Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şanli Ecdadimiz Osmanli (1 Kullanıcı)

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Geçen Perşembe den Pazar gününe kadar ailece bir gezi yaptık Afyon a ama Pazar günü dönüşümüz daha güzel geçti.Neden mi?Dönüşte yolumuz Bilecik Söğütten geçiyordu madem bu kadar yol geldik, Söğüt e gidip Osmanlının ilk kurulduğu topraklarıda görelim, o büyük şahsiyettlerin kabirlerini ziyaret edelim dedik.Söğüt yoluna girdiğimiz an o güzel topraklar asırlar öncesine götürdü beni. Öyle güzel bir yere kurulmuş ki o şanlı devlet, havası bile bi başka güzeldi.20 km gittikten sonra Söğüte ulaştık,daha sonra Ertuğrul Gazinin ve Osman Gazinin kabirlerini ziyaret ettik.Türbenin bahçesine girdiğim an çok farklı bir manevi hava hissettim ayrıca kapıdan girenleri karşılayan çok güzel bir nasihat vardı.Ertuğrul Gazi oğlu Osman Gaziye şu öğütü veriyordu;
Ey oğul,
Beni kır Şeyh Edebaliyi kırma.O bizim boyumuzun ışığıdır.Terazisi dirhem şaşmaz.
Bana karşı gel,ona karşı gelme. Bana karşı gelirsen üzlürüm ama ona karşı gelirsen gözlerim sana bakmaz,baksada görmez.Sözümüz Edebali için değil senceğiz içindir bu dediklerimi vasiyetim say.
Ne güzel bir nasihat değil mi ,oğluna kayınpederini kendisinden daha hoş tutmasını söylüyor.Ne güzel bir ahlak.....
Bu nasihati okuduktan sonra türbeyi ziyaret ettik bahçesinde diğer beyliklerin önde gelen isimlerinde mezarlarını ziyaret ettik.Sonra Dursun Fakıh ı (Osman Beyin bacanağı)da ziyaret ettik o muhterem şahsiyetin kabri biraz daha ileride tepede bir yerdeydi. Osmanlının kuruluşunu Cuma hutbesiyle dünyaya ilan eden Osmanlının ilk İmamhatibini, Allah öyle yüksek bir yere kabrinin defnedilmesini nasip etmişki oradan Şeyh Edebali nin kabrini de görüyormuş.Biz de oradan Şeyh Edebali nin türbesini ziyaret ettikten sonra yolumuza devam ettik.
Sizlerede tavsiye ederim bu şanlı ecdadımızın kabirlerini ziyaret etmenizi çok büyük bir haz aldım bu gezide sizlerinde aynı hazzı almanız dileğiyle Allaha emanet olun.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
AAA OKADAR GELMİŞKEN BURSAYADA UĞRASAYDINIZ CANIM.BURSAMIZDA TÜRBELER ŞEHRİ.BİDAKİNE BEKLERİZ.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ne güzel bi gezi olmuş ayaklarınıza sağlık 800 yıl Dünyaya hükmetmiş bir Devletin liderlerinin kabrini ziyaret etmek çok mutlu oldum senin adına inş Rabbim bizlerede nasip eder....

abla Ankarada ikamet etmekteyim ama 2 gün önce bursadaydım pazar günü ULUCAMİ ve çevresindeki kaleleri ziyeret edemesemde görme imkanım oldu ( ulu camide namaz kılmaya niyetlendim önce ama bazı sebeplerden dolayı nasip olmadı işte :( ) Allaha emanet olun Hepimiz Tarihimize sahip çıkmalı ziyaretlerimizi Gerçekleştirmeliyiz

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
Bursaya da çok gitmişliğim var ama pek gezme fırsatı bulamadım inşallah bi dahakine oraları gezme fırsatım da olur Allaha emanet olun

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
çok guzel yazmışın buşra kardeş. bendee oralar gitim bende gördüm gercek ten çok güzel yerler

yamanni

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun bizlere de dua etseydin oralarda.

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
bütün din kardeşlerime ediyorum her zaman Allah sizdende razı olsun

yamanni

Kayıtlı Kullanıcı
amin insallah.o ecdadin degerini biz bilmiyoruz ama bak buralarda cok hurmet gosteriyorlar kendilerine.

bbuussrraa

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok doğru söylemişsin buralarda asıl değeri verilmiyor türbeyi ziyarete gittiğimiz temiz bi abdest alacak yer bile bulamadık ....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt