Konyali Şehid Mücahid Şener
Şehadet en büyük aşk Şehiden büyük Aşıktır
Bugün bu yiğitler Afgünistan’da Çeçenistan’da Filistin’de Irak’ta vedünyanın diğer bölgelerinde eşi görülmemiş kahramanlıklar sergilemekte ve Hakk’ın şahitliğiniyapmaya devam etmektedirler. İşte onlardan biri henüz 19unda yaşamının baharında bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve arzu ettiği şehadetekavuşan binlerce gençten birisi olan Konya’lı Mücahid Şener’dir….
Mücahid 1984yılında dünyaya gelmişti. O’na isim olarak Mücahid’i seçenler hiç yanılmamıştı.Mücahid bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde çok istediğişehadete kavuşmuştu. Allah O’nun şehadetini kabul etsin. O’nu Firdevs cennetlerininvarislerinden kılsın. Bizi de şehidlerimizin yolundan ayırmasın.
Mücahid’de diğer akranlarıgibi güle-oynaya büyüdü. Ta ki bir şeyleri akletmeye başlayana kadarHayatının bu döneminde ümmetin halini daşanmeye başladı. Çevresinde ve dünyadaolanlara sessiz kalamazdı. Çünkü O bir müslümandı. Ve sahip olduğuiman olanlara sessiz kalmasına engel oldu. Çeçenistan’daki müslümanlara yardım etmeyekarar verdi. Hayallerini ve rahat olan yaşamını bıraktı. Kendisine yurtolacak olan topraklara yöneldi. Herkesin kendisine kardeş olacağı topraklara… O mucahid ulemanın cihad çağrısılarına icabet etme zamanın geldiğini düşündü. Cihadbölgelerine gidip gelen insanlarla konuştu. Müslümanların içindeki bulundukları zilletten kurtulmalarınınyollarını araştırıyordu. Allah hakkıyla iman eden bu gence rahmet ettiO’nu peygamberler sıddıklar salihler ve şehidler yoluna iletti.
Mücahid
Allah’ın
mazluma yapılan tecavüzlerin hiçbirinin karşılıksız bırakılmamasının istediğini biliyordu. 2000’li yıllarınınbaşında zulmün kızıl yüzünün tekrar gösterdiği Kafkaslardan gelen ve yankısıhala süren ses Mücahid’e
yıllardır Kur’an ve hadislerden öğrendiği cihadıbizzat gerçekleştirmenin ve özlemini duyduğu şehadete ulaşmanın kapısını aralamıştı. Oses şöyle diyordu. “Ey İslâm ümmetinin aziz evlatları! Aranızda Allah’averdiği sözde duranlar yok mu? İçinizde bu azmış ve sınırlarıaşmış köpekleri dur diyecek yok mu? Yahutta samimiyetle ve alçakgönüllülükle ellerini kaldırdığı zaman duası kabul edilecek bir kişi yokmu? Bizi dualarınızda da mı unuttunuz? Nerede gece yarılarındaki ısrarlıdualarınız? Şimdi dualarınızda unutacaksınız da
ne zaman hatırlayacaksınız? Allah Rasuluşehid olan 70 arkadaşı için dualar etmişti. Bugün binlerce müslümankardeşiniz öldürülürken sizin dualarınız
yardımlarınız nerede? Siz nerdesiniz? Müslümanların başlarınabir felaket geldiğinde Allah’a yalvarınız. Onların zafere ulaşmaları için hertürlü desteği vermekten kaçınmayınız.”
Mücahid’in şehadeti yaşadığı cahiliye toplumun vebende müslümanlardanım diyen fakat müslümanların içinde bulundukları zilletten kurtulması içinkılını bile kıpırdatmayan insanlara karşı bir ihtar ve direnişin yenidenayaklanışı olacaktır inşaAllah. Allah Mücahid’in ve tüm şehidlerimizin şehadetlerini kabuletsin. O’nun şehadetini tüm insanlığa bir nûr
Allah düşmanlarına daateş kılsın inşaAllah.
Şehid’imizin abisi anlatıyor:
“Genelde her zaman beraberdik.Çevredeki insanlar O’nun namaza ve Kur’an’a yatkın olması dolayısıyla çokseviyorlardı. İslâm’a çok yatkındı. İnsanları çok seviyordu
insanlarda O’nu çokseviyorlardı. Çok şirin bir çocuktu. Allah
herkesin içine sevgi vermiştigerçekten. İmam Hatip yıllarını O’nun için dönüm noktası olmuştu. İmamHatip yıllarında Kur’an eğitimi ve arkadaşları ile iletişimini geliştirdi. Filistin’deBosna’da Çeçenistan’da müslümanlara yapılan bu zulmü gerçekten kınıyordu ve gerçektençok üzülüyordu. Mücahid’i tanıyan herkes neye üzüldüğünü
niye istediğini biliyorlardı.Herkese diyordu “Ortada erkek yok mu? Bu mazlumlara bu kadınlara yardım edecek bir erkek yok mu?” diye.
Benim ticaretle uğraşmamabiraz kızardı. Askerden izine geldiğimde
Mücahid ticaret ile uğraşıyordu. Bundandolayı bu sefer ben biraz O’nu eleştirmiştim. Tabi daha sonrabunu öğrenci evlerine ve eğitimlerine katkı olsun diye yaptığını öğrendim.Gerçekten o zaman duygulanmıştım. Üzüntümüz beraber
sevincimiz beraber
herşeyimiz beraberdi.
Mücahid’i; ya Kur’an okurken görürdük ya da namaz kılarken… Mücahid
hayatını Allah için yaşamıştı. Hiçbir zaman dünya için ticaret içinbunu da böyle yapalım demedi.
Şehadeti benim için sürpriz olmadı.Öylesine bizi alıştırdı ki
her zaman kendi kendime diyordum
birgün şehid olacak.. Zaten yaşarken şehiddi.
Annem başta çok üzülüyordu.Allah gerçekten sabır verdi.”
Şimdi
Mücahid’i davasında kendisine yoldaşlık edenarkadaşlarının anlattıklarıyla tanımaya çalışalım.
Yakın bir arkadaşı Mücahid’i şöyle anlatıyor.
“Mücahid
yaşıtlarının dünyaya bir karış havadan baktığı lise yıllarında
İslâmdavasını dert edinmeye başlamıştı. Müslümanların bulundukları içler acısı duruma üzülüyor acaba ben davam için neler yapabilirim? diye derin düşüncelere dalıyordu.Mücahid’in Kur’an ile dostluğu biz İmam Hatip Lisesindeyken başladı. Buyolda yardımcı olacağını inandığı ders halkalarına katıldı. Arkadaşlar zulmün sonbulması için Allah yolunda
malımızla ve canı- mızla cihad etmeliyizderdi.
Dava arkadaşlarından birine Mücahid dendiğinde ağzından şu kelimeler dökülüyor:
“Mücahid
dünyanın değişik bölgelerinde müslümanlara yapılan zulmü ve müslümanların zulmekarşı verdikleri cihadı yakından takip ederdi. Rus zulmünün yüzyıllardır hükümsürdüğü Çeçenistan’ın anlamın O’nun için çok farklıydı. Rus zulmüne karşıverilen cihadda şe hid olan arkadaşları olmuştu. Mücahid’e cihadı veşehadeti Çeçen Cihadı öğretti desek abartmış olmayız. “Arkadaşlar iman davetve cihad bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Biz eğer ki imanettikten sonra davet ve cihad görevimizi yerine getirmezsek imanımızdaki samimiyetimizidensöz edilemez.” dediğini hiç unutmayacağım.
Öğrenci evlerine bir ilim yuvasınaçevirmişlerdi. Davası için tebdir peşinde koşanların aksine bu yola malınıve canını adayan kardeşlerin yaptığı çalışmalar Onun içindeki cihad veşehadet aşkını daha da alevlendirmişti. Davet ve cihad için çalışmadangeçen bir günü yok gibiydi. Şehadetten bahsederken çoğu zaman boğazıdüğümlenir
gözleri yaşla dolardı. Cihad etmeye 5.5 sene önce kararvermişti. Geceleri yaptığımız yürüyüşlerde cihad ve şehadetten bahsederdi. Cihad meydanındadaha aktif olabilmek için koşmak
yüzmek gibi kondisyonunu artıracak sportiffaaliyetleri yapmaya çalışırdı.”
Bir arkadaşı Mücahid’in cihad meydanına gitmek içinherşeyin hazır olduğunu ve birkaç güne kadar yola çıkacağının haberinialdığında sevincinden yerinde duramaz olduğunu Allah’ın O’nun yüzündeki nûr’u artırdığınıve Mücahid’in yüzüne eskisi gibi bakamadıklarını
yüzünün haya edilecek birgüzelliğe söylüyorlar.
Cephedeki mücahid arkadaşları
henüz 19’unda Firdevs’e varis olanyiğidimizi haya
ahlâk ve takvaya bürünmüş bir güzel olarak tarifediyorlar.
Dava arkadaşlarından biri Mücahid ile ilgili bir anısını anlatıyor:
“Bir grup arkadaşlarla beraber cihad ve şehadetle alâkalı ayet vehadisler okuyorduk. Bu sırada ben: “Mücahid! İnşaAllah cenneti kazanırsak
hadigezelim diye seni çağırdığımızda bizimle gelirsin değil mi? diye sordum.Mücahid bize gülümseyerek “Şu anda meşgulüm arkadaşlar
huriler beni bekliyor
daha sonra gezeriz” derim demiş ve hep beraber gülüşmüştük.
Mücahid’inöğrencilerinden biri Mücahid şehid olduktan sonra gördüğü bir rüyayı şöyleanlatıyor.
“Hocamı rüyamda gördüm. Elinde uzun bir liste vardı. İçindeşehidlerin isimleri yazılıydı. Beşinci sırada hocamın ismini gördüm.”
Şehidimizin arkadaşlarışimdi tek yürek olmuş
cennete şehid olarak uğurladıkları arkadaş larınınbir zamanlar dilinden hiç düşürmediği o marşı şimdi hep birliktesöylüyorlar.
Şehadet en büyük aşk Şehiden büyük Aşıktır
Bugün bu yiğitler Afgünistan’da Çeçenistan’da Filistin’de Irak’ta vedünyanın diğer bölgelerinde eşi görülmemiş kahramanlıklar sergilemekte ve Hakk’ın şahitliğiniyapmaya devam etmektedirler. İşte onlardan biri henüz 19unda yaşamının baharında bu mücadelenin ön saflarında yer alan ve arzu ettiği şehadetekavuşan binlerce gençten birisi olan Konya’lı Mücahid Şener’dir….
Mücahid 1984yılında dünyaya gelmişti. O’na isim olarak Mücahid’i seçenler hiç yanılmamıştı.Mücahid bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde çok istediğişehadete kavuşmuştu. Allah O’nun şehadetini kabul etsin. O’nu Firdevs cennetlerininvarislerinden kılsın. Bizi de şehidlerimizin yolundan ayırmasın.
Mücahid’de diğer akranlarıgibi güle-oynaya büyüdü. Ta ki bir şeyleri akletmeye başlayana kadarHayatının bu döneminde ümmetin halini daşanmeye başladı. Çevresinde ve dünyadaolanlara sessiz kalamazdı. Çünkü O bir müslümandı. Ve sahip olduğuiman olanlara sessiz kalmasına engel oldu. Çeçenistan’daki müslümanlara yardım etmeyekarar verdi. Hayallerini ve rahat olan yaşamını bıraktı. Kendisine yurtolacak olan topraklara yöneldi. Herkesin kendisine kardeş olacağı topraklara… O mucahid ulemanın cihad çağrısılarına icabet etme zamanın geldiğini düşündü. Cihadbölgelerine gidip gelen insanlarla konuştu. Müslümanların içindeki bulundukları zilletten kurtulmalarınınyollarını araştırıyordu. Allah hakkıyla iman eden bu gence rahmet ettiO’nu peygamberler sıddıklar salihler ve şehidler yoluna iletti.
Mücahid

Mücahid’in şehadeti yaşadığı cahiliye toplumun vebende müslümanlardanım diyen fakat müslümanların içinde bulundukları zilletten kurtulması içinkılını bile kıpırdatmayan insanlara karşı bir ihtar ve direnişin yenidenayaklanışı olacaktır inşaAllah. Allah Mücahid’in ve tüm şehidlerimizin şehadetlerini kabuletsin. O’nun şehadetini tüm insanlığa bir nûr

Şehid’imizin abisi anlatıyor:
“Genelde her zaman beraberdik.Çevredeki insanlar O’nun namaza ve Kur’an’a yatkın olması dolayısıyla çokseviyorlardı. İslâm’a çok yatkındı. İnsanları çok seviyordu

Benim ticaretle uğraşmamabiraz kızardı. Askerden izine geldiğimde

Mücahid’i; ya Kur’an okurken görürdük ya da namaz kılarken… Mücahid

Şehadeti benim için sürpriz olmadı.Öylesine bizi alıştırdı ki

Annem başta çok üzülüyordu.Allah gerçekten sabır verdi.”
Şimdi

Yakın bir arkadaşı Mücahid’i şöyle anlatıyor.
“Mücahid

Dava arkadaşlarından birine Mücahid dendiğinde ağzından şu kelimeler dökülüyor:
“Mücahid

Öğrenci evlerine bir ilim yuvasınaçevirmişlerdi. Davası için tebdir peşinde koşanların aksine bu yola malınıve canını adayan kardeşlerin yaptığı çalışmalar Onun içindeki cihad veşehadet aşkını daha da alevlendirmişti. Davet ve cihad için çalışmadangeçen bir günü yok gibiydi. Şehadetten bahsederken çoğu zaman boğazıdüğümlenir

Bir arkadaşı Mücahid’in cihad meydanına gitmek içinherşeyin hazır olduğunu ve birkaç güne kadar yola çıkacağının haberinialdığında sevincinden yerinde duramaz olduğunu Allah’ın O’nun yüzündeki nûr’u artırdığınıve Mücahid’in yüzüne eskisi gibi bakamadıklarını

Cephedeki mücahid arkadaşları

Dava arkadaşlarından biri Mücahid ile ilgili bir anısını anlatıyor:
“Bir grup arkadaşlarla beraber cihad ve şehadetle alâkalı ayet vehadisler okuyorduk. Bu sırada ben: “Mücahid! İnşaAllah cenneti kazanırsak

Mücahid’inöğrencilerinden biri Mücahid şehid olduktan sonra gördüğü bir rüyayı şöyleanlatıyor.
“Hocamı rüyamda gördüm. Elinde uzun bir liste vardı. İçindeşehidlerin isimleri yazılıydı. Beşinci sırada hocamın ismini gördüm.”
Şehidimizin arkadaşlarışimdi tek yürek olmuş