Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SARHOŞ VE MÜEZZİN ... (1 Kullanıcı)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Sarhoş’un biri, şarabın tesiriyle bir camiye girer ve dua etmeye başlar:
- Yarabbi! Beni Cennetine koy, bana köşklerini ver, bana kevseri ver, bana hürülerine ver…
Bu yakarmaları işiten müezzin, sarhoşun yakasından tutarak:
- Ey akıldan, dinden gafil, senin camide işin ne? Sen ne yaptın ki, Allah’tan hem de bu sarhoş halinle dilyorsun? Hiç yakışıyormu?
Sarhoş bu sözleri işitince başlar ağlamaya ve:
- Müezzin efendi, müezzin efendi… ben sarhoşum, yakamdan elini çek, bana ilişme, dokunma bana, inciştme beni, kırma kalbimi. Unutma, bilmiyorsan bil. Cenab-ı Hakk’ın rahmetinden lütfundan günahkar kullarıda ümitlenir. Benim sana sözüm yok, ben senden mi isityorum. Tevbe kapısı açıktır. En büyük yardımcı Allah’dır. O öyle lütuf sahibidirki, O’nun lütfunun, rahmetinin büyüklüğüğ yanında kendi günahımı büyük görmeye utanıyor, günahıma büyüklük veremiyorum.​

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SARHOŞ VE MÜEZZİN ...

allah razı olsun sizden cok guzel bir hikaye kımse kapatamaz tovbe kapısını allah tan başka.selametle.B)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
allah razı olsun sizden cok guzel bir hikaye kımse kapatamaz tovbe kapısını allah tan başka.selametle.B)

Sağolun, Allah cümlemizden razı olsun ...
Onun o sonsuz rahmetinden, bizlere de bir pay düşer inşaallah ... uzanan eller, açılan yürekler geri çevrilmez Rabbimin huzurundan ...
Allah'a emanet olun ...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim sathoşum kumarbazım bilmemneciyim diye korkmayın
o en büyük affedicidir. Onun için affedilmeyecek ne bir günah ne de günahın büyüklüğü vardır. Ama samimiyetle tövbe etmek gerekir. ve bidaha arkaya bakmamak.

O denizler kadar günahımız olsada yerle göğü doldursada günahlarımızı affeder. Yetreki Yarabbi ben pişmanım diyelim yapmış olduğum günahlardan diyelim inşallah birdaha yapmayacağım diyelim

O affeder bundan emin olalım çünkü o Gafurur Rahimdir

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

mustafa_xtar yazdı:
Allah razı olsun kardeşim sathoşum kumarbazım bilmemneciyim diye korkmayın
o en büyük affedicidir. Onun için affedilmeyecek ne bir günah ne de günahın büyüklüğü vardır. Ama samimiyetle tövbe etmek gerekir. ve bidaha arkaya bakmamak.

O denizler kadar günahımız olsada yerle göğü doldursada günahlarımızı affeder. Yetreki Yarabbi ben pişmanım diyelim yapmış olduğum günahlardan diyelim inşallah birdaha yapmayacağım diyelim

O affeder bundan emin olalım çünkü o Gafurur Rahimdir

Rabbimin öyle büyük affedici ki gönülden temiz ağızla edilen tövbeleri kabul eder ... Evet samimi olmak gerek, geriye bakmamak tekrar etmemek gerek ...
gözyaşlarıyla ıslanan seccade de huzurunda af dilemek Rabbimden ...O bağışlar inşaallah bizi, affeder ...
Yorumlarınız için teşekkür ederim, Allah razı olsun ...​

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt