Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Selamünaleyküm (1 Kullanıcı)

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
Zor durumdayım ben eskiden madde bağımlısı mutluluğu sevgiyi arayan bir günahkardım.tövbe ettim ve çok şükür evli 1çocuk annesiyim.derdim ibadet.layığı ile bir kul olamıyorum.rabbim her istediğimin fazlasını verdi elhamdüllah ama ben şükrünü eda edemiyorum.namaz kılmıyorum kac kere basladım bıraktım eşim gibi olmak istiyorum her durumda kılmak rabbimin rızasını kazanmak istiyorum ama olmuyorher defasında ölüm daha cok aklıma geliyor ben naparım bunca günahla yanıcam diyorum seytan vesvese ve kötü nefsim beni bırakmıyor tövbe haşa isyan edesim geliyor bazaen delimiyim neden bile bile böyle yapıyorum hem istiyorum hem kılmıyorum.bana yardım edin bildiğim halde neden böyleyim üseniyorum tembellik yapıyorum hersey biarada iyi bir kul olmak istiyorum ve bu yolda aslında ilerlemek istiyorum rabbimin rızasıyla karsısına cıkmak istiyorum

berat05

Yönetici
ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatuhu

Zor durumdayım ben eskiden madde bağımlısı mutluluğu sevgiyi arayan bir günahkardım.tövbe ettim ve çok şükür evli 1çocuk annesiyim.derdim ibadet.layığı ile bir kul olamıyorum.rabbim her istediğimin fazlasını verdi elhamdüllah ama ben şükrünü eda edemiyorum.namaz kılmıyorum kac kere basladım bıraktım eşim gibi olmak istiyorum her durumda kılmak rabbimin rızasını kazanmak istiyorum ama olmuyorher defasında ölüm daha cok aklıma geliyor ben naparım bunca günahla yanıcam diyorum seytan vesvese ve kötü nefsim beni bırakmıyor tövbe haşa isyan edesim geliyor bazaen delimiyim neden bile bile böyle yapıyorum hem istiyorum hem kılmıyorum.bana yardım edin bildiğim halde neden böyleyim üseniyorum tembellik yapıyorum hersey biarada iyi bir kul olmak istiyorum ve bu yolda aslında ilerlemek istiyorum rabbimin rızasıyla karsısına cıkmak istiyorum

Değerli kardeşimiz

Ailemize - İslamiyet gen tr ye hoşgeldiniz öncelikle Üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah..

Kardeşim hepimiz kuluz ..Yani eskiden çok büyük günahlar işlemiş olsakta bunun bilincinde olup tevbe istiğfar etmeli o günahları işlememeli..
Bunlardan kurtulup ibadete sarılmakla vesveseden kurtulup imanla yollara düşeceksiniz inşallah
Siz öncelikle bol bol tevbe istiğfar edip Kur'an-ı Kerim okuyarak şeytanı yanınızdan uzaklaştırabilirsiniz.
Bol tevbe istiğfar ve RABBİMİZİ hiç unutmamak sizi hep bir adım daha yaklaştıracaktır.ŞEYTAN sizi hep vesveseye bırakır..devamlı üşengeçlik verir namaz kılmamak için...Böyle zamanlarda hemen euzubesmele çekip abdest alıp Kur'an okuyun bilmiyorsanız FELAK ve NAS sureleri öncelikle ezberleyin..
Dilinizden eksik etmeyeceğiniz LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİZ AZİM ezberinizde olsun .

Şeytan siz bunları yaptıkça eskisi kadar vesvese veremeyecektir.
Namaz en önemli ibadetimizdir.Üşenmek yok değerli kardeşim.Kendinizi zorlayarak olsa kılınız çünkü Ahiret günü çok çetin olacak.

Bu siteye sık sık girin .Burda çok değerli kardeşlerimiz sizlere yardımcı olacaklardır..

İYİ MÜJDELİ HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ İNŞALLAH DEĞERLİ KARDEŞİM

Esselamün aleyküm ve Rahmetulahi ve Berekatuhu

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli kardeşimiz

Ailemize - İslamiyet gen tr ye hoşgeldiniz öncelikle Üyeliğiniz hayırlı ve daim olur inşallah..

Kardeşim hepimiz kuluz ..Yani eskiden çok büyük günahlar işlemiş olsakta bunun bilincinde olup tevbe istiğfar etmeli o günahları işlememeli..
Bunlardan kurtulup ibadete sarılmakla vesveseden kurtulup imanla yollara düşeceksiniz inşallah
Siz öncelikle bol bol tevbe istiğfar edip Kur'an-ı Kerim okuyarak şeytanı yanınızdan uzaklaştırabilirsiniz.
Bol tevbe istiğfar ve RABBİMİZİ hiç unutmamak sizi hep bir adım daha yaklaştıracaktır.ŞEYTAN sizi hep vesveseye bırakır..devamlı üşengeçlik verir namaz kılmamak için...Böyle zamanlarda hemen euzubesmele çekip abdest alıp Kur'an okuyun bilmiyorsanız FELAK ve NAS sureleri öncelikle ezberleyin..
Dilinizden eksik etmeyeceğiniz LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİZ AZİM ezberinizde olsun .

Şeytan siz bunları yaptıkça eskisi kadar vesvese veremeyecektir.
Namaz en önemli ibadetimizdir.Üşenmek yok değerli kardeşim.Kendinizi zorlayarak olsa kılınız çünkü Ahiret günü çok çetin olacak.

Bu siteye sık sık girin .Burda çok değerli kardeşlerimiz sizlere yardımcı olacaklardır..

İYİ MÜJDELİ HABERLERİNİZİ BEKLİYORUZ İNŞALLAH DEĞERLİ KARDEŞİM

Esselamün aleyküm ve Rahmetulahi ve Berekatuhu

öncelikle allah razı olsun.birde 1sorum daha olacak ben çok dini yasayan 1ailede yetişmedim,yani ramazanlar vardı annem arada kuran okurdu yurtdışında ne kadar olursa artık ezan yok hep bir iklem ve nedense hep korkularım agır basıyor eşim bana dini bilgin zayıf rabbimiz rahmetim azabımı gecmiştir diyor der,böyle zamanlarımda aalah razı olsun.benim kuranı kerim hariç neler okumam faydalı benim için tefsirmi,riisalemi,yoksa başka kitaplarmı.benim imanım mı zayıf?ne kadar nankörüm degilmi rabbim beni müslüman etmiş ve ben kıymetini bilmiyorum, oğlumu yetiştirirken hep rabbimin güzelliklerini anlatacağım inş. oğlum benim gibi olmaz hayırlı allah yolunda aşkıyla yananlardan olur.(bu arada yeni siteye geldiğim için zorlanıyorum nereye nasıl bakcagımı bilmiyorum.bana gelenleri nasıl okucagım

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamualeykum...

Esselamualeykum...

öncelikle allah razı olsun.birde 1sorum daha olacak ben çok dini yasayan 1ailede yetişmedim,yani ramazanlar vardı annem arada kuran okurdu yurtdışında ne kadar olursa artık ezan yok hep bir iklem ve nedense hep korkularım agır basıyor eşim bana dini bilgin zayıf rabbimiz rahmetim azabımı gecmiştir diyor der,böyle zamanlarımda aalah razı olsun.benim kuranı kerim hariç neler okumam faydalı benim için tefsirmi,riisalemi,yoksa başka kitaplarmı.benim imanım mı zayıf?ne kadar nankörüm degilmi rabbim beni müslüman etmiş ve ben kıymetini bilmiyorum, oğlumu yetiştirirken hep rabbimin güzelliklerini anlatacağım inş. oğlum benim gibi olmaz hayırlı allah yolunda aşkıyla yananlardan olur.(bu arada yeni siteye geldiğim için zorlanıyorum nereye nasıl bakcagımı bilmiyorum.bana gelenleri nasıl okucagım

Kardeşim öncelikle hoşgeldiniz...
Tevbe Allaha yaklaştıran bir eylemdir...
Günahları da siler götürür tevbe...
Allah CC.'ın izniyle siz O'na bir adım yaklaşırsanız O size koşarak gelecektir inşallah...
Son nefesimiz çıkana kadar sorumluyuz...
İman olmazsa zaten islam olmaz...İslam olmazsa da iman olmaz...
İkisi berberdir yani...
Ve de önecelikle İLMİHAL'i her müminin müslümanın bilmesi lazım...
Siz gayret edin...
İnşallah davamı gelecektir...
Allah CC. yar ve yardımcımız olsun...

GEVHER

Yönetici
ve aleykümselam kardeşimiz...

Ailemize hoşgeldiniz.Rabbimiz ,hayırlı ve faydalı nice paylaşımlarda sizi de aramızda görmeyi nasip etsin.

Berat kardeşimizin yönlendirmesiyle sayfanızı okudum.Berat kardeşimizden Allah Celle Celalüh razı olsun.

Ne mutlu size ki Gerçek Sevgilinin varlığını kalbinizde hissetmişsiniz , O 'na kulluk etme lütfuna erişmişsiniz.

Ama asıl zorluklarla bundan sonra karşılaşacaksınız.Çünkü Nefsimiz ve Şeytan ,Rabbimize yönelmek istediğimizi anladığında bizi bu yoldan caydırmak için türlü türlü mazeretlerle karşımıza çıkar .Bizi Hak yoldan ayırmak için gece -gündüz uğraşır.
Bu sadece sizin başınızda olan bir durum değildir ya da bu durumun nedeni sizin iman eksikliğiniz değildir.Lütfen bu şekilde düşünerek ümitsizliğe kapılmayınız.Bizim Rabbimiz öyle şefkatli ve affedicidir ki , kendisine yönelen kullarını geri çevirmez.

Nefsimizle ve şeytanla olan mücadelemizde dikkat etmemiz gereken çok önemli bir nokta var : Şeytan boşluklardan ve cahilliğimizden yararlanarak hayatımıza sızar ve bizi etkiler.
Bu nedenle ilim öğrenmeli ve işlerimizden arta kalan vakitleri mümkün olduğunca boş geçirmemeye çalışmalıyız.

Bizim sadece iki temel rehberimiz olmalı : KUR 'AN ve PEYGEMBERİMİZİN SÜNNETLERİ
Bunları okumalı , anlamalı ve yine bunlarla amel etmeliyiz.

En güzel öğrenme yolu örnek almadır.Efendimizin ( S.A.V ) , peygamberlerimizin , sahabelerin , islam alimlerinin hayatlarını okuyarak kendimizi geliştirmeli ve öğrendiklerimizi hayatlarımıza uygulamaya çalışmalıyız.

Bu öğrenme sürecinde dilini anlamadığımız , bize ağır gelecek kitaplara ilk başta yönelmememiz menfaatimizedir. Çünkü sıkılan nefsimiz bizi buradan yakalayarak caydırmaya çalışır.

Ve herşeyin temeli NAMAZ...
O ki , Gerçek Sevgilinin huzuruna çıkmamızı sağlar.O ki , KUL olduğumuzu bize her seferinde hatırlatır.
Namaza devam ettikçe , lezzetini aldıkça daha da şevkimiz artar.

Eğer mümkünse ilim öğrenirken bize yardımcı olabilecek kişilerle bir arada bulunmamız faydamızadır.Zira islamiyet topluluk halinde daha rahat yaşanır.

Tüm bunlar şahsi görüşlerimdir.
İslamiyet.gen.tr ailesi olarak istediğiniz anda yardıma hazırız.
Yolunuz açık ve Rabbimiz yardımcınız olsun.

Allah Celle Celalühe emanet olunuz.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim..

siz bir güzellik yapmişsiniz hak rızasında olmayan yoldan hak rızasının olacagı yola girmişsiniz..evlenip efendimizin sünnetini yerine getirmişsiniz hamdolsun eşiniz anladıgım kadarı ile namazında niyazında(inşa-ALLAH..)

eşinizden destek alın..hergün kuran-i kerim okumaya gayret edin inşa-ALLAH.şeytanın vesvesesi ALLAH c.c rızasının oldugu şeylerdedir..
ALLAH c.c yakın kullarla şeytan elbette uğrasacaktır vesevese verip sıkınıtıya düşürmeye calışacaktır..

her daim abdestli olmaya gayret gösterlim hepimiz inşa-ALLAH zamanla dualarınız ve dualarımızla hepimiz hak yolunda birer ferd olacagızdır..

sizin vesileniz ile bende fikrimi anlattım..benimde kendimi günahkar bir insan hissettgim zamanlar oldu olmaya devam ediyor..nefisle elbette catışmalar olacak..güzel olan zor olur..

başarmak için kararlı olmak şart..rabbimin yolunda ilerlersek her adımda bir gül ile gider adımı atar ve inşa-ALLAH hak rızasını alırız..

hayırlı haberlerinizi bekliyoruz..
sizi sitemizde görmek sizinle istişarede bulunmak bizi sevindirecektir..

inşa-ALLAH evimizin reisi İSLAMİYET olur..

selam ve baki dualarla..

YaralıGönül

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleyküm selam kardeşim.

ilk önce aramız hoşgeldin demek istiyorum.ve daimliğini umut ve niyaz ediyorum inşallah.
Affınıza sığınarak bir kaçşey söylemek istiyorum.
Ne büyük bir mutluluk ki geç olmadan Allah a yakınlaşma niyetindesin.
yaptığın yanlışların farkınada varmışsan ne mutlu size. bu şekilde niyetinin ne kadar ciddi olduğunu Allah a göstermişsindir inşallah. bundan sonra size düşen görev Allah a olan ciddiyetinizi korumak ve bu yolda ilerlemektir. en başta Allah ın bize yolladığı kuran-ı kerimi öncü seçip , peygamber efendimizin hadisleriye yolla devam etmeliyiz.bunu da yaptıklarımızla pekiştirmeliz.
inşallah niyetiniz salih olur.
tekrardan aramıza hoşgeldin kardeşim.
selam ve dua ile....

Evliyanin biri talebeleriyle beraber bir sohbetten dönerken bir kabristanın yanından geçiyorlarmış. O veli zat bir kabri işaret ederek talebelere sormuş.
- “Şimdi su kabirde yatan sahış kalksa sizce neler yapar?”
Talebeler en başta saşırmış ancak herkes kendine ait fikri beyan etmiş. Kimisi;
- “Devamlı namaz kılar” demiş kimisi;
- “Devamlı oruç tutar ” demiş kimisi;
- ”Bütün malvarlığını Allah yolunda sarfedip sadaka verir” demiş kimisi de;
- “Hemen hacca gider ve asla günahlara girmez” demiş… Talebelerin fikirleri hep bu minvaldeymiş. O veli zat tebessümle karşılık verip;
- “Elbette hepinizin dediği doğru şu anda o kabirdeki kimse dirilse namazlarını oruçlarını ve diğer ibadetlerini daha hassas şekilde yapmaya gayret eder.” ve devam etmiş “O Şahsın tekrar dirilme buraya gelme imkanı yok artık o kapı kapalı fakat siz buradasınız ve kabre doğru gidiyorsunuz yani sizin kabre gideceğiniz kat’i. O şahsın yapacağını söylediğiniz şeyleri şimdi sizin yapma fırsatınız var...

KAFİRLER İSTEMESEDE , ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR.(saff/8)

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm...hayırlı akşamlar aramıza hoşgeldin..
bizler burada bir aileyiz..her derdimizi paylaşırız ne güzel sende paylaşmışsın..
şimdi sıra çözüm bulmakta...öncelikle devamlı olarak namaz abdestli durmaya çalışın..peygemberimiz;müslüman sürekli abdestli olmalıdır der..
abdestiniz gittikçe siz yeniden alın..alışın zamanla bu size kolay gelmeye başlayacak...
daha sonra kılabildiğiniz kadar kılın hangi vakitleri yetiştiriyorsanız..
arada kaçırdığınız namazlarda olacaktır elbet bunun için allah'tan af dileyip kaza edin yavaş yavaş namaza da alışacaksınız...
sonra artık namaz sizde yemek, içmek, gibi zorunlu bir hissiyat oluşturacak..
kılmadığınızda bir eksiklik duyacaksınız..
zaten bir aya yakın zaman kılın bırakamazsınız...
ben size anlattığım gibi yaptım şimdi namazımı da hiç bırakmadan kılıyorum elhamdülillah..
sizdede öyle olacağına inanıyorum..
ama tembellik etmezseniz..
ne kadar zor gelsede yapacaksınız..çünkü sizi sürekli üşendirecek bir düşmanınız olacak yanınızda.."şeytan!!" o na uymamak için elinizden geleni yapın ve kalkın ona inat kılın namazınızı..hem allah'ın rızasını kazanın hem onu kül edin...
yapın bunu hiç üşenmeden!!sürekli allah'ı anmaya çalışın bir de....
böylece kalbiniz temizlenecek ve imanınız tazelenecek...
şeytan sizden biraz daha uzak duracak...
hadi allah kolaylık versin...hayırlı akşamlar...selametle inşallah...:):):):):)

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
Teşekkür ederim

Teşekkür ederim

ALLAH cümlenizden razı olsun.dün gece yarısı searche namaza bağlanmak diye yazdım ve bu siteyi görüp tıkladım cok şükür ben yavrumdan bilgisayarı acamıyordum ama dünden beri onunla bilgisayar arasında kosturur oldum ALLAH rızası için insanlara yardım etmekten daha güzel bişey varmı sagolun beni düşünüp vaktinizi ayırıp tavsiyelerde bulundugunuz için.hepsini tekrar tekrar okuyorum.belki bu kalın kafama yer eder bi anda diye.rabbime kötü zamandayken hep dua ettim önve tesettüre girdim ve bana bu yolda ilertecek ALLAH korkusu olan bir eş nasip et diye.6ay sonra esimle tanıştım.kendisi benden 4yas büyük ve hacı ve cok bilgili elhamdüllah cok kötü durmumda basımda hep cevsen okudu bana hep namaza basla ve kıl seni ben bile kurtaramam der ve kızar hafifce ama bilemiyorum namaz kılmayınca kendimi kötü suçlu eksik huzursuz hissediyorum özlüyorum veya kuran okurken birden bir hoşluk cöküyor bedenime iyi bisey yaptıgımdan emin oluyorum ama namazada baslayıncada korkularım cıkıyor ortaya buhrana giriyorum 3harfliler aklıma geliyor ölüm korkusu basıyor kaygı telas içinde mahv oluyorum.ve bu korkularımı yenemiyorum.eşim bana derki ALLAH bu duyguları herkese vermez sevdiği kullarındansın ama kendini ve korkularını doğru şekile doğru tarafa yönlendiremiyorsun ve doğru diyor.aptallık olduğunun da farkındayım bu beynime ve en önemlisi duygu ve korkularıma hükmediyorum.bazen kendimi muasebeye cekiyorum ve kızıyorum sadece sızlanıp duruyorsun istiyorsun ama birsey yapmıyorsun calışmadan kim para verir dimi.hakkın rızasını istiyorsan ibadet etmelisin olması gereken bu ve tabikide gönül gözünün acık olması ama velhasıl burada tıkanıyorum ataga gecmem gerek yoksa birgün böyle sızlanırken birde bakmışım ecel kapımda ve hersey için cok geç ve keşke ah dicem.Şimdi sorarım size söyleyin az cok insan bu kadar seyin bilincinde iken nasıl olurda hala faaliyete gecmez veya gecemez kendimimi kandırıyorum ÖĞÜT VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH cümlenizden razı olsun.dün gece yarısı searche namaza bağlanmak diye yazdım ve bu siteyi görüp tıkladım cok şükür ben yavrumdan bilgisayarı acamıyordum ama dünden beri onunla bilgisayar arasında kosturur oldum ALLAH rızası için insanlara yardım etmekten daha güzel bişey varmı sagolun beni düşünüp vaktinizi ayırıp tavsiyelerde bulundugunuz için.hepsini tekrar tekrar okuyorum.belki bu kalın kafama yer eder bi anda diye.rabbime kötü zamandayken hep dua ettim önve tesettüre girdim ve bana bu yolda ilertecek ALLAH korkusu olan bir eş nasip et diye.6ay sonra esimle tanıştım.kendisi benden 4yas büyük ve hacı ve cok bilgili elhamdüllah cok kötü durmumda basımda hep cevsen okudu bana hep namaza basla ve kıl seni ben bile kurtaramam der ve kızar hafifce ama bilemiyorum namaz kılmayınca kendimi kötü suçlu eksik huzursuz hissediyorum özlüyorum veya kuran okurken birden bir hoşluk cöküyor bedenime iyi bisey yaptıgımdan emin oluyorum ama namazada baslayıncada korkularım cıkıyor ortaya buhrana giriyorum 3harfliler aklıma geliyor ölüm korkusu basıyor kaygı telas içinde mahv oluyorum.ve bu korkularımı yenemiyorum.eşim bana derki ALLAH bu duyguları herkese vermez sevdiği kullarındansın ama kendini ve korkularını doğru şekile doğru tarafa yönlendiremiyorsun ve doğru diyor.aptallık olduğunun da farkındayım bu beynime ve en önemlisi duygu ve korkularıma hükmediyorum.bazen kendimi muasebeye cekiyorum ve kızıyorum sadece sızlanıp duruyorsun istiyorsun ama birsey yapmıyorsun calışmadan kim para verir dimi.hakkın rızasını istiyorsan ibadet etmelisin olması gereken bu ve tabikide gönül gözünün acık olması ama velhasıl burada tıkanıyorum ataga gecmem gerek yoksa birgün böyle sızlanırken birde bakmışım ecel kapımda ve hersey için cok geç ve keşke ah dicem.Şimdi sorarım size söyleyin az cok insan bu kadar seyin bilincinde iken nasıl olurda hala faaliyete gecmez veya gecemez kendimimi kandırıyorum ÖĞÜT VE TAVSİYELERİNİZ İÇİN RABBİM HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

yorumlarınızı inanın büyük bir duygu ile okuyorum..

sizin yapmanız gereketn tek şey nefsinize söz gecirmekmiş..
ne güzel rabbim size hayırlı eş evlat nasip etmiş..kapanmışsınız..kuran-i kerim okuyorsunuz..bu dünyayı degil berzah alemini düşünüyorsunuz.
ALLAH.c.c karsısına temiz pak cıkmaz istiyorsunuz bunlar ne muhteşem duygular ne güzellikler..
siz yolu zaten yarılamişsiniz bizim sizden ancak ricamız olur
ALLAH c.c tövbe eden kullarını sever tövbe kulu ALLAHına yakınlaştırr..
sizde maşALLAH ALLAH c.c yakınlamişsiniz ve nefsinizi yenmeye kalmış iş.
sizi burada görmekten ve hayırlı haberleerinizi almaktan mutluluk duyacaz..

yavrunuzu bizim için öpün..
dualarınızı bizdende esirgemeyin..
müterek dualarda buluşamım inşa-ALLAH..

selam ve dua ile..

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
gercekten öylemi düşünüyorsunuz yolu yarılamak?keşke sizin gibi insanlardan hayatımda cok olsa hatda dörtbir tarafım sizin gibi kişilerle dolu olsada bu içimdeki duyguları hep positiv bir şekilde hayatıma geçirirp yaşasam.birgün senai demircinin konferansına gittim bundan yaklasık 6ay 1sene önce bitince kendisininyanına gidip özel görüşmek istediğimi ve bu duygularımı söyledim bana gülümseyerek zor gelirse sade basta farz namazlarını kılmamı söyledi.elbetde o positivlik ve görüşmeden sonra basladım ama daim olmadı.ve ben hala ve hala aynı dertde bogulup duruyorum ve kendime kızıyorum.burdaki arkadaslardan biri cevremdeki insanların namazında niyazında insanların olmasının daha iyi oldugunu söyledi ama ne yazıkki böyle sizin gibi insanlarım yok etrafımda veya sürekli duygularımı canlı ve daim müddüt bu sekilde ve positiv tutup alışkanlık haline getirebilecegimbu siteye girdiğimden beri hep bi yandan umutlu ve rahatım öbür taraftada atesler basıyor daralıyorum nefes alamıyorum inanınki abartmıyorum işte hep böyle bi ruh haline giriyorum uyusam ve herseyi unutsam diyorum.

armour

Kayıtlı Kullanıcı
aramıza hoş geldiniz safa getirdiniz allah hepimizi affetsin hangimiz zemzemle yıkanmış ablacım allah tevbe edip hakkıyla kul olanlardan eylesin duamızda misafirsiniz her daim inşallah.en emin olana emanet...eyvallah

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
yorumlarınızı inanın büyük bir duygu ile okuyorum..

sizin yapmanız gereketn tek şey nefsinize söz gecirmekmiş..
ne güzel rabbim size hayırlı eş evlat nasip etmiş..kapanmışsınız..kuran-i kerim okuyorsunuz..bu dünyayı degil berzah alemini düşünüyorsunuz.
ALLAH.c.c karsısına temiz pak cıkmaz istiyorsunuz bunlar ne muhteşem duygular ne güzellikler..
siz yolu zaten yarılamişsiniz bizim sizden ancak ricamız olur
ALLAH c.c tövbe eden kullarını sever tövbe kulu ALLAHına yakınlaştırr..
sizde maşALLAH ALLAH c.c yakınlamişsiniz ve nefsinizi yenmeye kalmış iş.
sizi burada görmekten ve hayırlı haberleerinizi almaktan mutluluk duyacaz..

yavrunuzu bizim için öpün..
dualarınızı bizdende esirgemeyin..
müterek dualarda buluşamım inşa-ALLAH..

selam ve dua ile..

gercekten öylemi düşünüyorsunuz yolu yarılamak?keşke sizin gibi insanlardan hayatımda cok olsa hatda dörtbir tarafım sizin gibi kişilerle dolu olsada bu içimdeki duyguları hep positiv bir şekilde hayatıma geçirirp yaşasam.birgün senai demircinin konferansına gittim bundan yaklasık 6ay 1sene önce bitince kendisininyanına gidip özel görüşmek istediğimi ve bu duygularımı söyledim bana gülümseyerek zor gelirse sade basta farz namazlarını kılmamı söyledi.elbetde o positivlik ve görüşmeden sonra basladım ama daim olmadı.ve ben hala ve hala aynı dertde bogulup duruyorum ve kendime kızıyorum.burdaki arkadaslardan biri cevremdeki insanların namazında niyazında insanların olmasının daha iyi oldugunu söyledi ama ne yazıkki böyle sizin gibi insanlarım yok etrafımda veya sürekli duygularımı canlı ve daim müddüt bu sekilde ve positiv tutup alışkanlık haline getirebilecegimbu siteye girdiğimden beri hep bi yandan umutlu ve rahatım öbür taraftada atesler basıyor daralıyorum nefes alamıyorum inanınki abartmıyorum işte hep böyle bi ruh haline giriyorum uyusam ve herseyi unutsam diyorum.

Umut Kilic

Kayıtlı Kullanıcı
Allah yardımcın olsun bir daha yaşamaman dileğiyle...

berat05

Yönetici
esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

esselamün aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Değerli kardeşim

Siz önce kendi elinizden tutacaksınız...Nasıl mı?

Bakın hala şeytan size vesvese veriyor.Hepimiz zaman zaman bazı durumları yaşayabiliyoruz.Kuluz çünkü.Ama şeytana fırsat vermiyeceğiz inşallah
O bizi sıkıştırdığında EUZUBESMELE çekeceğiz.RABBİMİZE sığınacağız.FELAK ve NAS surelerini okuyacağız ve diyeceğiz ki BEN RABBİMİ üzmeyeceğim
SİLKİNMEZSEK olmayacak ...

Siz bir deneyin yürekten isteyerek bir deneyin bakalım...1...2....3... göreceksiniz..nasılda şeytan uzaklaşıyor

Burdan ayrılmayın..paylaşımlarınızı sürdürün ..diğer konuları okuyun..Her işin başı BESMELE unutmayın..sıkıldığınızda LA HAVLE.ve zikir çekin

Bizlerde manevi olarak burdayız

RABBİME emanet olun....MÜJDELİ haberlerle gelin bize inşallah

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
selamüaleyküm,bugün öğlen biraz kuran okudum ve inş hergün birkaç sayfa okumaya niyetliyim ve bu sayede inş düşünce korkularımı positive cevirip tekrar namaza niyet edip baslamayı düşünüyorum.rabbim utandırmasın.burda hangi bölümleri okumamı tavsiye edersiniz daha hala site içinde rahat gezinemiyorum karıştırıyorum herşeyi.ALLAHaemanet olun.

berat05

Yönetici
ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu

ve aleykümselam ve rahmetullahi ve berekatuhu

selamüaleyküm,bugün öğlen biraz kuran okudum ve inş hergün birkaç sayfa okumaya niyetliyim ve bu sayede inş düşünce korkularımı positive cevirip tekrar namaza niyet edip baslamayı düşünüyorum.rabbim utandırmasın.burda hangi bölümleri okumamı tavsiye edersiniz daha hala site içinde rahat gezinemiyorum karıştırıyorum herşeyi.ALLAHaemanet olun.

Foruma girdiğinizde hangi eksikliğiniz var ise o konuları okumanızı tavsiye ederim..

Mesela NAMAZA Çağrımız var.(BU BÖLÜMDE DE BİR ÇOK KONU GÖRECEKSİNİZ)
Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı bölümünde

Dini hikayeler-dini sohbet...Kur'an-ı Kerim

Siz bir Euzu besmele çekip başlayın yine sorularınız olursa yardımcı olur

Biz size yardıma hazırız kardeşim

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
2/222: ... Allah, çok tövbe edenleri sever...
9/118: ... Şüphesiz ki Allah TEVVÂB'tır, Tövbeleri çok kabul edicidir, RAHÎM'dir, merhameti sınırsızdır.

Tövbe edenler, Cenâbı Allah'ın sevgisi ile yücelmiş mutlu benliklerdir. Onlar Allahü Teâlâ'ya yönelerek her zaman çok ve pek çok tövbe ederek kulluk görevlerini yerine getirirler. Cenâbı Allah'ın bir isim sıfatı da tövbeleri çok kabul eden, tövbe nasip eden, Kendisine yönelenleri karşılıksız bırakmayan anlamında TEVVÂB oluşudur. Tevvâb'lık ve kuldaki " tövbe etme " ilişkisi, bir yaratılış yasası olarak her zaman devam etmektedir. Kul, bilip bilmediği günahlardan dolayı Cenâbı Allah'a sığınarak tövbe edecek ve çok affedici ve merhametli olan Yüce Allah'da kulunu bağışlayacaktır.

ve aleykümselam güzel kardeşim öncelikle sitemize hoşgeldiniz
üyeliğiniz hayırlı ve daim olsun..
Ne mutlu sizeki Rabbim hatalarınızdan dönüp doğru yolu seçmenizi nasip etmiş.
İnşaALLAH vesveseden kurtulup ibadetlerinizi tam anlamıyla yapmayıda başaracaksınız yeterki sabredin ve bol bol dua okuyun..Aman haa kardeşim namazı bırakma sakın o seni huzura kavuşturacaktır..Rabbim yardımcın olsun inşaALLAH...
Allaha emanet olun
selam ve dua ile kalın...

tövbeee

Kayıtlı Kullanıcı
özür dilerim ama tekrar veya yeni konu acmak isteyiince nasıl acıcam veya baslatıcam yeni konuyu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt