Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Secde Ayeti Okununca Yapılacak Duâ (2 Kullanıcı)

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Bilindiği üzere Kur'ân-ı Kerîm'in (ondört) yerinde secde ayeti vardır. Kur'an okuyan kimse bu ayetlere rastgelince dikkat çeker, secde ayetini okuyunca hemen duraklar. Kalkar, ellerini yanına salıverilmiş halde tekbir alır, namaz secdesi gibi secdeye iner. Secdede üç defa "Sübhâne Rabbiye'l-alâ" der, yahut: "Sübhâne Rabbinâ in kâne vâdü Rabbinâ lemef'ûla." der. Sonra yine tekbir alarak başını kaldırır, böylece secde ayetini okuması sebebiyle yüklendiği secde mükellefiyetini yerine getirmiş olur.

Secdeden kalkınca:

"Gufrâneke Rabbenâ ve ileyke'l-masîr." ayeti (dua makamında) okunur.

Şayet, ayet okunduğu, yahut dinlendiği halde, o anda secde yapılamayıp sonraya tehir edilecekse, bu defa sadece şu duâ okunur.

"Semi'nâ ve etâ'nâ, gufrâneke Rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

dua ile...​
:a03:

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun bu gün biri tilavet secdesi hakkinda bişer söylemişti aklim baya karişmişti.bende aynen burada yazilan gibi yapiyorum.içim rahatladi...selamün aleyküm....

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun bu gün biri tilavet secdesi hakkinda bişer söylemişti aklim baya karişmişti.bende aynen burada yazilan gibi yapiyorum.içim rahatladi...selamün aleyküm....

aleykum selam kardesım içini rahatlattıysam ne mutlu... hayırlı paylasımlar...

ayşe.a

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm, Allah razı olsun canım bu hatırlatman için, selametle..

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim bilgi için saol allah razı olsun inşallah selam ve dua ile

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
allah razi olsun kardesim...
benimde hep kafam karisiyordu, süpheliyimde hala dogru yapip yapmadigimdan
ben söyle yapiyorum....

secde ayeti gecen kuran sayfasini okuyorum mesela... sonra o sayfa bitince... kalkiyorum... niyet ettim allah rizasi icin tilavet secdesi yapmaya diyorum... ve secdeye gidip... 3 defa "subhane rabiyel ala" diyorum sonra secdeden kalkiyorum ayaga ve "semigna ve edeyna rabbena ve ileykil masir" diyorum... galiba yanlis mi yapiyormusum? lütfen beni aydinlatin ve selam filan vermek gerekmiyor degilmi? bazen bilmedigim icinde verdigim oldu... hatta ilk hatim ettigimde kurani, hic secde yapmamisdim ve bunu ögrenince hepsini toplu halde yapdim....

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
benim soruma cevap verebilecek kimse yokmu?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt