Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sebep bu (1 Kullanıcı)

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
Bir adam berbere saçlarını kestirmeye gitti. berberin işe başlamasıyla, aralarında güzel bir sohbet oluştu. birçok şey hakkında konuştular. konu Allah'a gelince,
berber dedi ki: "Allah'ın var olduğuna inanmıyorum".
müşterisi, "neden böyle diyorsun?" diye sordu.
"yani, bunu anlamak için sokağa çıkman yeterli. söylesene, eğer Allah olsaydı bu kadar hasta insan, bu kadar öksüz yetim çocuk olur muydu? eğer o olsaydı böyle acı ve zulüm olmazdı. ben tüm bunlara göz yuman sevgi dolu bir yaratıcı hayal edemiyorum" dedi berber.
müşteri bir süre düşündü, fakat cevap vermedi çünkü tartışma başlatmak istemedi. berber işini bitirdi ve müşteri de dükkandan ayrıldı. dükkandan çıkar çıkmaz; uzun, çirkin ve kirli saçlı bir adam gördü.
müşteri, geri dönüp berber dükkanına girdi tekrar ve şöyle dedi:
"biliyor musun? bence berberler yoktur."
berber "bunu nasıl söylersin?" diye çıkıştı. "işte ben buradayım, berberim ve az önce senin saçlarını kestim!" dedi şaşkın berber.
"hayır," dedi müşterisi, "berberler yoktur çünkü eğer olsalardı dünyada böyle kirli saçı sakalı birbirine karışmış insanlar olmazdı. tıpkı şu dışarıdaki adam gibi."
berber cevap verdi: "ama berberler vardır! sadece onlar bana gelip saçlarını kestirmiyorlar."
"aynen öyle!" diye onayladı müşteri. "demek istediğim bu! Allah vardır. sadece, insanlar ona gitmiyorlar ve onu aramıyorlar. işte dünyadaki bütün acı ve zulmün sebebi de bu".

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamun aleykum Allah razi olsun.Emeginize saglik.Allah (c.c.) ye emanet olun.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm abicim. Müşterisi çok güzel anlatmış olayı. Güzel bir ders vermiş berbere onun dilinden konuşmuş. Ellerine sağlık.

gulferi01

Kayıtlı Kullanıcı
buna benzer bıkıssa daha okumustum çok ibret verıcı anlayana.paylaşımın için sagolasın.Allah razı olsun.emeğine sağlık.

laves

Kayıtlı Kullanıcı
Selamin Aleykum Gercekten Cok Guzel Bi Paylasim Ders Verici Bikissa Emeginize Saglik Rabbime Emanet Olun

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
Selamunaleykum Allah razı olsun çok güzeldi.A.E.O

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Bir adam berbere saçlarını kestirmeye gitti. berberin işe başlamasıyla, aralarında güzel bir sohbet oluştu. birçok şey hakkında konuştular. konu Allah'a gelince,
berber dedi ki: "Allah'ın var olduğuna inanmıyorum".

berber verilmesi gereken bi cvp vermiş.ama o insanın anladığını hiç sanmıyorum.bütün ateistlerde ALLAH(C.C) ın varlığının delilleri ile iç içe yaşarken.nasıl bir ağaç kışın yapraklarını döktüğünde baharda yeniden çıkmaya başlar.nasıl bu görünen en ufacık delilleri bile görmezden gelirler bilimiyorum.ALLAHım hepsine hidayet versin ıslah eylesin inşaalah.

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
"""Allah vardır. sadece, insanlar ona gitmiyorlar ve onu aramıyorlar. işte dünyadaki bütün acı ve zulmün sebebi de bu"""

selamün aleyküm eyüp kardeşim.
bazen çok uzun uzadıya sözler yerine böyle az,ama öz sözler herşeye yetiyor.ALLAH senden razı olsun,emegine ve gönlüne saglık.selametle kal.

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
berber verilmesi gereken bi cvp vermiş.ama o insanın anladığını hiç sanmıyorum.bütün ateistlerde ALLAH(C.C) ın varlığının delilleri ile iç içe yaşarken.nasıl bir ağaç kışın yapraklarını döktüğünde baharda yeniden çıkmaya başlar.nasıl bu görünen en ufacık delilleri bile görmezden gelirler bilimiyorum.ALLAHım hepsine hidayet versin ıslah eylesin inşaalah.[/QUOTE]

amin inşallah selametle

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
"""Allah vardır. sadece, insanlar ona gitmiyorlar ve onu aramıyorlar. işte dünyadaki bütün acı ve zulmün sebebi de bu"""

selamün aleyküm eyüp kardeşim.
bazen çok uzun uzadıya sözler yerine böyle az,ama öz sözler herşeye yetiyor.ALLAH senden razı olsun,emegine ve gönlüne saglık.selametle kal.

aleyküm selam sizlerdende Allah razı olsun selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt