Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şehid Bayram Ali Öztürk Hoca Efendi (Rahmetullahi Aleyh) (1 Kullanıcı)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Can Verir, Cânânı Veremez Türkler

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Ne kanlar akıttık hep senin için,
O Ulu Kitabın hakkıyçün, aziz,
Gücümüz erişsin ve erişmesin,
Uğrunda her zaman döğüşeceyiz…

Yapamaz Ertuğrul evladı Sensiz,
Can verir cananı veremez Türkler…
Ebedi Hadem-ül Harameyniyiz
Ölsek de Havzanı Ruhumuz bekler…

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Osmanliya söven dinsizdir

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
O Zaman Karşılaştırtmayın

deryakupo.jpg

Milat Gazetesi yazarlarından Yakup Köse bir önce ki yazısında kaleme aldığı Şehid Bayram Ali Hoca ile alakalı yazısına gelen tepkileri 'o zaman karşılaştırtmayın' diyerek cevapladı..

İsmailağa Camii içerisinde şehid edilen Bayram Ali Öztürk Hocaefendi hakkında Perşembe günkü yazımdan rahatsız olanlar, “Hrant Dink ile Bayram Hoca’yı karşılaştırmak yanlış” diye tepki verdiler. “Karşılaştırmak niye yanlış” diye sorduğumda da, sloganik birkaç söz dışında cevap alamadım.

Bir de mevzuya “karşılaştırmak istemiyorum ama meramımı anlatması bakımından buna mecburum” diye başlayan birine, “Hrant Dink ile Bayram Hoca’yı karşılaştırmak yanlış”diye tepki verme komikliğine düşüyorlar ki bu da vicdanlarından enselendiklerinin alâmeti!
Gayet samimiyetle ve basit sorular sorulmuştu mezkûr yazımda. Tekrar vicdanları titretmesi için sorularımı tekrarlıyorum: “Hızır Hoca ve Bayram Hoca suikastlerini sizin faili meçhul cinayetler listesine eklemek için ne yapmak lâzım? Bu iki hocamızdan bahsetmemenizin sebebi nedir? Bir getirisi yok diye mi bu iki hocamıza takviminizde yer vermiyorsunuz?”
Bu soruları sorarken niyetim bir inanç sorgulaması yapmak değildi ama evet, bir samimiyet sorgulaması yapma niyetim vardı! Bir tarafta insan hakları, fail-i meçhul diye mangalda kül bırakmayıp diğer taraftan camide, hadi sizin tâbirinizle yazayım ibadethanede iki hoca katlediliyor, suikastlerin üzerleri örtülmeye çalışılıyor ama sizlerde tık yok.
Cumhuriyet’in kurulmasından bugüne işlenmiş siyasî cinayetleri bir bir sıralıyorsunuz da, Türkiye’nin en büyük camialarından birine karşı yürütülen tasfiye operasyonu kapsamında işlenen iki suikastten bahsetmemeniz ‘ilginç’ değil mi; sahi size de bu tavrınız ‘ilginç’ gelmiyor mu?
Hakikaten merak ediyorum, sizlerin fail-i meçhul listesine girmek için ‘kriterler’ nelerdir. Bir zahmet açıklarsanız, bundan sonra (Allah muhafaza) suikastte uğrayacak hocalarımız sizlerin ‘kriterlerine’ göre ölmeye çabalarlar!..
Evet niyetim samimiyet sorgulamasıydı. ‘Sapmaz çizgiler’den bahsedip, gerektiğinde bu ‘sapmaz çizgiler’ için Müslüman kardeşlerinin kalplerini kıranlar, sözkonusu Müslümanlar olunca ‘sapmaz çizgiler’ nedense sapıyor! Nedense…
Sapan çizginizi biri fâş ettiğinde de başlıyorsunuz viyaklamaya: “Onu onla karşılaştırma, bunu bunla karşılaştırma.” Tamam karşılaştırmayalım da sen de iki dakika çizgilerine sahip ol, ayrımcılık yapma!
Malûmunuz cami içerisinde şehid edilen iki hocamızın sizlerin sözlerine, yazılarına ihtiyacı yok ama sizlerin o şehidlerden bahsetmenize ihtiyacınız var; çünkü ahiret var!

Milat Gazetesi

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı
Sehid Bayram Hocaefendi "Acep Allah Kabul eder mi ?"

Ey ihvan-ı iman, bu ahval ile

Acep ALLAH bizi kabul eder mi?

Şeriata bakın, bu ahval ile

Acep ALLAH bizi kabul eder mi

Cenab-ı Mevla’dan ne güzel ihsan,

Nazil oldu bize hazret-i Kur’an.

Ferman-ı Kur’an’a eyledik isyan.

Kitaba sünnete yok bizde rağbet.

Cenab-ı Mevla’ya var mı muhabbet?

Heva-i nefsinde tâbi-i şehvet

Namaz ise müminlerin miracı,

Ferman-ı Kur’an’da rah-ı minhacı,

Gülbe-i dillerde söndü siracı.

Mevlana sır ola ehl-i imane.

Kendi idhal ede dar-ı cinane.

Lütfü ya sen bir bak devri zamane.

HACE MUHAMMED LUTFİ (Alvarlı Efe Hazretleri)

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı

Sehit Bayram Ali Öztürk Hoca - Ismailaga Mesajin var !!!

sumisalisi

Kayıtlı Kullanıcı
Sehid Bayram Hocaefendi "Acep Allah Kabul eder mi ?"

Ey ihvan-ı iman, bu ahval ile

Şeriata bakın, bu ahval ile

Acep ALLAH bizi kabul eder mi

Cenab-ı Mevla’dan ne güzel ihsan,

Nazil oldu bize hazret-i Kur’an.

Ferman-ı Kur’an’a eyledik isyan.

Kitaba sünnete yok bizde rağbet.

Cenab-ı Mevla’ya var mı muhabbet?

Heva-i nefsinde tâbi-i şehvet

Namaz ise müminlerin miracı,

Ferman-ı Kur’an’da rah-ı minhacı,

Gülbe-i dillerde söndü siracı.

Mevlana sır ola ehl-i imane.

Kendi idhal ede dar-ı cinane.

Lütfü ya sen bir bak devri zamane.

HACE MUHAMMED LUTFİ (Alvarlı Efe Hazretleri)

Ümid varız biz.

salavatqetir

Kayıtlı Kullanıcı

İslamın ikinci halifesi Hz. Ömer (ra), muhasebe duygusunun ağırlığıyla havf ve reca(korku ve ümit) degesinde bir hayat yaşadı.
Efendimiz'in(SAV) "Eğer benden sonra peygamber gelecek olsaydı, bu Ömer olurdu." müjdesine mazhar olan 2. halife, yeryüzünde adaletin timsali oldu.
"Eğer gökten birisi seslenerek, 'Ey insanlar! Hepiniz Cehennem'e, sadece biriniz Cennet'e gireceksiniz' deseydi, o kişi, ben olabilirim ümidiyle coşar
ve 'Ey insanlar! Hepiniz Cennet'e, sadece biriniz Cehennem'e gireceksiniz' deseydi, o kişi, ben olabilirim korkusuyla ürperirdim." sözüyle ümit ve korku dengesine muazzam bir örnek teşkil etti.
Efendimiz'in(SAV) Cennet'le müjdelemesine rağmen o, havf(korku) duygusunu hiçbir zaman terk etmedi.
"Eğer Fırat kıyısında bir deve kaybolarak ölüp gitse veya bir koyun suya düşüp boğulsa ALLAH'IN onu bana soracağından korkarım." düşüncesiyle on yıl İslam'a halifelik yaptı.
Onun "Hesaba çekilmeden evvel kendimizi hesaba çekebilsek." sözü ise bizlere miras kaldı.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt