Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sanat için soyunursunuz da, ALLAH için örtünmezmisniz (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Tem 2008
Mesajlar
2,887
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
selam ın hidayet ettiği o müstakim yolda direnen müslümanların üzerine olsun..

sanat için,
karşı cinsin ilgisine mazhar olabilmek için,
şöhret için
para için.....
Rengârenk giyinip, makyaj ve süs dolu bir görüntüyle, gazete, dergi ve medya karşısına geçen ve âdeta makineleşen bayan kardeşlerimiz onun yada bunun için öyle yada böyle bir fani hayat için soyunursunuz da Baki olan için örtünmezmisiniz?
Dünya hayatının geçici olduğuna aklen kalben mantığen kanaat getirip,inanırsınızda Neden bir Dünyayı Ahirete tercih edersiniz..Allaha yemin edersiniz,İnşALLAH maşALLAH Elhamdulillah kelimeleri Ağzınızdan düşmezde..
u tealanın Örtünün Emrini neden?bu kadar hafife alırsınız..
sanat için soyunurum diyen bu milletin Temiz kızları,neden inandığınız gibi yaşamıyorsunuz?
BaşörÖrtüsü sizi gerilere mi itiyor..Çağdaş ve medeni yaşam Soyunarakmı elde edilir..Halbuki bir kaqç asır önce zengin ve çağdaş olan batı medeniyetleri değer verdikleri kadın ve cariyelerini sakınırlardı.saçları bile gözükmeksizin örtü ile izzetli olduğunna kanaat getirilerdi..
Ey izzetli erkek müslüman kardeşlerim bir kadını bir mektup gibi düşünelim ,bir yakın dostunuzdan size bir mektup gelmiş olsa,
bu mektup size ulaşana kadar hiç açılmadan ve kimsenin o mektubu okumadan gelmesini tercih etmezmiydiniz.ama mektup açılmış saçılmış okunmuş olduğunda sizin için ne kadar değerli olur.
ve adeta Robotlaşan mankenleşen kapalı ama açık kızlarımız, takmış oldukları örtülerini ne olarak görüyorlar ve onu hangi ortamda neleri âlet ederek savunuyorsunuz?
Örtü; takva ile
örtünmektir
Peki, çalışmak, iş hayatına atılmak, sosyal hayata, dışarıdaki bu rahat yaşama ayak uydurmaya çalışıp, helâl–haram gözetmeden, kadın–erkek demeden oturabilen, çalışabilen, yemeğe, davete katılabilen bu hanımlar Nur sûresinin 31. âyetini hiç okumamışlar mı, duymamışlar mı, yoksa inkâr mı etmektedirler ya da onlara tüm bunları açık ve net bir şekilde gönül rahatlığıyla yapmalarına müsaade verecek bir âyet mi inmiş, bir hadis–i şerif mi zikredilmiş? Söyler misiniz bana bugüne kadar, bu konuda hangi büyük âlim fetva vermiştir?
Kendini kurban eden, tesettüründen taviz veren topluluğa her gün bir yenisi ekleniyor. Âdeta "Biz bu kaderi yaşamak zorundayız." diye koşup geliyorlar. Küfre, şirke bulaşıyor o masum kızlarımız. Bu acı, hepimizin acısı. Bugünkü kurbanlar bizim için bir tecrübe olmuyor mu? İllâ yaşamak mı gerek bu acıyı tatmak için, bir yanlışı anlamak için, günahın, günah olduğunun bilincine varmak için. Lütfen! Suçlu aramayın! İsyan etmeye hiç hakkınız yok. Elinizi vicdanınıza koyun ve gerçek bir imanla bu hakikati görmeye çalışın: SİZE KİMSE ZORLA BAŞINIZI AÇTIRAMAZ! Eğer siz istemezseniz kimse size başınızı zorla açtıramaz. Doğru değil mi? Aksini ispat edecek olan var mı? Fazla söze ne hacet…

EL_Tufan
__selam ve dua ile

 

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Tem 2008
Mesajlar
2,887
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
ne zaman başörtülü genç kızları görsem, yanlarındaki yeni yetme oğlanlarla laubali biçimde fingirdeşiyorlar.
Bakıyorum, karşımdan bir bayan geliyor. O da ne? Başını örtmüş, gerisi açıkta. Gülmek geliyor içimden, fakat üzüntü ağır basıyor.
Şu başörtüsü işi böylesine sulandırılmamalıydı. Bir şey maksadından soyutlanarak algılanırsa olacağı budur. Bunda en büyük suç, tesettürü kadının kişiliğini öne çıkaran bir onur değil de erkeği kadından koruyan bir emir olarak algılayan geleneğimizin ve geleneksel kafalarındır.
Önce mütearifeler
1. Din insan içindir.
2. Dolayısıyla, tüm dini emir ve yasaklar (c.c)ın değil, insanın çıkarı içindir.
3. İşte bu yüzden, tüm dini emir ve yasaklar uygulanırken, onu uygulayan insanın bundan elde ettiği çıkarı iyi bilmesi gerekir. Bu çıkarı bilerek emre uymak, insanı tatmin eder ve imanı sorumluluk bilincine dönüştürür.
4. Bunun için de ilahi mesajı ve buyrukları maksadını gözeterek okumak şarttır. Çünkü (c.c)amaçsız düzenleme yapmaz, hikmetsiz iş buyurmaz.
Peki tesettür emrinin maksadı nedir?
Bu sorunun cevabını verebilmek için tesettürü emreden ayet olan Ahzab 59. ayetin devamındaki onların tanınmaları için en uygun olun budur ibaresi üzerinde yoğunlaşmak şart. Burada altı çizilen kadın kimliğinin hicab yönü ilk saldırıya uğrayan noktadır. Aslında hicab sorunun anahtar kavramı. Hicabı baş örtüsüne indirgemek yanlış bir kere. Bizde böyle bir şey var. Hatta hicabı baş değil beden örtüsüne indirgemek. Kuranın yaklaşımına kıyasla yanlış bir anlamadır. Çünkü Kuran takva örtüsünü ön plana çıkarıyor. Takva elbisesi, işte budur en önemlisi! 7.26 Yani, bedenin tesettürü takva örtüsünden, yüreğin ve zihnin tesettüründen ayrı değerlendirilmemelidir.
Hicab kimlik ve kişiliği öne çıkarmak için
Öncelikle, Kuranın böyle bir bütüncül bakış açısı olduğunu görmekteyiz. Bedenin tesettürünü, zihnin ve kalbin tesettüründen ayrı düşündüğümüz zaman Kuranın bütüncül bakış açısını parçalamış oluruz. Ahzab 59 da geçen li yurafne tanınmaları için, bu tek kelime, Arap dilinde, kendi içinde tamamlanmış bir cümledir. Bu tanınmaları için bir gerekçedir. Yani Bu emri niçin verdin Ya Rabbi? diyene bir cevaptır. Cevapta iki gerekçe var, iffetli olarak kalmaları ve tanınmaları için. Ama asıl vurgu yapılması gereken kavram, bu tanınmak kavramıdır, li yurafne.
Bu kavramın kök kelimesi arafedir. Arafe anlam alanı ile düşündüğümüzde maruf, arif, tarif, marifet kavramları karşımıza çıkar.
Bu hem bir bilince tekabül eder, hem de bir kimliğe tekabül eder. Dolayısıyla buradaki tanınmak sıradan bir görünce ayrımsamak, fark etmek değildir. Buradaki tanınmak, çok daha derin ve kendi bağlamı içerisinde sıradan basit bir ayrımsama, ayırdetmeden öte bir kimlik, bir kişilik, bir bilinç, bir şahsiyet vurgusudur.
Dolayısıyla bu ayet ve tesettürle ilgili diğer ayetlerdeki örtünme emrinin temelini kadının kişiliğini şeffaflaştırmak için bedenini örtmek teşkil eder. Kadının kişiliğini şeffaflaştırmak için tanınmak anlamı sıkıştırılmış zipli bir ifadedir ki, zaten Kuranın dili sıkıştırılmış bir dildir. İcaz buna denir, Kuranın icazını çözdüğümüzde doğal ve zorunlu biçimde o sıkıştırılmış ifadenin bize daha farklı bir kelime grubu ile yansıması şarttır. Yani aradaki boşlukları doldurmamız gerekir. Onun için li yurafne ibaresini açarak anlamaya çalışırsak, bu tamamen kişiliğini şeffaflaştırmak için bedenini örtmek anlamına gelir.
Kişilikle dişilik arasında kadın
Bu, tarihte kadına yapılmış en büyük ikramdır. İnsanların önüne çıkaracak bir erdemi, bir kimliği, bir kişiliği bulunmayan bir kadın ille de farkedilmek istiyorsa, insanlara dişiliğini gösterecektir kişiliği yerine dişiliğini. Yani tesettürü emreden Kuranın kadına verdiği açık mesaj şudur Dişiliğinizle kendinizi görünür kılmak yerine kişiliğinizle şahsiyetinizle erkek egemen dünyada hak ettiğiniz saygın yeri alın. Onun için tesettür, kadının insan kimliğini teninin önüne koymak demektir.
Tesettür emri, ancak bu yaklaşımla doğru anlaşılabilir. Tesettüre karşı çıkanlar, bilerek veya bilmeyerek kadını kimliksiz ve kişiliksiz yapmak isteyenler, onun teninden haksız kazanç sağlamak isteyen, onu metalaştıran, onu hep edilgen ve zevkine hitap eden bir nesne olarak görmek isteyenlerdir.
Neden böyle isterler? Dikkat ederseniz, kadını kimliksiz ve kişiliksiz görmek isteyenlerin hemen hemen tamamına yakını nefsine kul olmuş erkeklerdir. Neden? Çünkü kimliksiz bir kadının bedenini, estetiğini daha çabuk istismar edebilirler, örseleyebilirler, ondan yararlanabilirler. O sebeple kadının örtüsüne yönelik her düşmanlık, farkında olunsun ya da olunmasın, aslında kadının bedenini istismara açmak isteğinden başka bir şey değildir.
Sonuç Modern kadın, dişiliği erkekler tarafından tepe tepe sömürülmek amacıyla kişiliği yok edilen kadındır. Eğer Müslüman kadın, tesettürü kişiliğin öne çıkarılması için dişiliğin örtülmesi olarak görmeyip, onu dişiliğini öne çıkarmanın bir aracı kılıyorsa, o tesettür tesettür değildir.
Ona örtülü çıplak derler.
Siz kendi değerlerinizi dalgaya alıyorsanız, sizi kim ciddiye alır?

alıntı
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt