Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SELAM (1 Kullanıcı)

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
Selam mü'minler arasındaki muhabbeti artırır, dargılıkları giderir.Rasulullah(s.a.v)efendimiz buyurudular ki: "Biriniz bir meclise gelince selam versin.kalkmak isteyincede selam versin.ikiside aynı ölçüde ehemmiyetlidir."(müslim) Bera (r.a)dan rivayet edildigine göre,Rasulullah(s.a.v)buyurduki: "selamı yayın ki,selamet bulasınız"(tirmizi) Ebu hureyre(r.a)dan rivayet edildigine göre,Rasulullah (s.a.v) şöyle buyurd: "İman etmedikçe cennete giremezsiniz,birbirinizi sevmedikçe de kamil manada iman edemezsiniz. sizi birşeye delalet edyim mi ki, onu yaparsanız sevişirsiniz:'selamı arnızda yayınız."(buhari) Selam topluma barış ve huzur ortamını sağlar. Yani selam sevgi,barış ve kardeşlik duygularını geliştirdigi gibi, insanlar arasında dogması muhtemel kırgınlıklarıda önlemesine yardımcı olur.(PEYGANBER EFENDİMİZİN BUYURDUGU GİBİ HAYDİ HERKESLE SELAMLAŞALIM) ESSELAMU ALEYKUM ...............

b

i

polyana

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SELAM

selamünaleyküm arkadaşım o zaman, sürekli selamlaşmak üzere, ama ne yazıkki bu dışarda pek de yaygın değil, bırakın tanımadığımız insanlara selam vermeyi,çoğu zaman tanıdığımız insanları bile görmemezlikten geliyoruz, allah bizleri affetsin. SELAMÜNALEYKÜM :D B)

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

Selamla ilgili merak ettigim bisey var. Hic sevmedigimiz birinede karakterini begenmedigimiz birinede selam vermelimiyiz? Yani herkese insan ayirtetmeden Allahin selamini vermelimiyiz yoksa Allahin selamini verecegimiz kisileri secmelimiyiz?

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

RİMANO KARDEŞ BENCE HERKESE SELAM VERMELİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM BEN İNSAN AYIRT ETMEDEN SELAMÜNALEYKÜM

hazan_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

rimano yazdı:
Selamla ilgili merak ettigim bisey var. Hic sevmedigimiz birinede karakterini begenmedigimiz birinede selam vermelimiyiz? Yani herkese insan ayirtetmeden Allahin selamini vermelimiyiz yoksa Allahin selamini verecegimiz kisileri secmelimiyiz?
esselamu aleykum kardeşim herkese sevdigine sevmedigine
renk önemli degil herkese
(ESSELAMU ALEYKUM ) ....ALLAH'IN SELAMI HERKESİN ÜZERİNE OLSUN.....

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu aleyküm.
Büyükler demişler ki ''önce selam sonra kelam''.
Allaha emanet olun.

Tayfun_Dokgoz

Kayıtlı Kullanıcı

VEALEYKÜMSELAM CÜMLETTEN SELAMI VERMEK SUNNETTENDIR SELAMI ALMAK ISE FARZDIR .

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

ben bugun uye oldum buraya ama bu siteyi cok sevdim :)
ozel hayatimla ilgili bir nedenden dolayi moralim bozuktu bu site bana moral oldu

selamun aleykum herkese

esra18

Kayıtlı Kullanıcı
RE: selamün aleyküm

RE: selamün aleyküm

selamün aleyküm kardeşlerim.bana göre de herkese selam vermeliyiz.ayırt etmeden . cümlenize selamlar
ALLAH'IN SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN

nurris

Kayıtlı Kullanıcı

VeAleykumSelam
ALLAHIN SELAMI UZERİNİZE OLSUN...

edaalican

Kayıtlı Kullanıcı

VEALEYKÜMSELAM CÜMLETTEN SELAMI VERMEK SUNNETTENDIR SELAMI ALMAK ISE FARZDIR .

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt