Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sana Müsâade Yoktur (1 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Vehb bin Münebbih hazretleri "rahmetullahi aleyh" şöyle nakleder:

Çok gurûrlu, kibirli mağrur bir sultan, memleketini gezmek ister. Hizmetçilerine "Elbiselerimi getirin" diye emr eder. Getirilen bir çok elbiseden birisini zor beğenir. "Atımı hazırlayın" der. Getirilen birçok atın içinden birini zor beğenir. Bu zâlim ve mağrur sultan atına binip, yanına hizmetçilerini ve askerlerini alarak memleketini gezmeğe başlar. Atının üzerinde gurûrundan başını dik tutup, kibirinden yanına gelen vatandaşlarından hiç kimseye yüz vermez, dertlerini dinlemez, hattâ konuşmaya bile tenezzül etmez. Bir müddet yol aldıktan sonra, karşısına temiz, yamalı elbiseli bir ihtiyâr kimse çıkar. Bu yaşlı zât, sultana selâm verir, fakat sultan, kibrinden selâmı almayıp yüzüne bakmaz. Bu zât, sultana bir ihtiyâcının olduğunu söyler, o ise hiç alâkadar olmaz. Bunun üzerine ihtiyâr zât gelip sultanın atının dizginlerini tutarak bir ihtiyâcı olduğunu tekrar bildirir. Mağrur sultan çok sert bir şekilde, "Hangi cesâretle benim atımın dizginlerini tutuyorsun? Beni şimdiye kadar senin gibi hiç kimse rahatsız edememiştir. Bırak dizginleri..." diye bağırır, ihtiyâr zât hiç oralı olmayıp, dizginleri bırakmaz, ihtiyâcı olduğunu tekrarlar. Sultan, yakasını kurtarmak için çaresiz kalarak "Söyle bakalım ihtiyâcın nedir?" der. İhtiyâr, "İhtiyâcımı sana gizli söylemem lâzım, açıkta söylenmez ki" deyince, kibirli sultan başını eğer. O kimse, mağrur sultanın kulağına "Ben Azrâilim" der. Bu sözü duyan gurûrlu sultanın rengi kaçar, dili tutulur, eli ayağı soğur, dizinin bağı çözülür, kekeliyerek der ki: "Yâ Azrail! Ne olur birazcık müsâade et de evime dönüp, çoluk çocuğumu bir defa daha göreyim, onlarla helâlleşeyim. Ondan sonra canımı al." Azrail, "Hayır! Sana bir an bile müsâade yoktur" deyip rûhunu alır.
Fârisî iki beyt tercemesi:

Masal diye okuyan için, masaldır.
Kıymetini anlıyana, tükenmez hazînedir.

Nil nehri çingeneye kan göründü.
Mûsâ aleyhisselâma ise, sâf sudur.

huzur8

Kayıtlı Kullanıcı
Mektubat
Ben anlayamadım....
Kusuruma bakmazsan vakti olan varsa açıklayabilir mi
Teşekkürler

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Mektubat
Ben anlayamadım....
Kusuruma bakmazsan vakti olan varsa açıklayabilir mi
Teşekkürler

Nefsin kibir,kendini beğenme,ve dünya sevgisi gibi hastalıklarının kötülüğü anlatılmış.
Kibirlenme padişahım senden büyük Allah(Celle celalüh)var.
Diye bir söz var işte bunun sebebi anlatılıyor kıymetli kardeşim.

tuna_35

Kayıtlı Kullanıcı
Allah (cc) razı olsun anlayana çok faydalı bir paylaşım...ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmuyor...kibirliliğimizi inatçılığımızı bir kenara bırakıp o güne hazırlık yapmamız gerekiyor...Allah (cc)bizlere azrail a.s dan selam gönderdiklerinden eylesin inşallah...selametle kalın...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allah (cc) razı olsun anlayana çok faydalı bir paylaşım...ölümün ne zaman gelip çatacağı belli olmuyor...kibirliliğimizi inatçılığımızı bir kenara bırakıp o güne hazırlık yapmamız gerekiyor...Allah (cc)bizlere azrail a.s dan selam gönderdiklerinden eylesin inşallah...selametle kalın...

Allahü teala cümlemizden razı olsun kıymetli kardeşim.İnşallahü teala idrak edenlerden oluruz.Ahh bir kibirimizden kurtulabilsek zaten herkese faydamız dokunur ama nerde sivrisinek nerede Süleyman demişler.Teşekkürlerimizi beyan ederiz.Sizde Selametle kalın kardeşim..

camelia

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razi oslun gercekten de olum ani hayat fani tskler

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Masal diye okuyan için, masaldır.
Kıymetini anlıyana, tükenmez hazînedir.

ALLAH razı olsun kardeşim...
Emeğine sağlık...
selametle...

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
mektubat foruma eklediğin yazılar çok güsel allah razı olsun...ii akşamlar

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
mektubat foruma eklediğin yazılar çok güsel allah razı olsun...ii akşamlar

Elbetteki güzel kendimizden bir şey yazmıyoruz Elhamdülillah.Eğer kendimizden bir şey yazsak zaten Pırlantanın arasına cam parçalarını karıştırmaya benzer kıymetli kardeşim.Nakleden aziz olur buyurmuş din büyükleri.Asıl maharet sizde
Beyt:
Her zevallı merd-i meydan olamaz;
Sivri sinek de Süleymân olamaz.

Kalbinizin temizliği doğru bilgileri bulma yolunu gösteriyor.Buna çoook şükr etmenizi tavsiye eder dua beklerim.Selametle kalın..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt