Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şEkEr HoCa!!! (1 Kullanıcı)

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ARKADAŞLAR BU BANA GELEN BİR MAİLDİ PAYLAŞAYIM DEDİM YORUM SİZİN TABİKİDE.............

Şeker Hoca bir alem hoca: "Peygamberimiz yaşasaydı cipe binerdi,

zaten devenin de iyisine binmiş!" diyor. Teravih namazında eli boş

gelen kadınlara "Televizyon programlarına börek çörek yapıp gidersiniz, buraya

eliniz boş geliyorsunuz!" diye takılıyor. Söylediklerini oya sunuyor, Cuma

namazının farzını kıldırıp "Memleketin 330 milyar dolar borcu var, haydi şimdi

gidip çalışın!" diye cemaati işlerinin başına gönderiyor. O Malatya'nın

ünlü Şeker Camii'nin Şeker Hoca lakaplı imamı Celal Tigen. Basın Yayın Halkla

İlişkiler mezunu. Yaşını sorduğumuzda "52 modelim!" diyor.

İşte sorular ve cevaplar:

Cemaatiniz camiden taşıyormuş. Nedir bunun esbab-ı mucibesi?

"Zebanilerden, cehennemde kaynayan kazanlardan, cehennem

ateşinde yananlardan bahsetmem. Cami korkutma yeri değil, sevdirme

yeridir. Adam camiye zaten dert, ızdırap içinde geliyor. Bir de

cehennemden mi bahsedeceğiz?"

Camide promosyon uygulamanız varmış?

"Gelenleri caminin monoton havasından kurtarmak lazım. Camiye

gelen çocuklara camiyi sevdirmek gerekir. Onlara sorular soruyorum,

bilseler de bilmeseler de şehirler arası bilet, çeyrek, cumhuriyet altını
veriyorum."

Camilerde niye devamlı ayakkabılar çalınır?

" Bizde ayakkabılar kaskoludur. Ayakkabısı çalınana ayakkabı alıyorum."

Hep böyle grand tuvalet mi giyersiniz?

"İslam dini cübbe, sarık, takke ve tesbihten ibaret değildir.

Peygamberimiz sıcak iklimde yaşadığı için entari giymişti.
Kutuplarda yaşasa öyle mi giyecekti?"

Hurafeler ve batıl inançlara niçin bu kadar itibar ediliyor?

"Şiddetle karşıyım. Gidiyorlar türbelere, çaputlar

bağlıyorlar, " Al sana göbek, ver bana bebek!" bunlarla uğraşıyorlar. Malatya'da

Keşşaf Baba Türbesi var. Bir baktım kadınlar türbenin etrafında neredeyse içki

kokteyli yapıyorlar. Yakını içki içen eline viski, şarap, rakı ne varsa

mezara getirmiş. Şimdi bu adam kalksa bunları kovalasa haklı değil

mi? Bunlar dini takvim yapraklarında, cami diplerinde öğrendikleri için oluyor."

Allah bilir sizin internet siteniz de vardır?
"Cemaate;
href="http://www.celalhoca.com.tr/" target="_blank">www.celalhoca.com.tr 'ye girin, sorular sorun dedim.

Cemaat araştırmış. "Hocam bulamadık!" dediler. Sitem yok, espri yapmıştım.

Ama hazırlıkları yapılıyor, yakında olacak."

Cuma Namazının farzını kıldırıp cemaati gönderdiğiniz
oluyormuş, niye?

"Bu memleketin 330 milyar dolar borcu var. Namazın farzını

kıldırdıktan sonra; "Haydi şimdi gidin çalışın, memleket düzlüğe

çıksın!" diyorum."

Sizden rahatsızlık duyanlar yok mu?

"Neşeli şeyler anlatıyorum diye çok tepki verdiler. Dini

preslemişler, monoton hale getirmişler. İslam dini güler yüzlü bir

din ama namazı bile somurtarak kılıyoruz."

Şeker Hoca devam ediyor:

"Şeker Camii'ne yalınayak gelinmesini yasakladım. Ayağında

mantar, egzama, başka bir hastalık olabilir. İnsanlar o ayakla basılan yere

secde ediyorlar. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı'na cemaate galoş

giydirelim dedim. Henüz alamadım ama 1000 tane alıp koyacağım camiye."

"Bir gün sabah namazı için camiye gelmiştim. Üstünde hırka olan
birini gördüm ama çok karanlıktı, tanıyamadım."Kimisiniz?" dedim, "Turgut

Özal'ım" dedi. O sırada Başbakandı. Korumalarını atlatıp gelmiş. Annesi

Hafize Hanım'la tanıştırıp aile imamları olmamı, dini konularda onları
yönlendirmemi ve yılda 5 kere hatim indirmemi istedi. "Babam için 5

kere hatim indirmiyorum, ancak bir kere yapabilirim!" dedim.
"Peki öldükten sonra mezarıma 5 yıl boyunca gelip dua okur musun?" dedi.
"Ya Amerika'da, Arabistan'da ölürseniz, nasıl geleyim?" dedim, onu da kabul etmedim.

Ama 4 yıl boyunca Özal ailesinin aile imamlığını yaptım."

"Bir zaman cami yeni yapıldığı zamanlarda 4 avize gerekiyordu.

Halde çalışan birine; "Sen camiye avizeleri getir, ben senin reklamını

yapayım!"dedim. Cami doluyken cemaate; "Namazın farzı kaç diye

sorsam aranızda bilen olur, bilmeyen olur. Haydi ondan da vazgeçtim,

abdestin farzını sorsam onu da bilen olur, bilmeyen olur..

Ama kaliteli, ucuz sebze ve meyvenin hal binası No:47 Şahin

Topaloğlu'nda satıldığını bilip oraya gidersiniz!" dedim. 15 gün

sonra avizeleri getirdi. "Hocam, gelen giden benim dükkanı soruyor,

caminin başka ihtiyacı var mı?" diye sordu."

"Bir ara dünya kupası maçı vardı. Birkaç rütbeli kişi teravih

namazını da, maçı da kaçırmak istemiyordu. "Hocam ne yapacağız?" diye
sordular. "Teravihe gelin, hızlı kıldırıp sizi maça yetiştiririm!"

dedim. Birkaç rekatı hızlı hızlı kıldırdım. Sonra biraz rolantiye almışım. Maça geciktiler.
"Hocam ne yaptın? İyi gidiyordun,s onra birden yavaşladın?" dediler. "Yahu
radara yakalandık! Görmediniz mi, cemaatin arasında Malatya Müftüsü vardı?" dedim

[COLOR="Magenta"]YORUMLARINIZI MERAK EDİYORUM .. BEN OKUDUĞUMDA KOMİK GELDİ SONRA DÜŞÜNDÜM DİNİ BASİTE ALMAK GİİBİ BİRŞEYMİ YAPIYOR ACABA DİYE ...KİMSENİN HAKKINDA KÖTÜ YORUMLARDA BULUNMAK İSTEMEM TABİKİDE... BELKİ İNSANLARI CAMİYE BAĞLAMAK İÇİN BÖYLE DAVRANIYORDUR [/COLOR]

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
:K:K:KSELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR KARDEŞİM BU KADAR İŞİN GÜCÜN SİTRESİN ÜSTÜNE İYİ GİTTİ VALLA ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SADECE GÜLÜNÜR BUNA ASLINDA DOĞRU TARAFLARIDA VAR AMA BENCE YANLIŞ YAKLAŞIMLARIDA VAR. NEYSE O BİZİM İŞİMİZ DEĞİL...
ALLAH'A(C.C) EMANET OL. HAYIRLI AKŞAMLAR OLSUN TEKRAR. SELAMUN ALEYKÜM...​

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
:K:K:KSELAMUN ALEYKÜM HAYIRLI AKŞAMLAR KARDEŞİM BU KADAR İŞİN GÜCÜN SİTRESİN ÜSTÜNE İYİ GİTTİ VALLA ALLAH(C.C) RAZI OLSUN. SADECE GÜLÜNÜR BUNA ASLINDA DOĞRU TARAFLARIDA VAR AMA BENCE YANLIŞ YAKLAŞIMLARIDA VAR. NEYSE O BİZİM İŞİMİZ DEĞİL...
ALLAH'A(C.C) EMANET OL. HAYIRLI AKŞAMLAR OLSUN TEKRAR. SELAMUN ALEYKÜM...​

aleyküm selam abi.. bende en ilk okuduğumda çok gülmüştüm ama .. sonra da yanlışmı acaba konuşmaları diye düşündüm ....ee abi sen nasılsın işler çokmu yoğun

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam abi.. bende en ilk okuduğumda çok gülmüştüm ama .. sonra da yanlışmı acaba konuşmaları diye düşündüm ....ee abi sen nasılsın işler çokmu yoğun
ÇOK ŞÜKÜR BACIM İYİZ DİYELİM ALLAH(C.C) DAHA İYİ ETSİN. İŞLER BU GÜN BİRAZ YOĞUNDU. BENDE REÇETELERİ KONTROLE BAŞLADIM FATURA GÜNÜ YAKLAŞIYO...STRES BAŞLADI BENDE YAVAŞ YAVAŞ EVRAKLARI GÖNDERENE KADAR SÜRER...SEN NASILSIN SİZİN İŞLER NASIL HASTANE KARŞISI BAYA YOĞUNDUR...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
ÇOK ŞÜKÜR BACIM İYİZ DİYELİM ALLAH(C.C) DAHA İYİ ETSİN. İŞLER BU GÜN BİRAZ YOĞUNDU. BENDE REÇETELERİ KONTROLE BAŞLADIM FATURA GÜNÜ YAKLAŞIYO...STRES BAŞLADI BENDE YAVAŞ YAVAŞ EVRAKLARI GÖNDERENE KADAR SÜRER...SEN NASILSIN SİZİN İŞLER NASIL HASTANE KARŞISI BAYA YOĞUNDUR...

çok şükür işler iyide bu gidişle ben kötü olucam abi .. insanlar bayramdan sonra baya bi rahatsızlanmışlar.. bugün çok yoğundu... sizin bayramda birde nöbetiniz vardı değil mi? (ne kötü bişey:K) çok şükür bizim nöbetler hiç bayram günlerinde denk gelmedi :B......

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
çok şükür işler iyide bu gidişle ben kötü olucam abi .. insanlar bayramdan sonra baya bi rahatsızlanmışlar.. bugün çok yoğundu... sizin bayramda birde nöbetiniz vardı değil mi? (ne kötü bişey:K) çok şükür bizim nöbetler hiç bayram günlerinde denk gelmedi :B......

SEN GÜL GÜL...:K BEN 12 SENEDİR BU İŞİN İÇİNDEYİM DAHA 2. KEZ BAYRAMDA NÖBET TUTTUM. NASIL KÖTÜ OLUYO İNSAN YAAA.. İNŞALLAH BİDAHA GELMEZ...SİZ NE ZAMAN NÖBETÇİSİNİZ BEN SİZİN ECZ NENİN İSMİNİ GÖREMEDİM. YENİ FALANMI AÇILDI..

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
SEN GÜL GÜL...:K BEN 12 SENEDİR BU İŞİN İÇİNDEYİM DAHA 2. KEZ BAYRAMDA NÖBET TUTTUM. NASIL KÖTÜ OLUYO İNSAN YAAA.. İNŞALLAH BİDAHA GELMEZ...SİZ NE ZAMAN NÖBETÇİSİNİZ BEN SİZİN ECZ NENİN İSMİNİ GÖREMEDİM. YENİ FALANMI AÇILDI..

abi eczane açılalı 4.sene olacakta ...inan bende nöbet kartında sizin eczanenin ismini görememiştim ......:K maşallah hiç sıkılmadan 12 sene bu işimi yaptın abi... inan kutluyorum seni ben şimdiden sıkıldım sürekli kurallar değişiyor yetişemiyorum aklım almıyor ...

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
abi eczane açılalı 4.sene olacakta ...inan bende nöbet kartında sizin eczanenin ismini görememiştim ......:K maşallah hiç sıkılmadan 12 sene bu işimi yaptın abi... inan kutluyorum seni ben şimdiden sıkıldım sürekli kurallar değişiyor yetişemiyorum aklım almıyor ...
YA BACIM DEŞME YARAMI KAÇ DEFA KURTULMAK İSTEDİM AMA BECEREMEDİM BATAKLIK GİBİ Bİ GİRDİMMİ BİDAHA ÇIKAMIYOSUN. DEDİĞİN GİBİ HER GÜN YENİ BİŞEY DEĞİŞİYO YETİŞEMİYORUZ. NÖBET KARTINDA GÖZÜKMEZ ZATEN SİZİN BÖLGE FARKLI ÇÜNKÜ ECZ ODASININ AJANDASINDAN BAK. BEN BAKTIM ORDADA GÖREMEDİM AMA. BANU ECZANESİYDİ DEMİ.

enise karadeniz

Kayıtlı Kullanıcı
s.a
burda sohbet koyu baya..açıkçası bana çok komik geldi bu yazı.doğru tarafları çok fazla.insanları dine camiye ısındırmak için baya çaba sarfediyomuş doğrusu.ama bu çocuklara çeyrek altın filan dağıtmak biraz uyduma gibi geldi, galoş fikri çok mantıklı ama.temizlik imandandır.birde çok katıldığım birşey daha var dini somurtma dini olarak görmek ve namazı bile somurtarak kılmak konusunda söyledikleri ..din hoşgörülü ve tebessümlü olmayı ister.selametle..

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..Bana göre doğru tarafları da avr yanlış taraflarıda....
Ama yanlış tarafları çok mesela alay etmiş gibi ilk başta hızlı kıldır sonra yavaş...Ne anlamı var...Oyuncak değilki namaz...

Bir diğeri cehennemden bahsetmezmiş...Peki Allah(c.c) kuran-ı kerimde niçin bahsetmiş cehennemi..Hiç mi ibret almayacağız....

Ve bir diğeri cuma farzını kıldırdıktan sonra borç varmış diye işlerine yolluyormuş...
Bir ayet ekleyeceğim inşallah...
Bismillahirrahmanirrahim..."Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağırılınca Allah'ı anmaya koşun, alışverişi bırakın. Bilseniz bu sizin hakkınızda daha hayırlıdır. Namaz kılınınca yeryüzüne yayılın, Allah'ın lûtfunu arayın, Allah'ı sık sık anın ki felâh bulasınız."Cum'a: 9-10

Allah(c.c) bu hocayı ıslah etsin...Nediyim...Eğer bunlar doğruysa tabi...

Kendi görüşüm....Hayırlı akşamlar..

belkide dini bozmak isteyenlerin bir planı da olabilir..Allah (c.c) affetsin...

Hayırlı akşamlar...

aysem06

Kayıtlı Kullanıcı
YA BACIM DEŞME YARAMI KAÇ DEFA KURTULMAK İSTEDİM AMA BECEREMEDİM BATAKLIK GİBİ Bİ GİRDİMMİ BİDAHA ÇIKAMIYOSUN. DEDİĞİN GİBİ HER GÜN YENİ BİŞEY DEĞİŞİYO YETİŞEMİYORUZ. NÖBET KARTINDA GÖZÜKMEZ ZATEN SİZİN BÖLGE FARKLI ÇÜNKÜ ECZ ODASININ AJANDASINDAN BAK. BEN BAKTIM ORDADA GÖREMEDİM AMA. BANU ECZANESİYDİ DEMİ.

HAKLISIN ABİ GERÇEKTEN BATAKLIK GİBİ BU İŞ....HİÇ EĞLENCELİ GÜZEL BİR YANI YOK ... SIKILIYOR İNSAN BEN Bİ ARA İŞTEN ÇIKTIM İNAN Kİ EVDEKİ İLAÇ KUTULARINI GÖRMEMEK İÇİN SAKLAMAYI BİLE DÜŞÜNMÜŞTÜM:KAMA YİNE BAŞLADIM İŞE.........AY SONU GELDİ ÇATTI ABİ ...EN SEVMEDİĞİM ÇALIŞMA ZAMANI AY SONU .........

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt