Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sağlıklı düşünmenin siyah kuşağı (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
Sağlıklı düşünmenin siyah kuşağı

“YA PANİK ATAK ESNASINDA KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLÜRSEM”

• "İnsanlara rahatsızlık veren olayların kendisi değil, bu olaylara getirdiği bakış açılarıdır." Filozof Epiktetos

• Uzakdoğu sporları ile ilgileniyor musunuz? Açıkçası benim bugüne kadar ilgilendiğim söylenemez. Ama oğlumla beraber ilgi alanıma girmeye başladı. Fiziksel olarak biraz zayıf ve duygusal olarak hassas kişilik yapısına sahip oğlum için yararlı olacağını düşündüm.

• Tekvan-do

• Araştırmaya koyuldum. Tekvando Japon işgalinden sonra aynı acıyı yeniden yaşamak istemeyen Koreliler tarafından geliştirmiş. Bu konuda yazılmış makaleleri okudum. Ulşatığım sonuç: Tekvando denen şey neredeyse bir Japon karatesi. Vuruş tekniklerine odaklı bir dövüş sporu. Hayır! Benim oğluma öğretmek istediğim bu değil. Araştırmaya devam…
Hopki-do

• Derken hopkidoyla tanıştım. Arkadaşımın oğlu hopkidoya gidiyormuş meğer. Oğlunun bir hopkido gösterisini izlemeye gittik. Sonrada araştırdım bu sporu. “Evet bu savunma sanatı gerçekten”dedim kendi kendime. Öte yandan tekvandonun savunması bile saldırıya dönük yani rakibe sert ve acımasız şekilde vurmaya odaklı. Hopkido ise açık defans üzerine kurulmuş. Yani benim aradığım şey! Amacı yumruk veya tekmeden sıyrılmak…
Psikoterapi-do : Bir savunma sanatı

• Hopkidoyu izlerken fark ettim ki, hopkido benim yaptığım işe yani psikoterapiye benziyor. Diyeceksiniz ki rakip kim? Yerinde bir soru. Hemen cevaplayayım.

• Rakip akılcı olmayan düşüncelerimiz.
    • Rakip kökleşmiş ve dayatmacı yargılarımız
    • Rakip pireyi deve yapan bakış açımız
    • Rakip rahatını bozamama rahatlığımız
    • Rakip sağlıksız negatif duygularımız
    • Rakip kendini ve diğerini koşulsuz kabul edemeyen değerlerimiz
    • Rakip çarpıtılmış çıkarımlarımız sonucu doğan kaygılarımız
    • Rakip kendimiz ve diğerleri hakkında yaptığımız genel değerlendirmelerimiz
    • Rakip seçeneklerin bittiğini söyleyen iç sesimiz
    • Rakip yaşadıklarımıza katlanamayacağımıza ilişkin algımız
Siyah kuşak

Her Uzakdoğu sporcusunun amacı siyah kuşak olabilmek. Bir çok tekniği öğrenmek ve sabırla çalışmanın ve gayretin sonucu siyah kuşak…Her 100 öğrenciden sadece biri siyah kuşağa ulaşabiliyor

SAĞLIKLI DÜŞÜNMENİN SİYAH KUŞAĞI

Bu terapi yazılarında amacım önce kendimin sonra sizlerin akılcı ve sağlıklı düşünme konusunda siyah kuşağa ulaşması…

• .Akılcı ve sağlıklı olmayan düşüncelerin bazen biyolojik temeli vardır. Bazen de anne baba etkisi ile oluşur. Buna odaklanın. Bu düşünceler size kim tarafından nasıl bulaştırıldı?

• Çarpıtılmış çıkarımlarınızın(akıl yürütmeleriniz) farkına varın ve önüne geçin. Bu düşüncenizin ve çıkarımınızın doğruluğunu gösteren bir kanıtınız var mı?
Örnek: Panik Atak esnasında kalp krizi geçirip ya ölürsem….

• Rahatsızlık karşısında hızlı tepkimi veriyorsunuz? O zaman “Huzursuzluk rahatsızlığı” ile savaşın. İnsan olarak hep belli koşullara sahip olmak ve iç rahatımızın bozulmamasını istiyoruz. Hızlı ve kolay kısa vadeli çözümlerin peşindeyiz.
Örnek: Zor şartlara artık sabredemiyorum. (Bu düşünce kaçınma ve reddetmeye sonra da anksiyeteye yol açar)

Rakiplerimiz güçlü. Mücadeleye bir sonraki terapi yazısında devam…

Berrin GÖNCÜ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt