş oldu.

Neden Alkol?

Veteriner Gıda Hijyenistleri Derneği Başkanı Can Demir, durumun büyük üretim teknolojisinden kaynaklandığına işaret ediyor. Ürünlerin akışkanlığını hızlandırmak için alkol kullanıldığını aktaran Demir, "Normalde üretim bandında 30 saniyede 2 şişe dolum yapılırken, alkol sayesinde bu miktar 4 şişeye çıkıyor." diyor.

Ülker, Sen de mi?

Bazılarında ise şöyle bir inanç vardı: Ülker bizim değerlerimize saygılı bizden bir şirket. O yüzden Ülker’in mallarını güvenle yiyebiliriz. Ama yapılan açıklamalarda Ülker’in Çamlıca´sı da vardı. Üstelik “bizim Ülker” alkol miktarında üst sıralarda yer alıyordu.

Dün yapılan açıklama ile birlikte Ülker efsanesi de çürüdü… Kısacası Ülker, üretim bandında daha fazla dolum yapabilmek adına bizim değerlerimizi hiçe sayıyor.

Alkol zorunlu mu?

Asıl acıyı Kimya mühendisi Prof. Dr. Mustafa Nutku’dan şu sözleri duyunca yaşadık: “Gazozda bulunan alkol ise alternatifi olmasına rağmen tamamen keyfi konulur."

Yani Müslüman kardeşler, aslında üretim bandında dolumu hızlandırmak için kullanılabilecek başka maddeler var. Bu insanlar ise sırf bize alkol içirmek için ürünlerine alkol koymuşlar. Yoksa alternatifi olmasına rağmen illa da alkol kullanmayı ne ile açıklayabiliriz.

Ya Kolalar?

Şimdi kimse çıkıp demesin ki, “gazozlarda alkol var ama, fantalarda ve kolalarda yok”. Biz Müslümanız ve bu iddiayı yutacak kadar cahil değiliz. Gazoza koyan kolasına da alkolünü katar, fantasına da.

Haram mı İçtik?

Maalesef yıllarca serinlemek adına içtiğimiz şey aslında alkolmüş. Yani İslamiyet’in şiddetle yasakladığı alkolü dolaplarımızda bulundurup kanımıza kattık. Kendimiz içmekle kalmadık çocuklarımıza da içerdik. Alkolün bir şişesini içmekle bir damlası arasında hiçbir fark olmadığı için harama bulaşıp kaldık. İslam âlimleri derler ki “Vücuda giren bir haram, kırk gün o vücuttan çıkmaz.” 40 gün daha bekleyeceğiz ki vücudumuzda biriken haramları dışarı atalım… Ya öncekiler? Bu kadar haramı içen Müslüman’ın ibadetten uzak kalışını, günaha dalışını, Allah’a yakınlaşamayışını anlamak artık daha kolay.

İmam-ı Azam’ın Hassasiyeti?

İmam-ı Azama atfedilen çeşitli rivayetler vardır:

Bir ara Bağdat civarlarında üç beş koyun çalınıyor. Bu koyunların bir şekilde İmam-ı Azam Hazretleri’nin tabağına gelme ihtimali var mı? Var! Bu yüzden tam 20 yıl koyun eti yemiyor. Sırf harama bulaşmış olmayayım diye.

Hangi Firmada Ne Kadar Alkol Var

Uludağ 1.56, Akmina 1.28, Tansaş 1.16, Çamlıca 0.84, Fruko 0.76, Sensun 0.60, Sprite 0.56, Adese 0.48, Seven Up 0.44, Kipa 0.20 gram/litre

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı
RE: sen de mi ülker!!!!

Edindiğiniz bu habari burada bizlerle paylaştığınız ve olaya gösterdiğiniz hassasiyetten ötürü size teşekklür ederim ...Artık bu içeceklerin içinde alkol olduğu resmen ıspatlanıp dile gelmişse, artık seçim yapmak ,içmek yada içmemek sadece tüketicinin bileceği iş .

Selamlar !

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı

arkadaşlar şüpeli şeylerden kaçınmak lazım
ülker de olsa ben güvenemiyordum bi türlü,ama açık söylim kola içerdik taki
ülkerin kola turka başlığı altında müslümanlarada o alkolden içirmeye çalıştığını duyana kadar :(
malesef herkez bizi hedef almış,ne yediğimize çok dikkat etmeliyiz...
paylaşımın için teşekkürler bilmeyen arkadaşlar öğrenmiş oldu sayende....B)

mmhn

Kayıtlı Kullanıcı

kötülük yapmak insanlara arar vermek içimize işlemiş allah ıslah etsin bizi

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

bu kadarinada pes dogrusu allatan korkmayan kuldanmi utanacak

ruveyda28

Kayıtlı Kullanıcı

ya hiçbirşeye güvenimiz kalmadı artık paylaştınız için Allah razı olsun.

suveyda

Kayıtlı Kullanıcı

Haram mı İçtik?

Maalesef yıllarca serinlemek adına içtiğimiz şey aslında alkolmüş. Yani İslamiyetr17;in şiddetle yasakladığı alkolü dolaplarımızda bulundurup kanımıza kattık. Kendimiz içmekle kalmadık çocuklarımıza da içerdik. Alkolün bir şişesini içmekle bir damlası arasında hiçbir fark olmadığı için harama bulaşıp kaldık. İslam âlimleri derler ki r0;Vücuda giren bir haram, kırk gün o vücuttan çıkmaz.r1; 40 gün daha bekleyeceğiz ki vücudumuzda biriken haramları dışarı atalımr30; Ya öncekiler? Bu kadar haramı içen Müslümanr17;ın ibadetten uzak kalışını, günaha dalışını, Allahr17;a yakınlaşamayışını anlamak artık daha kolay.

ALLAH RAZI OLSUN

saliha

Kayıtlı Kullanıcı

gerçekten ben de çok üzüldüm. yaptığımız ibadetleri Rabbim kabul eder inşallah.

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::eek::eek::eek::eek: aman allah,im bunu nasil yaparlar bizim hakkimiza nasil girerler????????? hemde alkol kullanmadigimizi bile bile,peki bukadar insanin hakkini ALLAH huzurunda nasil odayecekler basta ben,bunu bile bile hemde alternatifi varken yapan insanlara hakkimi helal etmiyorum!!! kardesim sendende rabbim razi olsun hiç aklima gelmezken beni bilinçlendirdin ALLAH yar ve yardimcimiz olsun insallah (amin) selam ve dua ile.....:mad::mad::mad:

azraali

Kayıtlı Kullanıcı

bu kadarı da pes artık ya...ben güvenirdim ülker markasına ama artık güvenmem....allah ıslah etsin...

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

allah korusun bizde almayız ne olacak sağolun

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::eek: s.a. güvendiğimiz dağlara kar yağdı .bizde ülker markasına güveniyorduk ama.........
ALLAH RAZI OLSUN.Bilgilendirdiniz.

saliha

Kayıtlı Kullanıcı

öyle ya artık ne yiyeceğiz ne içeçeğiz şaşırdım ben de:|

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek::eek: s.a kardeim ALLAH razı olsun bu aydınlatıcı paylaşımından dolayı
demek ki bizler daha dikkatlı olmalıyız

Sakina

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
ilk önce bizle bunu paylastigin icin tesekkürler,
bizle bu paylastiklarini nerden ögrendin? sorumun ana nedeni bana etrafimdaki insanlar inanmiyor ve diyorlarki sadece ülkerin vs. ismini kirletip, satis azalmasi icin yaziyorlar diye
onun icin tam olarak nerden ögrendigini söylermisin? arastiriyorum internette ama tam olarak bulamiyorum.

simdiden tsk ederim

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
gelin boykot yapan kardeşler listenizi bidaha gözden geçirin malesef dışarıdan yedigmiz içtigmiz herşey şüphe taşıyo allah affetsin

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm sevgili kardeşim fakat bu tavrınız üzgünüm ama boşuna bu tür maddelere konan alkol miktarından çok şükür mesul değiliz ayrıntılı olarak ve ikna olacağın bir site tavsiye etmek istiyorum dinimizislam.com kesinlikle bu sitede bununla ilgili herşeyi bulacaksın.Sınırların ne olduğunu öğreneceksin.Hayırlı akşamlar selametle

rebida

Kayıtlı Kullanıcı
Eski konu ama..

Eski konu ama..

Hayırlı aşamlar arkadaşlar her ne kadar eski konu olsada benim yeni olmam münasebetiyle bir iki şey bende ekleyeyim dedim;Bakınız bu konuyu aslında kola konusunu değerli birkaç dostumuzla çok tartıştık sonuçta şuna karar ülker vb. firmaları bu konuda birbirinden ayırmamaya karar verdik niyemi ? çünkü kola bizim kültürümüz değil Bakınız;bir ülkeyi ayakta tutan değerleri ve kültürüdür ne alaka derseniz cola,foost food,hollywod,vb. markalar amerikanın değerleridir ve maalese firmalaramız bizim duygusallığımızdan faydalanıp iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama iyi analiz edince işin gerçek yanı bu değil biz kendi elimizle kendimizi yaktık.Sonuç;kola vb. asitli içecekleri içmemeye karar verdik en azında başarabildiğimiz kadarıyla..Allaha emanet olunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt