Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şehid şehir: Gazze (1 Kullanıcı)

feylosof851

Kayıtlı Kullanıcı
ŞEHİD ŞEHİR: GAZZE
Nerdesin, şevkatli Sultan
Abdulhamid Han
Feryadım varır mı Barigâhına,
Şiirin bir dörtlüğü dilimde dökülüyor, televizyonlarda izledikçe Gazze’yi.
Bu şiiri yıllar önce ezberlemiştim ama hala dilimde, unutmamışım. demek ki unutturmuyorlar, fırsat vermiyorlar unutmaya.
Cihan Padişahı Sultan Abdulhamid Han kendisinden Filistin topraklarından bir yer isteyen Yahudi Emmanuel Karasu’ya;
—Bu topraklar kanlar alındı ancak kanla verilir, benim size verecek bir karış toprağım yok” diyerek kendisine Osmanlı’nın o zor dönemlerinde teklif edilen o 80 milyon çil çil altınları reddetmişti.
Ama gelin görün ki içimizdeki Karasu’larda boş durmuyordu. Cihan Padişahını hâl edip (devirip) yerine istedikleri padişahı geçirerek, istediklerini yaptıracaklarını zannettiler.
Ne oldu sonunda? Koca Osmanlı yıkıldı. Bütün bir Afrika, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar yetim ve öksüz kaldı.
Osmanlıdan sonra tüm bu coğrafyada kan ve gözyaşı asla eksik olmadı.
İşte Filistin. Ah Filistin. Ümmetin yüreğine zehirli bir hançer gibi saplanan Filistin. İmtihan vesilemiz Filistin. Dualarımızı dahi esirgediğimiz Filistin.
Efendimiz (sav) buyuruyor ki: Öyle bir zaman gelecek ki sizler bir selin önündeki çer-çöp gibi olacaksınız. Sahabeler; o zaman bizler azınlıkta mı olacağız ya Rasulellah? diye sorarlar. Efendimiz: Hayır, bilakis çoğunlukta olacaksınız. Fakat size “vehen “verilecektir. Vehen nedir ya Rasulellah Diye sorulunca da;
-“korkudur” buyurdu.
Bugün bir buçuk milyarlık İslam Âlemi’nde bir korku, bir uyuşukluk, bir vurdumduymazlık yok mu? İşte Arap Âleminin içler acısı durumu ortada.
Neden bu atalet? Bunun cevabının acilen verilmesi ve çözüm yollarının da acilen ortaya konulup devreye sokulması gerekmektedir.
Gazze’de bombalar patlıyor, Gazze kan ağlıyor. Gazze şehid oluyor. Bir insanın şehid olduğunu duymuştuk ta bir şehrin toptan şehid olduğunu duymamıştık.
İşte Gazze, şehid şehir Gazze. İmtihan vesilemiz Gazze. Onlar mı bizden yardım bekliyor? Yoksa onlar mı bize yardım ediyor? Düşünelim. Benim kanaatim onların bize yardım ettikleri yönündedir.
Ey insan!
Zalim Siyonistlere uşak olma. Düşüncenle bile onlara yardım etme. Bu ümmetin yetimlerine yardım et. Bu yolda olmaktan geri durma. Zira “yevmül vaid”çok yakın. Tebük Seferine yardım etmek için akşama kadar 2 kg.hurmaya işçilik yapıp 1 kg. ını Allah’ın Resulü’ne getiren Sahabe gibi ol. Benim vereceğimden ne olur ki deme. Az veya çok elinden geldiğince yardım et. Dua et. Etrafındaki insanları uyar. Yan gelip yatma.
Zira bir şehir toptan şehid oluyor.
Şehid ülke: Filistin
Şehid şehir: Gazze.
HİKMET KAÇMAZ
03.02.2009

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt