Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SARIK SÜNNETİ (1 Kullanıcı)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
Madem Allah, namaz esnâsında ziynetlerimizle onun huzuruna çıkmamızı istiyor. Ve madem sarık mü’minin tâcı, süsüdür, öyleyse namaz esnasında sarık sarmak da, Allahın rızâsını üzerimize celbeder. Bu yüzden sarıkla kılınan namazın sevâbı, sarıksız kılınan namazın sevâbından daha fazladır.
BEN BU KONUDA HERZAMAN MEKKE, MEDİNE VE DİĞER İSLAM ÜLKELERİNİ GURURLA BAKMIŞIMDIR ONLAR NORMAL KIYAFET OLARAK SARIK SÜNNETİNİ YERİNE GETİRİRLER BAZEN MALATYA SOKAKLARINDA CÜBBELİ SARIKLI GENÇLERİ GÖRDÜĞÜMDE RUHUM AÇILIYOR RABBİM BÖYLELERİNİN ARTMASINI NASİP ETSİN.AEO;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SARIK SÜNNETİ

aeo;););)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

tsunami yazdı:
Madem Allah, namaz esnâsında ziynetlerimizle onun huzuruna çıkmamızı istiyor. Ve madem sarık mü’minin tâcı, süsüdür, öyleyse namaz esnasında sarık sarmak da, Allahın rızâsını üzerimize celbeder. Bu yüzden sarıkla kılınan namazın sevâbı, sarıksız kılınan namazın sevâbından daha fazladır.
BEN BU KONUDA HERZAMAN MEKKE, MEDİNE VE DİĞER İSLAM ÜLKELERİNİ GURURLA BAKMIŞIMDIR ONLAR NORMAL KIYAFET OLARAK SARIK SÜNNETİNİ YERİNE GETİRİRLER BAZEN MALATYA SOKAKLARINDA CÜBBELİ SARIKLI GENÇLERİ GÖRDÜĞÜMDE RUHUM AÇILIYOR RABBİM BÖYLELERİNİN ARTMASINI NASİP ETSİN.AEO;)

NE GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN...PAYLAŞIM İÇİN..SELAMETLE...

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
tsunami yazdı:

NE GÜZEL ALLAH RAZI OLSUN...PAYLAŞIM İÇİN..SELAMETLE...
a.s
ecmain kardeş.aeo;)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM...YORUMU DAHA SONRA YAZACAM İNŞAALLAH. ALLAH C.C. RAZI OLSUN..

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
SELAMÜNALEYKÜM...YORUMU DAHA SONRA YAZACAM İNŞAALLAH. ALLAH C.C. RAZI OLSUN..
a.s
allah razı olsun yorumunuda bekliyorum inş.aeo;)
bu arada sarık kullanan kardeşler varsa yazabilirmi...

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

S.A.
ALLAH C.C. SENDEN RAZI OLSUN. ÇOK GÜZEL VE UNUTULMAYA YÜZ TUTUMUŞ BİR SÜNNETİ BİZLERE HATIRLATTIĞIN İÇİN.
EVET SARIK ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜNNET, EFENDİMİZDE ÖZELLİKLE YAHUDİLERİNDE KİPPA TAKTIKLARI İÇİN ONLARA BENZEMEMEK ADINA TAKKE ÜZERİNE SARIK SARMAYI TAVSİYE ETMİŞTİR.
BENDE NAÇİZANE UYGUN ORTAMLARDA NAMAZLARIMI SARIKLA KILMAYA ÇALIŞIYORUM.
K.S.E.O.

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşimö
Allahın resulu yaparda nasıl güzel olmaz
Hepsinde bir hiktem bi güzellik var
Sarık cübbe giyme şansımız yok ama Rabbul Alemin cennette rahat rahat giymeyi nasip etsin. İçleri yanan arkadaşlarımada.
Peygamber efendimiz sarığı bazen beline kadar uzamış olarak, bazende iki kürek kemiği arasına kadar uzatarak sararmış. Benim bildiğim ve duyduğum ve sünneti yaşayanlarda gördüğüm budur kardeşim.
Allah senden razı olsun

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
S.A.
ALLAH C.C. SENDEN RAZI OLSUN. ÇOK GÜZEL VE UNUTULMAYA YÜZ TUTUMUŞ BİR SÜNNETİ BİZLERE HATIRLATTIĞIN İÇİN.
EVET SARIK ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜNNET, EFENDİMİZDE ÖZELLİKLE YAHUDİLERİNDE KİPPA TAKTIKLARI İÇİN ONLARA BENZEMEMEK ADINA TAKKE ÜZERİNE SARIK SARMAYI TAVSİYE ETMİŞTİR.
BENDE NAÇİZANE UYGUN ORTAMLARDA NAMAZLARIMI SARIKLA KILMAYA ÇALIŞIYORUM.
K.S.E.O.
a.s
ne güzel ben erkeklere çok yakıştırıyorum abi sarık ve cübbeyi rabbim hepinize nasip etsin inş.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşimö
Allahın resulu yaparda nasıl güzel olmaz
Hepsinde bir hiktem bi güzellik var
Sarık cübbe giyme şansımız yok ama Rabbul Alemin cennette rahat rahat giymeyi nasip etsin. İçleri yanan arkadaşlarımada.
Peygamber efendimiz sarığı bazen beline kadar uzamış olarak, bazende iki kürek kemiği arasına kadar uzatarak sararmış. Benim bildiğim ve duyduğum ve sünneti yaşayanlarda gördüğüm budur kardeşim.
Allah senden razı olsun
a.s
ecmain kardeşim güzel bir sünnet rabbim herkese nasip etsin.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

yokmu sitede sarık kullanan arkadaşlar.aeo;)

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

sarık ve cübbe giymeyi bende isterim ama günümüzde o değerleri bilenler olmadığı için toplumda yanlış izlenim uyandırıyoruz bizlere farklı gözlerle bakılıyo pegamber efendimizin sünnettlerine e iyi şekilde uymak isteriz ama görevlerimizden oluruz her şeyi yeri ve zamanına göre kullanalım dini vecibelerimizi yerine getirelim farzı yapmadan sünneti yapmanın hiç bir anlamı olmaz sünnetler farzların tamamlayıcılarıdır rabbim hakkıyla vazifelerini yerine getirelerden etsin inşallah selam ve dua ile ALLAH a emanet olun

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
sarık ve cübbe giymeyi bende isterim ama günümüzde o değerleri bilenler olmadığı için toplumda yanlış izlenim uyandırıyoruz bizlere farklı gözlerle bakılıyo pegamber efendimizin sünnettlerine e iyi şekilde uymak isteriz ama görevlerimizden oluruz her şeyi yeri ve zamanına göre kullanalım dini vecibelerimizi yerine getirelim farzı yapmadan sünneti yapmanın hiç bir anlamı olmaz sünnetler farzların tamamlayıcılarıdır rabbim hakkıyla vazifelerini yerine getirelerden etsin inşallah selam ve dua ile ALLAH a emanet olun
haklısın kardeşim.aeo;)

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
nerde sarık kullanan arkadaşlar.aeo;)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt