Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SEDEF ÇİÇEĞİ (1 Kullanıcı)

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı
[big]SEDEF ÇİÇEĞİ[/big]​
Yargıç karşısındaki kadına baktıönce.seksen yaşlarında bir nine.sonra biraz geride ellerini bağlamış adama,aynı yaşlarda bir dede.
kadına döndü:"anlat teyze,neden boşanmak istiyorsun? yaşlı kadın ,beyaz örtüsünü sıvazlayıp konuşmaya başladı kısık sesiyle:"bu herif yetti gayrı,elli yıldır bezdirdi hayatımdan​
.
bizim bi sedef çiçeği vardı çok sevdiğim,o bilmez.elli yıl önce,onun bana verdiği çiçieklerin arasından bir daldan kök almış tohumlamıştım.yavrumuz olmadı,sedeflerimi çok sevdim çocuk bildim,öyle büyüttüm.sonra birgün kurumaya başladısedef.o zaman adak adadım,her sabaha karşı bir tas suyla sulayacağım diye.iyi gelirmiş dediler sedef çiçeğine​
.
elli yıl oldu hakim bey bu herif bir gece kalkıpta şu çiçieği bir kerede ben sulayım demedi.ta o geceye kadar...ogece takatim kesilmiş uyuya kalmışım.su veremedim çiçeğime.ben böyle bir adamla elli yıl geçirdim işte​
.
hayatımı ,umudumu,herşeyimi verdim.ondan hiçbirşey görmedim..birkerecik olsun benim bildiğim görevlerden birisini yapmasını bekledim...onsuz daha mutluyum hakim bey​
.
yaşlı adama döndü yargıç:"bir diyeceğin varmı baba?adam bastonuna abanarak ağır aksakyürüdü geldi kürsüye utangaç yüzünü kaldırıp adalete baktı ve dediki:"askerliğimi reisi cumhur köşkünde bahçıvan olarak yaptım .o koca bahçeyi layıkıyla büyütmek için emek verdim.fadimemide orada tanıdım,sedefleride.o bahçe sedef çiçekleri doludur.kokusu yürek yakar.zaman zaman fadime için topladım sedefleri​
.
evlendik çok olmadı,boynu ağrıdı,hekime götürdüm fadimemi.hekim kireç var boynunda çok uzun süre uyanmadan yatarsa sertleşir kötüleşir dedi.pek dinlemedi bizim hatun,lafım geçmedi.ogünlerde tesadüf sedefler kurudu.bende ona gece sularsan geçer dedim.adak dilettim.her gece onu uyandırdım,ve seyrattim fadimemi.o sevdiğim kadını,yavrusu bildiğiçiçekleri sularken seyrettim.her gece o çiçek ben oldum .ona bu çiçekler yüzünden hayrandım​
.durdu bir an yaşlı adam.mahkeme salonu susmuştu.bir yaşlı gönülden bir bahçıvandan duyulması beklenmedik aşk sözlerine kulak kesilmişti.yargıç ,savcı,mübaşir .
soluklanıp devam etti adam:"her gece o yettıktan sonra kalktım .saksıdaki suyu boşalttım.sedef çiçeği gece sulanmayı sevmez hakim bey​
.o gece ise.yaşlılık işte bende uyanamadım uyandıramadım.çiçek susuz dayanırdıda,kadınımın ağrıları azardı.kendimi suçladım,o suçlayınca .sesimi çıkaramadım

baba431

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SEDEF ÇİÇEĞİ

ALLAH razı olsun paylaşımın için sağol da benbunu daha önce çok görmüştüm ve birazda farklıydı sanırım neyse tşk ler

elif88

Kayıtlı Kullanıcı

Çok güzel kardeş.Allah razı olsun paylaşımın için.

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. Güzel bir paylaşım
Allahaısmarladık... B)

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OLUN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt