Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Selamlaşma adabi (1 Kullanıcı)

senokli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Tem 2008
Mesajlar
667
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
Web Sitesi
www.senawitch.tr.gg
SELAMLASMA ADABI
Allah (c.c.): Bir selamla selamlandığınız vakit, siz ondan daha güzeli ile selamı alın yahut aynıyla karşılayın. Şüphesiz ki Allah. her şeyin hakkını gerektiği gibi arayandır, buyurur. (Nisa, 86) Selam: Ayıp ve fenalıklardan uzak ve hayatın uzun olması anlamında duadır. En güzel selamlaşmak: Esselamü aleyküm denilince ve aleykümüs selamü verahmetüllah şeklinde veya: - Esselamü aleyküm verahmetüllah denilince - Ve aleykümüs selamü ve rahmetüllahi veberakatüh, şeklinde selama karşılık vermektir; Selamlaşmada adab:
1- Müminlerin bulunduğu yere girildiğinde ve oradan ayrıldığına selam vermek. Peygamberimiz (s.a.v.): "Sizden biriniz meclise geldiği zaman selam verdiği gibi, ayrılırken de selam versin. Çünkü birinci selam sonrakinden daha faziletli değildir." buyurur. (Tirmizi, es-Sünen). 2- Gayri Müslimlerle karşılaşıldığında. Önce onların selam vermesini bekleyerek, selamlarından sonra "ve aleyke" demek, 3- Müslümanların olduğu bir yerde tanıyıp tanımamaya bakmadan herkese selam vermek, 4- Selamlaşmada: küçük olanın büyüğe, az olan grubun çok olanlara. Yürüyenin oturana, binit üzerinde bulunanın yaya olana selam verme adabına riayet etmek, 5- Fesat çıkarmayacaksa, akraba kadınlarla da selamlaşmak. 6- Verilen selama cevap vermek vaciptir. Topluluk içerisinden birinin cevap vermesiyle diğerlerinin üzerinden selam alma farziyyeti sakıt olur; 7- Selama hemen cevap vermek. Mümkün olduğunca cevabımızı verene duyurmak, 8- Selam verirken ve alırken sesimizi çok yükseltmemek ve kısmamak. 9- Selam verirken ve alırken sesimizi hürmet ifade edecek şekilde ayarlamak. 10- Selamı duymazlıktan gelmemek (saygısızlık ifade eder). SELAMIN VERİLİP ALINMAYACAĞI YERLER: 1- Tuvalette ve hamamda verilip alınmaz, 2- Günaha sebep olan veya günahla meşgul olduğu halde selam verilmez alınmaz. 3- Kur'an okuyana, hadis rivayet edene, vaaz edene, ezan okuyana, kamet getirene ve namaz kılanlara selam verilmez, 4- Fitneye sebep olacağı endişesi ile genç ve yabancı kadınlara selam verilmez. Onların selamına sesli cevap verilmez.
B)B) B)B)
 

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Eyl 2007
Mesajlar
197
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Allah c.c razı olsun kardeşim.
 

islamcı2

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Şub 2009
Mesajlar
195
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
39
allah razı olsun kardeş emegine sağlık
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt