Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şems-i Tebrizi yaşıyor... (2 Kullanıcı)

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada "yaşamak ve aşk" der dururken bir yandan da şunu düşünelim mi;

"Sen, ben, O..." Bu kalabalık ta ne böyle??

Mesnevi'nin yazılmasına vesile "çok özleyen Rumi " aşamasıdır. Şems O bunu yapabilsin diye sahneden çekilmek durumunda idi; ŞEMS "BAŞINI" vermeyi teklif etmişti... Bir başa sonsuz ömürle hediyeleşti cömert sahibimiz. Şems yaşıyor...ve yaşayacak...

Şems'tir çözülmesi gereken sır AŞK'ı "YAŞAMAK" isteyene. Şems ne verdi de adı Mevlana oldu Rumi'nin? Şems ne verdi de Mevlana AŞK'ı YAŞADI? Ben ol ki aşkı bil dedirtti bu yaşadığı O'na.

AŞK'ın açığa çıkması için aşık ve maşuk TEKleşmelidir. Rumi Şems'i kendinde bulduğunda adı Mevlana oldu. AŞK'ı , Şems yanıbaşında iken değil, Şems gittiğinde yaşadı. Aşk gerçek meyvelerini AŞK yaşanırken verir...

Beyitlerinin altına Şems-i Tebrizi diye imza attı kimi zaman Mevlana. Ey arayan kişi; ben O'yum, O ben dedi...

VEDUD esmasının sırları Şems-i Tebrizi'den değil de Mevlana'dan açığa çıkmıştır diyebilir miyiz ki bu durumda?

(Alıntıdır)

Selam ve dua ile...

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı Olsun.
Şems'i Tebrizi hep ikinci planda gibi anlatılır,yada yansıtılır.Ancak anladığım kadarıyla ölümü pahasına ,kendisine verilen görev için hiç gözünü kırpmadan Mevlana Celaladdini Rumi'nin karşısına çıkmış ve tüm yanlış anlaşılmalara rağmen ve onu tanıyanların tüm ısrarına rağmen sadece yapması gerekeni yapmış ve ölümüde kaçınılmaz olmuştur.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Şems'in varlığını kabullenememiş kimseler, Mevlana Celaleddin'e ileri geri laflar etmişlerdir. Mevlana'nın bu kimselerden birine verdiği cevap şöyledir:"Onun ışığı vurmazdan önce ölü bir nakıştım sadece taş duvarlarınızda. O, elindeki yay ile vurmazdan önce tellerime; hep aynı nameyi çalıp söyleyen, kendi sesine yabancı bir kuru rebaptım. Ben onun avucunda bağlar, bahçeler ağaçlar görür; deryalar gibi geniş, deryalar kadar berrak sular görürüm. Onun avucunda çıkan ağaçların gölgesinde dinlenirim. Lâkin siz bunların hiçbirini göremezsiniz." der.

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
Bu arada "yaşamak ve aşk" der dururken bir yandan da şunu düşünelim mi;

"Sen, ben, O..." Bu kalabalık ta ne böyle??

Mesnevi'nin yazılmasına vesile "çok özleyen Rumi " aşamasıdır. Şems O bunu yapabilsin diye sahneden çekilmek durumunda idi; ŞEMS "BAŞINI" vermeyi teklif etmişti... Bir başa sonsuz ömürle hediyeleşti cömert sahibimiz. Şems yaşıyor...ve yaşayacak...

Şems'tir çözülmesi gereken sır AŞK'ı "YAŞAMAK" isteyene. Şems ne verdi de adı Mevlana oldu Rumi'nin? Şems ne verdi de Mevlana AŞK'ı YAŞADI? Ben ol ki aşkı bil dedirtti bu yaşadığı O'na.

AŞK'ın açığa çıkması için aşık ve maşuk TEKleşmelidir. Rumi Şems'i kendinde bulduğunda adı Mevlana oldu. AŞK'ı , Şems yanıbaşında iken değil, Şems gittiğinde yaşadı. Aşk gerçek meyvelerini AŞK yaşanırken verir...

Beyitlerinin altına Şems-i Tebrizi diye imza attı kimi zaman Mevlana. Ey arayan kişi; ben O'yum, O ben dedi...

VEDUD esmasının sırları Şems-i Tebrizi'den değil de Mevlana'dan açığa çıkmıştır diyebilir miyiz ki bu durumda?

(Alıntıdır)

Selam ve dua ile...

Bir Cuma günü televizyonda "Cemalnur Sargut" hanımefendiden dinledim Şems_i Tebrizi'yi.....
Fırsat bulabilirseniz tavsiye ederim...
Allaha Emanet Olun...

imported_mehmet__

Kayıtlı Kullanıcı
geçtiğimiz cumartesi paneline katıldım bende Şemsi Tebrizinin. Cemalnur Sargut Hocamız titretti yüreklerimizi

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc yar ve yardımcın olsun...

dünyaa

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt