Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEHİV SECDESİ NASIL YAPILIR...?? (1 Kullanıcı)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
NAMAZIN SON OTURUŞUNDA ETTEHİYYATÜYÜ OKUDUKTAN SONRA SAGA SELAM VEREREK SECDEYE YÖNELİNİR BURADA 3 DEFA SUBHANE RABBİYEL ALA DİYEREK ALLAHU EKBER DİYEREK OTURULUR VE TEKRAR ALLAHU EKBER DİYEREK SECDEYE VARILIR YİNE 3 DEFA SUBHANE RABBİYEL ALA DENİLİR VE ALLAHU EKBER DENİLEREK OTURULUR SONRASINDA ETTEHİYYATÜ,SALLİ BARİK,RABBENA DUALRI OKUNUR SAGA SOLA SELAM VERİLİR VE NAMAZ SONA ERER

SEHİV SECDESİNİ ŞU HUSUSLARDA YAPABİLİRSİN:
NAMAZ KILARKEN DUAYI UNUTTUĞUNDA,NAMAZI GECİKTİRDİĞİNDE,DUAYI OKURKEN ŞAŞIRDIĞINDA,VE DUAYI OKUYUP OKUMADIĞINDAN EMİN OLMADIĞINDA SEHİV SECDESİ YAPILMADILIR.

1 NEDENDEN DOLAYI NAMAZI TERKETMEK ZORUNDA OLURSANIZ SELAM VERİP İŞİNİZİ HALLEDİN

handan06

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEHİV SECDESİ NASIL YAPILIR...??

NAMAZ SANCIMA İLAÇ,YANIK YERİME MERHEM,ONSUZ,EBEDİ HAYAT BENİM OLSA İSTEMEM

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

s.A.Allah c.c. razı olsun.Emin olun sevih secdesinin nasıl doğru yapılacağını bilmeyen okadar çok insanımız varki emeginize sağlık

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Sehiv secdesi; "yanılma ve unutma secdesi" demektir. Namazın farzlarından birinin tehiri (geciktirilmesi) veya vaciplerden birini terk ve ya tehiri halinde yapılması gerekir.

Mesela; Vitir namazında Kunut dualarını unutmak, Fatiha'dan sonra zamm-ı sure okunması gereken yerde zamm-ı sureyi okumadan rükûa gitmek, birinci tahiyyâta oturmayı unutmak, namazda secde ayeti okunduğu zaman secde etmemek gibi durumlarda vacip terk edildiği için sehiv secdesi gerekir.

Üç veya dört rekatlı farz namazlar ile vitir namazında ikinci rekattan sonra tahiyyat'ı okuduktan sonra hemen ayağa kalkmayıp "Salli-Barik okuduktan sonra ayağa kalkmak, Fatiha'yı okumadan zamm-ı sureyi okuyup daha sonra fatihayı okumadığını hatırlayıp Fatiha'yı okumak, gibi durumlarda ise vacip tehir edildiği için yine sehiv secdesi gerekir.

Sehiv secdesi yapılması gereken durumda unutup selam verilirse namazın yeniden kılınması gerekmez.

(1) Büyük İslam ilmihali. Ömer Nasuhi BİLMEN. sayfa 181

saliha

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(c.c.) razı olsun!B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

allah hepimizden razı olur inş.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ben bu bilgileri iyice ararstrdıktan sonra size aktarıyorum zaten bende uyguluyorum bilenler bilmeyenler öğretsin evet bilmeyen çok var inş.öğrenirler

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Sehiv secdesi; "yanılma ve unutma secdesi" demektir. Namazın farzlarından birinin tehiri (geciktirilmesi) veya vaciplerden birini terk ve ya tehiri halinde yapılması gerekir.

Mesela; Vitir namazında Kunut dualarını unutmak, Fatiha'dan sonra zamm-ı sure okunması gereken yerde zamm-ı sureyi okumadan rükûa gitmek, birinci tahiyyâta oturmayı unutmak, namazda secde ayeti okunduğu zaman secde etmemek gibi durumlarda vacip terk edildiği için sehiv secdesi gerekir.

Üç veya dört rekatlı farz namazlar ile vitir namazında ikinci rekattan sonra tahiyyat'ı okuduktan sonra hemen ayağa kalkmayıp "Salli-Barik okuduktan sonra ayağa kalkmak, Fatiha'yı okumadan zamm-ı sureyi okuyup daha sonra fatihayı okumadığını hatırlayıp Fatiha'yı okumak, gibi durumlarda ise vacip tehir edildiği için yine sehiv secdesi gerekir.

Sehiv secdesi yapılması gereken durumda unutup selam verilirse namazın yeniden kılınması gerekmez.

(1) Büyük İslam ilmihali. Ömer Nasuhi BİLMEN. sayfa 181
S.A.Allahc.c.razı olsun fatiha'yı okumadığımı namaz bittikten sonra hatırlarsam namazı tekrarlamammı gerekir?

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

handos yazdı:
ben bu bilgileri iyice ararstrdıktan sonra size aktarıyorum zaten bende uyguluyorum bilenler bilmeyenler öğretsin evet bilmeyen çok var inş.öğrenirler
Allahc.c. hepinizden razı olsun kendi adıma ben sizlerden çok şey öğreniyorum

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

amin ecmain

cemcemil

Kayıtlı Kullanıcı
benim bildiğim imam sadece sağa selam verip yapar sehiv secdesini, tek kılanlar 2 tarafa selam verip yapar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt