Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sebepler Perdesi Aldatmamalı (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B) Sebepler perdesi aldatmamalı!

Yaşadığımız asır, şüphelerin en bol olduğu bir asır… Devrimizde bu şüpheler kendisini değişik şekil ve suretlerde gösteriyor ve birçok insanın hakiki imanı kazanmasına set çekiyorlar.

Bu şüphelerin en tehlikelisi, “sebepleri hakikî iş yapan zannetmek” saplantısıdır.

Bediüzzaman Mesnevi-yi Nuriye risalesinin 9. sahifesinde bu mevzua şöyle giriş yapar:

“Mal sahibi zannettiğin esbab (sebepler) mal sahibi değillerdir. Asıl mal sahibi, onların arkasında iş gören Kudret-i Ezeliyye’dir (Ezeli kudret sahibi Allah’tır). Onlar ancak o kudretten gelen hakiki tesirleri ilan ve neşretmekle (göstermekle) muvazzaftırlar (vazifelidirler).

Mesela…

Anneniz bir yemek yaptığında, siz de afiyetle yedikten sonra neden tencereye değil de annenize teşekkür edip ‘eline sağlık’ diyorsunuz?

Yemeği tencere pişirmedi mi?

“Hayır, annem pişirdi, tencere sadece bir aracı oldu” dediğinizi duyar gibiyim.

Evet, tencere hakiki manada yemek yapma işini görmüyor, yalnızca bir vesile, bir ‘sebep’.

Asıl işi yapan annemiz.

Kâinattaki bütün işler de bir Yaratıcının iradesiyle yürüyor ki bu gerçeği Bediüzzaman yine

Mesnevi-yi Nuriyenin 254. sahifesinde şöyle özetler:

“Müessir-i Hakiki (hakiki tesir sahibi) yalnız Allah’tır. Tesir-i hakiki (hakiki tesir) esbabta (sebeplerde) yoktur. Esbab, (sebepler) izzet ve azamet-i kudretin perdesidir.”

O zaman şöyle soralım;

Yağmuru bulut mu yağdırıyor yoksa Allah mı?

Sebepler dünyasında yaşadığımız için, Allah’ın kendi avucuyla üzerimize yağmur boşaltacak hali yok ya!

Yağmurun yağacağı şartları hazırlar, en son bulutta toplar ve “Ol!” demesiyle şakır şakır YAĞDIRIR yağmuru....B)B)B)

ARAP-BEN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Sebepler Perdesi Aldatmamalı

sa,bir insan zahiri eşya konusun da bu benim diye söylersee o insanın imanından şüphe duymak gerekir mülk allahındır yapılan bütün herşeyin malzemesi allaha aittir ..elektrik kesilse maddi hayatta çöküntü olur su olmasa kıtlık olur hayat mahvolurvs ..vs . şükr etmek lazım kadir kıymet bilmek lazımmyalnız DİL ile değil..gördüğümüz herşeyin bize allahı hatırlatması lazım hatırlatmıyor sa bizim de imanımız da noksanlık var demektir bir insanın allaha tam şeksiz şüpesiz inanması nazının sözünün geçmesi demek tir hem madi hem manevi ve insan oğlunun hayatında çok şeyi değiştirir .. baktığımız maddeye maddeyi değil o varlığın ustasını bulmak bilmek gerekircümle mevcudat zira yunusun dediği gibi ..ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm ben bu aleme 100 bin defa geldimm diyorr yaa s.a

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ARAP-BEN yazdı:
sa,bir insan zahiri eşya konusun da bu benim diye söylersee o insanın imanından şüphe duymak gerekir mülk allahındır yapılan bütün herşeyin malzemesi allaha aittir ..elektrik kesilse maddi hayatta çöküntü olur su olmasa kıtlık olur hayat mahvolurvs ..vs . şükr etmek lazım kadir kıymet bilmek lazımmyalnız DİL ile değil..gördüğümüz herşeyin bize allahı hatırlatması lazım hatırlatmıyor sa bizim de imanımız da noksanlık var demektir bir insanın allaha tam şeksiz şüpesiz inanması nazının sözünün geçmesi demek tir hem madi hem manevi ve insan oğlunun hayatında çok şeyi değiştirir .. baktığımız maddeye maddeyi değil o varlığın ustasını bulmak bilmek gerekircümle mevcudat zira yunusun dediği gibi ..ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm ben bu aleme 100 bin defa geldimm diyorr yaa s.a

Allah teala bile ben kelimesini kullanmamış kuranı azimüşanda biz yaptık kelimeleri daha çok geçiyor yaptığımız hayırları Rabbim nasip etmeseydi yapamazdık mesela cenabıallahım nasip etmeseydi bizler burada buluşamazdık iştişare edemezdik demi selametle B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

yun_us25 yazdı:
MAHARETİ KENDİNDE ARAYAN ARKADAŞLAR OKUR İNŞAALLAH......[marq]B)B)ALLAH RAZIOLSUNB)B)[/marq]

bir insan ben ben ben diyorsa ondan uzak duracaksın selametle B)

ebe78

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANACIM. ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ YİNE .B):)

ARAP-BEN

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
yun_us25 yazdı:
MAHARETİ KENDİNDE ARAYAN ARKADAŞLAR OKUR İNŞAALLAH......[marq]B)B)ALLAH RAZIOLSUNB)B)[/marq]

bir insan ben ben ben diyorsa ondan uzak duracaksın selametle B)
S.A ÜÇ ÇEÇİT BEN VARDIR NEFSANİ ,,,,ŞEYTANİ ,,,,,,İLAHİ BEN ..... İLAHİ ,,,BEN ,,,HALLACI MANSU RUN ENEL HAKK DEDİĞİ ,,,,, NEFSANİ VE ŞEYTANİ DE ETRAFIMIZA BAKTIĞIMIZ DA GÖREBİLİRİZZ TAHA SURESİNE BAKTIĞIMIZDA ALLAHIN HERŞEYİNKENDİSİNDE BAŞLAYIP KENDİSİNDE BİTECEĞİ VE CELAL SIFATIYLA GELDİĞİ O İLAHİ BEN .....TAHA SURESİ.......

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hayırlı cumalar s.a :D

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. hafize hanım yazıyı okudum çok güzel bir örnekti tencere örnegi bazen çocukların öyle soruları oluyorki ne cevap vereceğimi şaşırıyorum bundan sonraki cevabım hazır.Allaha emanet olun

Kaan Erdem

Yönetici

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ..SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC RAZI OLSUN....

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ebe78 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANACIM. ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ YİNE .B):)

Sağolasın selametle B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
S.A. hafize hanım yazıyı okudum çok güzel bir örnekti tencere örnegi bazen çocukların öyle soruları oluyorki ne cevap vereceğimi şaşırıyorum bundan sonraki cevabım hazır.Allaha emanet olun

Aleykünselam derya kimi zaman çocuklara nasıl cevap vereceğimizi şaşırıyoruz kimi zaman da kendimizde düşünüp cevabını veremiyoruz güzel örnekler B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:

KAAN KİM BU CİMCİME BAK BU GÜZEL OLMUŞ NEYDİ O GÖZ ÖYLE BAKINCA İÇİM ÜRPERDİ ALLAH CC CÜMLENİZDEN RAZI OLUR İNŞ SELAMETLE :D

Kaan Erdem

Yönetici

HAFİZE ANNE O RESMİ SIRF SENİN İÇİN KALDIRDIM KULAK ASMASAYDIM SAYGISIZLIK OLURDU...BU CİMCİMEDE KİMİN KUZUSU BİLMEM...ALLAH CC NAZARDAN SAKLASIN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN....

hafize yazdı:
KAAN ERDEM yazdı:

KAAN KİM BU CİMCİME BAK BU GÜZEL OLMUŞ NEYDİ O GÖZ ÖYLE BAKINCA İÇİM ÜRPERDİ ALLAH CC CÜMLENİZDEN RAZI OLUR İNŞ SELAMETLE :D

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. hafize hanım söyledigin doğru şimdiki çocuklar tv cocukları denilen cinsten ne söylesem cevapları hazır kardeşimin ikizlerine bakıyorum 7 yaşındalar dinle ilgili öyle soruları varki benim aklıma gelmiyen onların aklında.ikiside kız biri kapanmaya kur'an-ı kerimi öğrenmeye namaz kılmaya pek hevesli biride tam tersi ben prenses olucam star olacam diyipduruyor oysa ikisinide aynı terbiye ile bütütmeye çalışıyoruz .Allah c.c. yardımcımız olsun.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

KAAN ERDEM yazdı:
HAFİZE ANNE O RESMİ SIRF SENİN İÇİN KALDIRDIM KULAK ASMASAYDIM SAYGISIZLIK OLURDU...BU CİMCİMEDE KİMİN KUZUSU BİLMEM...ALLAH CC NAZARDAN SAKLASIN...SELAM VE DUA İLE...ALLAH CC EMANET OLUN....

hafize yazdı:
KAAN ERDEM yazdı:

KAAN sağol oğlum Cenabı Allahım inş sanada öyle bir cimcime verir eğer yoksa selametle :D:D

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt