Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şehite namaz cezası !!! (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Diyarbakır'da şehit olan İsmail Uygun'un annesi, 3 aylık asker oğlunun namaz kıldığı için komutanı tarafından nöbet cezasına çarptırıldığını söyledi...Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un annesi Sultan Uygun, "Hep bizim gibi ailelerin çocukları şehit düşüyor. 2 yaşındaki torunum babasız kaldı. Ben vatan sağ olsun demeyeceğim." dedi. Şahit annesi, 3 aylık asker olan oğluna terör bölgesinde günde 7 saat nöbet tutturulmasına da tepki gösterdi. Acılı anne, "Komutanı oğluma namaz kıldığı için tepki gösteriyormuş. Günde 7 saat nöbet tutturuyormuş." diyerek feryat etti.

NAMAZINA GICIK KAPINCA 7 SAAT NÖBET

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık beldesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma er İsmail Uygun'un Kayseri'nin Turgut Reis mahallesinde oturan baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor. Gece askeri yetkililerden aldıkları haberle yıkılan ailenin yakınları şehidin baba evine akın etti. Askerlik görevini kısa dönem olarak yapan er Uygun'un annesi Sultan Uygun'un ağıtları yürekleri dağladı. Şehit çavuşun 2 yaşındaki kızı Beyza'yı kucağına alarak gözyaşları döken Anne Uygun, "Şunun babasına nasıl kıydınız" diyerek PKK'ya lanet yağdırdı. 'Vatan sağ olsun' demeyeceğim" diyen acılı anne, "Oğlumun komutanı, namaz kıldığı için tepki gösteriyormuş. Onun gibi diğer kısa dönem askerler masa başında otururken 3 aylık er olan İsmail'im günde 7 saat nöbet tutuyormuş. Oğlum komutanına söyleyemiyordu ama bunları telefonda bize söylüyordu. Komutanı oğluma gıcık kapmış. Ayrıca hep bizim gibi insanların çocukları şehit düşüyor. Hiç gördünüz mü 'oğlum şehit oldu' diye ağlayan eli yüzü boyalı bir anne. Yok göremezsiniz. Ahmet Türk kameralar önünde zafer işareti yapıyor kimse bir şey diyemiyor. O yüzden vatan sağ olsun demeyeceğim." dedi.

Şehir askerin eniştesi Tekin Coşkun da 3 aylık bir askere Doğu'da nöbet tutturulmasına anlam veremediğini söyledi. Coşkun, "Silah tutmasını bile bu kadar sürede bir asker öğrenemez. Ama onca saat nöbet tutturuluyor." diyerek kısa dönem askerlerin terörle mücadelede kullanılmasını eleştirdi. 3 yıl önce Ayşe Uygun'la hayatını birleştiren şehit er İsmail Uygun'un bu evlilikten 2 yaşında Beyza isimli bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan şehit çavuş'un terhisine 1.5 ay kaldığı belirtildi.

Cihan

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
ya rabbi!
anlamıyorum dinimize.yaradanımıza bu kin bu öfke neden?demek ki şehid kardeşimiz halis bir kul imiş ki şehadet şerbetini rabbim ona sunmuş.ne mutlu ona...

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ya rabbi!
anlamıyorum dinimize.yaradanımıza bu kin bu öfke neden?demek ki şehid kardeşimiz halis bir kul imiş ki şehadet şerbetini rabbim ona sunmuş.ne mutlu ona...

Değerli yorumun için Allah senden razı olsun kardeşim..
Gözlerine sağlık.
Allaha emanet ol...:H:H:H

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
...........:a11::a11::a11::a11:...........

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Herşey ortada.. ayrıca Bu konunun dışında benim kafama takılan bir husus daha var.. Geçenlerdeki Aktütün baskınında bir şehit kısa dönemdi, burdaki haber olan şehitimiz de Kısa Dönem askeri....
Bu adamların çatışma bölgelerinde ne işi var anlayamıyorum.. Askerlerliği öğrenene kadar zaten askerlikleri bitiyor ve acemi sayılacakları bir dönemde çatışma bölgelerinde bulunmalarına anlam veremiyorum. Adam okumuş vatana millete faydalı olacak aradan askerliği çıkartayım diye askere gidiyor ama gönderildikleri yerlere bakın..
Bu şehitin annesinin de dediği gibi inançlı insanların çoçuklarını harcamaktan çekinmiyorlar. Allah yardımcımız olsun.. Rabbim şehit ailelerine sabır versin..

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Herşey ortada.. ayrıca Bu konunun dışında benim kafama takılan bir husus daha var.. Geçenlerdeki Aktütün baskınında bir şehit kısa dönemdi, burdaki haber olan şehitimiz de Kısa Dönem askeri....
Bu adamların çatışma bölgelerinde ne işi var anlayamıyorum.. Askerlerliği öğrenene kadar zaten askerlikleri bitiyor ve acemi sayılacakları bir dönemde çatışma bölgelerinde bulunmalarına anlam veremiyorum. Adam okumuş vatana millete faydalı olacak aradan askerliği çıkartayım diye askere gidiyor ama gönderildikleri yerlere bakın..
Bu şehitin annesinin de dediği gibi inançlı insanların çoçuklarını harcamaktan çekinmiyorlar. Allah yardımcımız olsun.. Rabbim şehit ailelerine sabır versin..

Amin kardeşim.
Tespitlerin konusunda hemfikiriz.
Değerli yorumundan dolayı Rabbim sizdende razı olsun.
Hayırlı cumalar...

siyah peçe

Kayıtlı Kullanıcı
evet inançlı kişileri kullanıyorlar.hatta bir ara askeriyede erkeklerin diz kapaklarına baktıklarını bile biliyorum yani.çünkü namaz kılan erkeklerde diz kapagında nasır oluşuyor ve namaz kılıp kılmadıgını anlıyorlar ona göre muamele ediyorlar.yazık bu kadar ah,bu kadar hak üstlerindeyken nasıl ilahi huzura çıkıpta bunu anlatacaklar merak ediyorum....

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
evet inançlı kişileri kullanıyorlar.hatta bir ara askeriyede erkeklerin diz kapaklarına baktıklarını bile biliyorum yani.çünkü namaz kılan erkeklerde diz kapagında nasır oluşuyor ve namaz kılıp kılmadıgını anlıyorlar ona göre muamele ediyorlar.yazık bu kadar ah,bu kadar hak üstlerindeyken nasıl ilahi huzura çıkıpta bunu anlatacaklar merak ediyorum....

Onların öyle bir derdi yok kardeşim.
Hesap umurlarında bile değil...:a22::a22::a22::a22:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt