Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Selamün Aleyküm kardeslerim,bana yardimci olurmusunuz? (1 Kullanıcı)

imported_yesil_sancak

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeslerim,

yeni üye oldum, hayirli olur ins. Benim bir sorum olucakti size, herkesin fikrini almak isterim.

Su an konustugum bir kisi var kardeslerim, gecmisi kötü..gecmisi kötü dedigim, yani esrar alkol almis bir insan..simdi onlarda arinmis,yasklasik bir yildir ne alkol ne esrar aliyor, evlilikten sonra tamamen degisecegim, sen bana yardim et, beraber kilalim namazlarimizi vs. diyor..baya ciddilesti is, aileler haberdar, ama ben emin degilim, emin olamiyorum bir türlü...

korkuyorum ilerde yine esrar ve alkol alir diye, simdiki dediklerini yapmaz diye..inanin ben elimden geleni yapiyorum, ona dini anlatmaya calisiyorum, namaz kilmasini cok istiyorum..bir insan bile kurtarsam kârdir diyorum..bildiklerim ona aktarmaya calisiyorum..kapaliyim, bu onunda hosuna gidiyor, burda sanki önem veriyor dinine..

ama bir yandanda sanki ilgilenmiyor gibi, sadece evlenmeyi düsünüyor, evlenelim seninle basliyacagim, seninle ögrenecegim diyor..ne yapacagimi bilmiyorum..

ne olur Allah rizasi icin yardimci olun, fikirlerinizi söyleyin, sizce bu gibi insan degisirmiki, Allah hidayete erdirirmi (InsAllah) ? Umarim sizi cok SIKMADIM..

Hakkinizi helal edin, simdiden tesekkürler..

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam,hoş geldiniz.
nefis insana hep sonrayı öğütler.çünki şimdi zor gelir.şu an yapamayan sonra nasıl yapacağını garanti edebilir ki.eğer bu hususta ciddi ise şimdiden fiiliyata geçmeli.sonrası muallak durumda çünki.Rabbim hayırlar getirsin size inşALLAH.cümleye de hidayet nasip eyleye.

huzurpınarı

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam,hoş geldiniz.
nefis insana hep sonrayı öğütler.çünki şimdi zor gelir.şu an yapamayan sonra nasıl yapacağını garanti edebilir ki.eğer bu hususta ciddi ise şimdiden fiiliyata geçmeli.sonrası muallak durumda çünki.Rabbim hayırlar getirsin size inşALLAH.cümleye de hidayet nasip eyleye.
bende ayşe-rana kardeşime katılıyorum söyledikleri cok doğru RABBİM yardımcın olsun.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Bende yukarıda ki kardeşlerime katılıyorum. Bence o hareketleriyle gerçekten niyetini belli etmeli, sizde ona göre hareket etmelisiniz. Zaten geçmişten ders aldıysa, düzelecektir İnşaALLAH. Ama bir alimin sözünü okumuştum "Kimsenin yanlışını düzeltmeye çalışma. Çünkü; onun 1 yanlışını düzeltmeye çalışırken, senin 10 doğrun gider, farkedemezsin bile". İlla ki birini düzeltmek istiyorsan bence önce nefsini tam anlamıyla düzelt kardeşim. Sonra seni tanıyanlar farkı görünce İslam'ın güzelliğini görüp, düzelmeye başlayacaklardır İnşaALLAH. Ve unutma "yarın yaparım" aslında "ben yapmayacağım" demenin biraz daha farklı halidir.

Selam ve dua ile...

imported_yesil_sancak

Kayıtlı Kullanıcı
ayşe-rana, huzurpınarı ve Luvi tesekkürler..
Inanin aynen icimdeki yasadigim ve düsüncelerimi yazmissiniz..
Yani önyargili olup, kinamak istemiyorum kimseyi, ama bir türlü icimede sinmiyor..
Zor bir karar..
Daima namazlardan sonra dua ediyorum, Allah (c.c.) hayirlisini versin diye, eger hayirli olmiyacaksa olmasin diye..istihare namazini kilsam acaba bir faydasi olurmuki?

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
evlenmeden önce flört etmek çok günah ama.ben fikrimi yazamam allah ne sölediyse onu sölerim.kusura bakmayın.hakkınızı helal edin.
selam ve dua ile kalın:a11::a11:

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim yardımcınız olsun kardeşim istiareye yatmanız iyi olabilir rabbim inşaALLAH hayırlı olanı nasip eder ve kara vermede acele etmemenizi tavsiye ederim ve bol bol dua edin rabbim sizi en iyisine ulaştıtracaktırrr selametlee

suedaa

Kayıtlı Kullanıcı
Çoğunluk içinize siniyorsa bir adım atmak iyi olur.Ama çoğunluk sinmiyorsa itelemenin anlamı yok.Elbette size uygun biirisi çıkacaktır..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt