Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Said b.amir (1 Kullanıcı)

baturay.m

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. Ömer’in(r.a)hilafetinde onu Humus’a vali olarak atadı.
Birgüb mümünlerin eöiri Ömer (r.a),Humusu eder ve kalabalık bir topluluk içinde onlara “Said hakkında ne dersiniz * diye sorar.Başlarlar ondan şikaytçi olmaya…Aslında bunlar,bir adamın nbüyüklüğünü ortaya çıkaran şikayetlerdi… Ömer şikayetçi gruptan şikayetlerini tek tek söylemelerini istedi.Grup adına konuşacak kişi doğruldu vw :Ondan dört hususta şikayetçiyiz.dedi ve ekledi:Gün iyice ilerlemeden yanımıza gelmiyor.Geceleri işlerimizi görmüyor.Ayda iki gün hiç yanımıza çıkmıyor,o günlerde kendisini hiç göremiyoruz.Diğeri de,gerçi kendisinin bu konuda elinde bir şey yok;ama bizi rahatsız ediyor. o da şu;Kendisini zaman zaman baygınlık tutuyor.”adam oturdu..Ömer8r.a)bir müddet başını öne eğip sustu.Sonra ALLAH a yönelerek:Ey ALLAH ım biliyorsun ki,said senin en iyi kullarınlardandır.Ya rabbim !Bu konuda ferasetimi yanlış çıkarma.”diye sessizce yalvardı.said’i kendini savunması için çağırdı.said de cevaplamaya başladı.”Onlar,benim,gün epey ilerledikten sonra yanlarına çıktığımı söylüyorlar.Vallahi nedeni ni söylemek içimden gelmiyordu. Madem istiyorlar söyleyeyim:Ailemin hizmetçisi yok.Onun için hamurumu kendim mayalayıp bırakıyorum.Sonra da ekmeğimi pişiriyorum.Daha sonra da abdest alıp yanlarına gidiyorum.”Ömer in yüzü güldü ve ALLAH a hamd etti.”ya ikincisi ?dediSaid konuşmasını sürdürdü:”geceleri kimsyle ilgilenmediğim söyleniyor.Vallahi bunu sebebini de söylemeten hoşlanmıyorum.Ben gündüzleri onlara,geceleri de rabbime ayırdım.Ayda iki gün yanlarına çıkmayışıma gelince,benim çamaşırlarımı yıkayacak hizmetçim yok;fazla çamaşırımda yok,Ben çamaşırmı yıkıyor,sonra da kurusun diye bir müddet bekliyorum ve ançak ertesi günü yanlarına çıkabiliyorum.Birde zaman zaman beni baygınlığım tuttuğunu söylüyorlar.Ben ensardan hubeyb in Mekke de şehit düşürülüşüne şahit oldum.Vucudunu lime etmişti,kureyş onu bir deveye bindirmişleridi .Sordular ona;ister misin şimdi Muhamed senin yerinde olsun,sende kurtul rahata kavuş * O şu cevabı vermişti;”Yemin olsun ki ALLAH resulune bir diken bile dokunacak olsa,ben ve ailem ve çocuklarım beraber dünye afiyeti ve nimeti içinde olmayı istemem… Hre zaman bu manzara gözümün önüne gelirse,ki ben o sırada bir müşriktim.o gün Hubeyb e yardım etmeyişimi hatırlarım. işte o zaman ALLAH azabından duyduğum korkudan dolayı beni bir titreme alıyor ve kendimden geçiyorum..”said sözlerini bitirmişti.vera gözyaşları ile ıslanmış dudaklarından dökülen sözleri bunlar..Ömer kendine ve nefsine hakim olamamış;Ferasetimi yanıtlayan Rabbime şükürler olsun” diye bağırmıştı.said i kucakladı ve parlayan o yüce alnından öptü.
Said B.amir hiçretin 20.yılında Rabbine kavuştu.Allah şefaatini nasip etsin.

Bakarmısınız Müslümanlığın büyüklüğüne ve onun uhdesindeki idarecilerine.ALLAH bizlerede şimdi bizleri idare edenlere de onların içindeki ateşteş bir kor dahi olsa nasip etsin inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt