Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şanşızlık mı, hayırsızlık mı? (1 Kullanıcı)

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim, bir sorum var ve sizlere danışmak istedim. Mesela Rabbimizden bir isteğimiz var ya da bir işimiz var adım adım onu gerçekleştirmeye çalışıyoruz ve bunu dualarımızla besliyoruz. Ama bazen bu gidişat sırasında bazı aksilikler çıkıyor, engeller oluyor, sorunlar yaşıyoruz. işte benim sorum burada ortaya çıkıyor kardeşlerim, acaba bu ortaya çıkan aksilikler şanssızlık, uğursuzluk falan mı, yoksa o işin ya da Rabbimizden hakkımızda istediğimiz şeyin aslında bizim hakkımızda hayırlı olmaması mı? Bu konu kafamı çok kurcalıyor, yardımlarınızı bekliyorum. Yüce Mevlam hepimizin yardımcısı olsun, ALLAH'a emenet olun kardeşlerim...

FUNDA_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: şanşızlık mı, hayırsızlık mı?

KARDEŞİM İYİKİ BU SORUYU SORDUN CEVABINI BENDE ÇOK MERAK EDİYORUM :)

merve18_19

Kayıtlı Kullanıcı

kesınlıkle bence o konunun senın ıcın hayırlı olup olmamasıdır.bu konuda ayet de var.hayır gördügünüz seyde şer. şer gördügünüz şeyde hayır vardır...bunu hatırladıgın sürece isyana yönelmezsin insallah..

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDŞEİM.BAK ŞİMDİ ÖNCELİKLE RABBİM OLMASINI İSTEDİĞİ İŞLERE SEBEB YARATIR.BU SEBEBLER BİZ ACİZ KULLARA BAZEN ÇOK HAYIRLI BAZEN İSE ŞER OLARAK GELİR..LAKİN BUNU TAM OLARAK BİLEMEYİZ.ŞER GİBİ GÖRÜNEN BİR ÇOK ŞEY HAYIRLI,HAYIRLI GİBİ GÖRÜNEN BİR ŞEYDE DE ŞER VARDIR...EĞER Kİ İSTEDİĞİN İŞ HAKKINDA HAYIRLI İSE RABBİM SEBEBLER YARATIR VE GİDİŞAT GÜZEL GİDER AMA GİDİŞATLAR BAZEN OLUMSUZ YÖNDE OLUYORSA VE İŞİN HAYIRLI İSE BİLKİ KARDEŞİM BUDA SENİN O İŞ İÇİN SINAVINDIR.ŞÜKÜR VE SABIR SINAVINDIR..SEN GÖNLÜNÜ DUA İLE BESLE,ELLERİNİ SEMAYA,GÖNLÜNÜ MEVLAYA AÇTIĞINDA,GÖZYAŞINLA BESLE DUANI VE HAYIRLI OLMASI İÇİN ÇOK AMA ÇOK DUA ET.DİLERİM Kİ HER ŞEY HAKKINDA HAYIRLI OLUR..SELAM VE DUA İLE.

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı

zeynep sabirli ol tşk bende bişe diyemiyorum.

husu04

Kayıtlı Kullanıcı

bence bu sana Allahınlütf ediği şeyler sınavdır şükr etmen için

kum_saati

Kayıtlı Kullanıcı

ayette hayır bildiğin şeylerde şer ..şer bildiğin şeylerdede hayır vardır.. diye ayet var..önemli olan hale rıza göstermek ve şükretmek..ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN...

siyah_beyaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM, TEŞEKKÜR EDERİM VERDİĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN. RABBİM SİZDEN VE SEVDİKLERİNİZDEN RAZI OLSUN..

yavuzysf

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Hayırlı olanı istemek ve Sabretmek

RE: Hayırlı olanı istemek ve Sabretmek

Bak Sevgili Müslüman Kardeşim."hayırlı olamaması" cümlesi çok yanlış bi kere.ALLAH'u TAALA her zaman için, kullarına hayırlısı neyse onu verir.bu demek değildir ki hayırlı olan şeyler her zaman olumlu olacak.bazen o kişi için olumsuz olan şeyler onun için hayırlı olanıdır.bakın "olumlu ile olumsuz" kelimelerini "hayırlı" kelimesiyle özdeşleştirmeyelim.olumluda olsa olumsuzda olsa o kişinin hayırlısı olanı dır demekki.ve gelelim sizin diğer konunuza siz dua ettiniz ve gerisini ALLAH'a tevekkül edeceksiniz.ve sabredeceksiniz.dediğim gibi biraz önce bahsettiğim konuyu tekrar eder gibi olacam.dua edildikten sonra ALLAH'u TAALA muhakkakki sizin duanıza cevab vercektir AMA karşılığı nasıl ve ne zaman olur onu bilemeyiz."O BİLENDİR" .senin cevabına en iyi şekilde cevab verecektir.ALLAH'u TAALA bazen salih kullarına o dua için ona hayırlı olanını verir.ve senin için hayırlı olanı belkide budur.ama ön yargılı olmamak lazım çünkü dualara ne zaman cevab verileceği bilinemez.belki de o cevaba daha zaman vardır.işte insanoğlu burda isyan etmemelidir.sabretmesini bilmelidir.edilen dualar muhakkak makbul olur.ve siz dua ederken her zaman hayırlısını isteyin...SELAMÜNALEYKÜM

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt