Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SALAVAT-I TEFRİCİYE YE YARDIM (1 Kullanıcı)

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı
rüyamda fatiha okuyordum ve uyandıgımda ise hala dilimdeydi....sonra zihnime bir soru yerleşti ... ölülerin arkasından neden başka bir dua deilde fatiha okunur ??????​

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: neden fatiha ?

Selamünaleyküm;

Lütfen sorularımızı "Sorularla İslamiyet" bölümüne soralım...

Fatihanın sevabı herkese bağışlanabilir. Peygamberimizin sevaba ne ihtiyacı var diye düşünmek yanlış olur. Terakkide sınır yoktur.

Hz. Peygamber'in kendisinin ruhuna okunan Kur'an, dua ve salavatlara ihtiyacı var mı?

Hz. Peygamber'in ümmetine şefaat için kendi hesabına salâvat duasına ihtiyacı varmıdır? Yani, bizim salâvat dualarımız Hz. Peygamber'in makamını arttırır mı? Yoksa salâvatla biz o makama bir artı sağlayamayız yanlızca o makama gelen rahmet ve feyizden salâvat vasıtasıyla nasiplenir miyiz?

Her ikisi de doğrudur. Ümmetin yaptığı her iyilik her an Peygamber'imizin amel defterine geçiyor ve onun makamını daha da yüceltiyor. Bu açıdan ona salât ve selâm getirmek hem onun makamına hem bize yazılıyor. Biz de onun manevi makamından istifade ve istifaza ediyoruz.

Bütün ümmetinin saadetlerinden lezzet, sıkıntılarından da endişe eden bir zat, elbette nihâyetsiz salâvata ihtiyacı vardır. Ümmete yapacağı şefaat-ı kübrası için de salâvat gerekiyor.
...

Eğer desen: Madem o Habîbullahtır. Bu kadar salâvat ve duaya ne ihtiyacı var?

Elcevap: O zat (a.s.m.) umum ümmetinin saadetiyle alâkadar ve bütün efrad-ı ümmetinin her nevi saadetleriyle hissedardır ve her nevi musibetleriyle endişedardır. İşte, kendi hakkında merâtib-i saadet ve kemâlât hadsiz olmakla beraber, hadsiz efrad-ı ümmetinin, hadsiz bir zamanda, hadsiz envâ-ı saadetlerini hararetle arzu eden ve hadsiz envâ-ı şekavetlerinden müteessir olan bir zat, elbette hadsiz salâvat ve dua ve rahmete lâyıktır ve muhtaçtır. (Said Nursi, Mektubat / Yirmi Dördüncü Mektup - s.488)

Her amel-i salihin sevabı ölmüşerimize bağışlanır. Fatiha ölmüşler anlasın diye değil sevabını göndermek için okunur. Fatiha suresini okumanın sevabı fazla olduğu için genelde Fatiha suresi okunmakadır. Hadis-i Şeriflerde ölülere Kuran okunabileceği bildirilmiştir.

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
Selamünaleyküm;

Lütfen sorularımızı "Sorularla İslamiyet" bölümüne soralım...

Fatihanın sevabı herkese bağışlanabilir. Peygamberimizin sevaba ne ihtiyacı var diye düşünmek yanlış olur. Terakkide sınır yoktur.

Hz. Peygamber'in kendisinin ruhuna okunan Kur'an, dua ve salavatlara ihtiyacı var mı?

Hz. Peygamber'in ümmetine şefaat için kendi hesabına salâvat duasına ihtiyacı varmıdır? Yani, bizim salâvat dualarımız Hz. Peygamber'in makamını arttırır mı? Yoksa salâvatla biz o makama bir artı sağlayamayız yanlızca o makama gelen rahmet ve feyizden salâvat vasıtasıyla nasiplenir miyiz?

Her ikisi de doğrudur. Ümmetin yaptığı her iyilik her an Peygamber'imizin amel defterine geçiyor ve onun makamını daha da yüceltiyor. Bu açıdan ona salât ve selâm getirmek hem onun makamına hem bize yazılıyor. Biz de onun manevi makamından istifade ve istifaza ediyoruz.

Bütün ümmetinin saadetlerinden lezzet, sıkıntılarından da endişe eden bir zat, elbette nihâyetsiz salâvata ihtiyacı vardır. Ümmete yapacağı şefaat-ı kübrası için de salâvat gerekiyor.
...

Eğer desen: Madem o Habîbullahtır. Bu kadar salâvat ve duaya ne ihtiyacı var?

Elcevap: O zat (a.s.m.) umum ümmetinin saadetiyle alâkadar ve bütün efrad-ı ümmetinin her nevi saadetleriyle hissedardır ve her nevi musibetleriyle endişedardır. İşte, kendi hakkında merâtib-i saadet ve kemâlât hadsiz olmakla beraber, hadsiz efrad-ı ümmetinin, hadsiz bir zamanda, hadsiz envâ-ı saadetlerini hararetle arzu eden ve hadsiz envâ-ı şekavetlerinden müteessir olan bir zat, elbette hadsiz salâvat ve dua ve rahmete lâyıktır ve muhtaçtır. (Said Nursi, Mektubat / Yirmi Dördüncü Mektup - s.488)

Her amel-i salihin sevabı ölmüşerimize bağışlanır. Fatiha ölmüşler anlasın diye değil sevabını göndermek için okunur. Fatiha suresini okumanın sevabı fazla olduğu için genelde Fatiha suresi okunmakadır. Hadis-i Şeriflerde ölülere Kuran okunabileceği bildirilmiştir.

bilginizle aydınlattıgınız için teşekkür ederim kardeşim... genelde sorularımı sorularla islamiyet bölümünden soruyordum ama şifrem hala bana iletilemdiği için soruyu gönderemedim offfffff rumuzla açtıgımız emaıl adresi tarafıma ait deildir bu yuzden cevap başka posta adresine gideceği için soruyu burdan sorma ihtiyacı hissettim...rabbime emanet olun ....selam ve dua ile....​

[marq]MAVİ HÜZÜN :([/marq]

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SALAVAT-I TEFRİCİYE YE YARDIM

ALDIGIM SALAVAT-I TEFRİCİYELERDEN 100 ADET KALDI ÇALIŞTIGIM İÇİN YETİŞTİREMEYECEİM .... LÜTFEN YARDIM EDER MİSİNİZİZ? BU GECEYE KADAR OKUNMASI LAZIM....SELAM VE DUA İLE.
:(

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

:(

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:

KARDEŞLERİM LÜTFEN YARDIM EDİN... BU AKŞAMA KADAR 100 ADER SALAVAT-I TEFRİCİYE OKUNMASI LAZIM... BAZI NEDENLERDEN DOLAYI BU KALAN 100 ADETİ OKUYAMAYACAGIM ...ÜSTÜMDE VEBALİ KALMASIN LÜTFEN YARDIM EDİN...SELAM VE DUA ....​

[marq]MAVİ HÜZÜNDEN SEVGİLERLEB)B)B)[/marq]

volide

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM KARDEŞİM 50 ADEDİNİ BEN ALIYORUM ALLAHA EMANET ONLUNUZ

volide

Kayıtlı Kullanıcı

NE ZAMAN BİTECEK HABERİMİZ OLSUN

aley_na

Kayıtlı Kullanıcı

:d:d:d:D

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

volide yazdı:
CANIM KARDEŞİM 50 ADEDİNİ BEN ALIYORUM ALLAHA EMANET ONLUNUZ

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM SENİN DE DUAYA İHTİYACIN VAR AMA YİNEDE ALMIŞŞIN KARDEŞİM BU GECEYA KADAR OKUNMASI LAZIM...RABBİM KAT KAT SEVABINI YAZSIN İNŞ....

KALAN SALAVAT-I TEFRİCİYE :50 ADETB)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

Kalan 50 adetti ben alıyorum kardeşim ama şunu hiç anlamıyorum sayılarla kendimizi kısıtlamayalım içimizden ne kadar geliyosa gücümüzün yettiği yere kadar dua edelim.
bende salat ı tefsiri okuyorum diyorlarya 4444 defa okunacak az kaldı ama benim niyetim 4444 ten sonra devam etmek beni anlıyomusun kardeşim bu yüzden benimde kafam çok karışıyor ya

offfffff

Kayıtlı Kullanıcı

ruyam3 yazdı:
Kalan 50 adetti ben alıyorum kardeşim ama şunu hiç anlamıyorum sayılarla kendimizi kısıtlamayalım içimizden ne kadar geliyosa gücümüzün yettiği yere kadar dua edelim.
bende salat ı tefsiri okuyorum diyorlarya 4444 defa okunacak az kaldı ama benim niyetim 4444 ten sonra devam etmek beni anlıyomusun kardeşim bu yüzden benimde kafam çok karışıyor ya

sevgili rüyam kardeşim rabbim razı olsun yardımın için seni anlıyorum ve cevap olarak aşagıdaki yazıyı okumanı rica ediyorum....umarım yardımcı olmuşumdur....​

Maddi kilitlerin kendilerine münasip anahtarları olduğu gibi manevi kilit hükmünde bazı sırların da kendilerine münasip ölçülerde anahtarları vardır.

Kilide göre anahtarı kullanmadınız mı muvaffak olamazsınız. Mesela sizin e- mailinizin bir şifresi vardır. O şifreyi yanlış girdiğiniz takdirde – mail kutunuza giremezsiniz. İşte bazı ilahi sırların açılabilmesi için belirli sayıda tesbihin veya salavatın çekilmesi gerekir. Bu sayı kasten çekilmez ise o ilahi sırra erişilmesi mümkün değildir. Fakat sehven yani unutarak yanlış çekilmiş ise Cenab-ı Hakkın rahmeti sizden onu kabul etmektedir. O ayrı meseledir.

Salât-ı Tefriciye - Salât-ı Nariye "Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil'ukadü, ve tenfericü bihil'kürabü, vetükdâ bihil'havâicü, ve tünâlü bihir'regâibü, ve hüsnül'havâtimi, ve yüsteskal'ğamâmü bivechihil'ke'imi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek." İmamı Kurtubî Hazretleri şöyle demiş: "Bir kimse, çok önemli bir işinin veya önemli bir dileğinin gerçekleşmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanın üzerinden çekilip gitmesi (kalkması) için, "Salât-ı Tefriciye"yi 4444 defa okuyup, bu mübârek Salâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç şüphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradının olması için hayırlı bir kapı açar, hayırlı bir sebep yaratır ve ona muradını verir ."

meali: "Kendisiyle düğümlerin çözüldüğü, sıkıntıların açılıp zâil olduğu, ihtiyaçların yerine getirildiği, arzu, istek ve güzel neticelere ulaşıldığı, kerim yüzü suyu hürmetine yağmur istendiği Efendimiz Muhammed'e, Onun âl ve ashabına her göz açıp kapama, her nefes alıp verme, Sana ma'lum herşey sayısınca kâmil salât ve eksiksiz selâm et Allahım."

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet Editör​

volide

Kayıtlı Kullanıcı

CANIM KARDEŞİM SENİN SALATI TEFRİCEN BİTMİŞ. HAYIRLI OLSUN . RAHMANA EMANET OL.. BEN. 50. ADET OKUDUM

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı

Güzel kardeşim biraz geçiktim mağlum çalışıyorum ama bende 50 adet salat ı tefsirini okudum allah kabul etsin mesajını okudum beni ayrıca aydınlattığın içinde allah razı olsun
A.E.O. B):D:p

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt