Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şehadet Parmağı (1 Kullanıcı)

ahm_ozkan

Kayıtlı Kullanıcı
Şehadet parmağı ne zaman kaldırılır ve nasıl kaldırılır?Ben iki parmağı birleştirerek lailahe de kaldırıp allahta indiriyordum.Fakat herkes farklı farklı şeyler söyleyince kafam karıştı.İşin doğrusunu bilen var mı?

alisay

Kayıtlı Kullanıcı
kardeş; ben hanefiyim ve bu sünnet benim çok hoşuma gittiği için hiç ihmal etmem. şafii mezhebinde çeşitli uygulamalar var. kimisi elini yumruk yapıp şahadet parmağını kaldırıyor. kimisi parmağını yukarı aşağı hareket ettiriyor vb. bizim yapmamız gereken, sünnete uyma niyetiyle LAİLAHEİLLALLAH derken ALLAH-U TEALA'NIN varlığını ve birliğini kalbimizle, dilimizle ve bedenimizden bir parça olan şahadet parmağımızla tastik etmektir. bu hareketimizi görenler inşaALLAH ahirette tevhid ehli olduğumuzdan yana şahitlik edecektir.

ahm_ozkan

Kayıtlı Kullanıcı
Ben Diyanetin sitesine girdim. lailahe'te kaldırılır.illallah'ta indirilir yazıyor.galiba doğrusu bu

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt