Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞAKA DEĞiL KATLİAM GÜNÜ!!!!!!!!!!! (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
1 nisan şaka günü değil
Katliam günüdür...

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil:

-Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım, der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar:

-Yemin etmiştiniz, bize söz vermiştiniz' dediklerinde Haçlı ordusu komutanı:

-Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.
Maalesef, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır

ultralion10

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş amacın ne senin?? yalan yanlış şeyler yazıp Müslümanlarımı kücük düşürmek?? 1 Nisan Şakası nerden geldiğine dair yazdım senin için...sabahta aynı konuyu acmıştın başka başlık altında ordada sana cevap vermiştim bana cevap vereceğine milleti kandırmaya devam ediyorsun!!!!
Her ne kadar Roma İmparatoru Julius Caesar (Sezar) milattan önce 46 yılında takvimin başlangıcını Ocak ayı olarak ilan ettiyse de, 16. yüzyılın ortalarına kadar Avrupa'da yeni yıl geleneksel olarak, bahar aylarının başlangıç tarihi olarak da kabul edilen, Mart ayının 25'inde başlardı.
Maxicep.com - 1 Nisan Şakasının Kökeni / Nereden Gelir? / Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır? / Kimlerden Gelir?
1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, takvimi değiştirerek yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. O zamanki iletişim şartlarında bazı insanların bundan haberi olmadı, bazıları ise bu kararı protesto etmek amacıyla eski adetlerine devam ettiler. l Nisan'da partiler düzenlediler, birbirlerine hediyeler verdiler.

Diğerleri ise bunları Nisan aptalları olarak nitelendirip bu güne 'Bütün Aptalların Günü' adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak bir partiye davet ettiler, gerçek olması mümkün olmayan haberler ürettiler.

Yıllar sonra takvimin ayları yerine oturup, Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar l Nisan gününü kendi kültürlerinin bir parçası olarak görmeye başladılar. Adeti gittikçe süsleyerek, zenginleştirerek ve yaygınlaştırarak devam ettirdiler. Bu adetin İngiltere'ye ulaşması yaklaşık iki yüzyıl sürdü, oradan da Amerika'ya ve bütün dünyaya yayıldı.

l Nisan şakalarının sembolünün 'Nisan Balığı' olmasının nedeni ise Mart ayının sonlarına doğru, Güneş'in Balık Burcu'nu terk ediyor olmasıdır.

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
1 Nisan, şaka günü veya değil. Bu tartışılacak bir konu değil. Zamanı akışına bırakın. Her insan kendi yaptığından sorumludur. Allah herşeyi görür ve bilir.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
1. ben seni takip etmek zorunda değilim görmedim bile kasten cevap vermemezlik yapmadım..
(kaldıki dün açtım daha bu konuyu bismillah, daha yeni geliyorum pc ye, )
hani aradan bi kaç gün geçerde bu dediğin ozaman mantıklı olur.. :)
dikkatimi bile çekmemişsin ki cevap vermek için..

ikincisi insan karşısındakini kendi gibi görürmüş, lafa bak amacım neymişşşş...milleti kandırıyormuşum..
sen beni tanımadan nasıl böyle itham edersin..
hakkımda bilgin yoksa fikrinde olmasın yoksa vebali ağır olurrr....

sen ne diyorsun be!
ben en son insan bile değilim müslümanları küçük düşürmek için...
ben bunu uyarı yapmak için nisan şakasına uymayalım diye yayınladım birrrrrrr
artı madem okadar gezip görüyorsun iyi gezde daha iyi bak milletin nasıl yorum yaptığına. bir sen bilgili değilsin bu milletin arasında...

benim için yazdığını falan söylemişsin şaştım kaldım sen kimsin nereye yazdın sallamışsın işte.
ben bu yazıyı yaydığım yerleri biliyorum.
demekki senin de işin yok beni takip ediyorsun ,
zira heryerde aynı nickte değilim ben :D ...
herkimsen artık...

ister yanlış yargıla ister naparsan yap cevap (bukez bilerek) yok sana

Kardeş amacın ne senin?? yalan yanlış şeyler yazıp Müslümanlarımı kücük düşürmek?? 1 Nisan Şakası nerden geldiğine dair yazdım senin için...sabahta aynı konuyu acmıştın başka başlık altında ordada sana cevap vermiştim bana cevap vereceğine milleti kandırmaya devam ediyorsun!!!!yavaşş ol yavaşş lafını bil tart
Her ne kadar Roma İmparatoru Julius Caesar (Sezar) milattan önce 46 yılında takvimin başlangıcını Ocak ayı olarak ilan ettiyse de, 16. yüzyılın ortalarına kadar Avrupa'da yeni yıl geleneksel olarak, bahar aylarının başlangıç tarihi olarak da kabul edilen, Mart ayının 25'inde başlardı.
Maxicep.com - 1 Nisan Şakasının Kökeni / Nereden Gelir? / Ne Zaman Ortaya Çıkmıştır? / Kimlerden Gelir?
1564 yılında Fransa Kralı IX. Charles, takvimi değiştirerek yıl başlangıcını Ocak ayının birinci gününe aldı. O zamanki iletişim şartlarında bazı insanların bundan haberi olmadı, bazıları ise bu kararı protesto etmek amacıyla eski adetlerine devam ettiler. l Nisan'da partiler düzenlediler, birbirlerine hediyeler verdiler.

Diğerleri ise bunları Nisan aptalları olarak nitelendirip bu güne 'Bütün Aptalların Günü' adını verdiler. Bu günde diğerlerine sürpriz hediyeler verdiler, yapılmayacak bir partiye davet ettiler, gerçek olması mümkün olmayan haberler ürettiler.

Yıllar sonra takvimin ayları yerine oturup, Ocak ayının yılın ilk ayı olmasına alışılınca, Fransızlar l Nisan gününü kendi kültürlerinin bir parçası olarak görmeye başladılar. Adeti gittikçe süsleyerek, zenginleştirerek ve yaygınlaştırarak devam ettirdiler. Bu adetin İngiltere'ye ulaşması yaklaşık iki yüzyıl sürdü, oradan da Amerika'ya ve bütün dünyaya yayıldı.

l Nisan şakalarının sembolünün 'Nisan Balığı' olmasının nedeni ise Mart ayının sonlarına doğru, Güneş'in Balık Burcu'nu terk ediyor olmasıdır.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
1 Nisan, şaka günü veya değil. Bu tartışılacak bir konu değil. Zamanı akışına bırakın. Her insan kendi yaptığından sorumludur. Allah herşeyi görür ve bilir.
bırakta buna sen karar verme , yada biz karar vermeyelim...
zamanı akışına bırakınca görüyoruz halimizi.
Müslümanlar birbirini uyarmak zorundadır , akışına bırakamaz. her insan kendinden sorumlu değildir sadece.
müslüman, öğrendiğini kardeşine öğretmektende mesuldür...tersini söyleyen varsa buyursun yazsın..

madem herkes kendinden sorumlu ozaman bu forumlarda neden paylaşım yapıyoruz bi düşün , mantıklı olalım lütfen...

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı

madem herkes kendinden sorumlu ozaman bu forumlarda neden paylaşım yapıyoruz bi düşün , mantıklı olalım lütfen...

Ben değil, Rahman söylüyor ;

"Biz bu kitabı, insanların faydası için sana hak ve gerçek olarak indirdik.Artık kim doğru yola girerse kendi yararına olarak girer, kim de yoldan saparsa kendi aleyhine olarak sapar. Sen onlar üzerinde bekçi değilsin." - Zümer Suresi / 41. Ayet -

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Ben değil, Rahman söylüyor ;

"Biz bu kitabı, insanların faydası için sana hak ve gerçek olarak indirdik.Artık kim doğru yola girerse kendi yararına olarak girer, kim de yoldan saparsa kendi aleyhine olarak sapar. Sen onlar üzerinde bekçi değilsin." - Zümer Suresi / 41. Ayet -

lütfen tek bir ayetle tek yönlü bakmaktan vazgeçelim artık ne bu toplum olarak yaa.

son olarak şunu deyip daha fazla bu konu üzerinde ısbata çalışmayacağım..

bir müslüman kardeşini uyarmamaktanda hesaba çekilir kişi..
herkes kendinden sorumlu deyip sadece kendimiz doğruyu yapalım denemez..
hayırlı geceler....

jackofan

Kayıtlı Kullanıcı
Aziz kardeşim şunu unutma ki ; Allah Kuran-ı Kerim'i bizlere öğüt alabilelim ve onu hayatımıza geçirebilelim diye gönderdi.

Yani biz ayetleri örnek almazsak hayatımıza yön veremeyiz. Yanlışlara doğru akar gideriz.

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Kardeş amacın ne senin?? yalan yanlış şeyler yazıp Müslümanlarımı kücük düşürmek?? milleti kandırmaya devam ediyorsun!!!!

bu sözleri hakkımda bir bilgisi olmayan beni tanımayan biri hiç mi hiç edemez.
ediyorsa bide kalkıp yanlıştan bahsedemez...

benim ne yaptığımda niyetimde ortada , ne sizin gibi itham etmişim nede sizin gibi tanımadığım kişiye hakaret etmişim..
bu yaklaşımın hangisi var dinimizde...

neyse herkese hayırlı geceler.. kaç yıldır buradayım ben , beni bilenler yeter bana...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Aziz kardeşim şunu unutma ki ; Allah Kuran-ı Kerim'i bizlere öğüt alabilelim ve onu hayatımıza geçirebilelim diye gönderdi.

Yani biz ayetleri örnek almazsak hayatımıza yön veremeyiz. Yanlışlara doğru akar gideriz.

haşa kardeşim ben ayetleri örnek almayalım assla ve kat'a demiyorum ki... yanlış anlamışsınız..
örneğin örtünme ayetindede benzer mesele konuşulmuştu oradada tek ayetle tam olarak denilen anlaşılmıyor bir çok ayetde geçiyor parça parça..
ben dedim ki size;
yani tek ayetle siz kalkıp herkes kendinden sorumlu ben bekçisi değilim kanısına varmayınız.
insan belli biyerden sonra kenara çekilebilir ama görevini yaptıktan sonra.
yani herkes kendinden sorumlu diyemez müslüman...

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
bırakta buna sen karar verme , yada biz karar vermeyelim...
zamanı akışına bırakınca görüyoruz halimizi.
Müslümanlar birbirini uyarmak zorundadır , akışına bırakamaz. her insan kendinden sorumlu değildir sadece.
müslüman, öğrendiğini kardeşine öğretmektende mesuldür...tersini söyleyen varsa buyursun yazsın..

Allahcc razı olsun Gülüşü Yaralı gönüldaşımız,kardeşimiz...
Uyarılarınız can-baş üstüne...
Hariçten gazel okuyanlar,kendilerine okurlar ancak...
Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Allahcc razı olsun Gülüşü Yaralı gönüldaşımız,kardeşimiz...
Uyarılarınız can-baş üstüne...
Hariçten gazel okuyanlar,kendilerine okurlar ancak...
Rabbimiz yar ve yardımcınız olsun...
Rabbimize emanetsin...
O EN GÜZEL VEKİLDİR...
Besmele...Selam...Dua...

Bilmukabele...
Rabbi razı olsun abim... Rabbim senin gibi abilerimizi var etsin...
Sağlıcakla kal B)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
01kfsef.jpg

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
1 nisan şaka günü değil
Katliam günüdür...

15. yüzyılın sonlarında, Haçlı ordusu Endülüs Müslümanlarının son kalesini kuşatır. Uzun süren bir kuşatma olmasına rağmen, kış aylarının da etkisiyle,kale korunabilmektedir. Durumun zorluğunu anlayan Haçlı ordusunun komutanı değişik taktikler düşünmektedir.

En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde İncil:

-Şu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanız bu akşam size bir şey yapmayacağım, der.

Gerekli görüşmelerden sonra canlarının kurtarılması karşılığında Müslümanlar kaleyi teslim ederler.

Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahı, Haçlı ordusu komutanı bütün Müslümanların öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar:

-Benim sözüm size dün akşam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada şehit edilir.

İşte o gün bugündür 1 Nisan Hıristiyanlar arasında 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadır.
Maalesef, yüzlerce, binlerce Müslümanın katliam günü olan 1 Nisan'lar, bir şaka günü olarak kutlanmaktadır

..............

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
güncelleme...........

1 nisan şaka günü değil
Katliam günüdür...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt