Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SAĞLIĞI KORUMAK (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Birçok insanın, Hayat kalitemizi yükseltmek ve sağlığımızı korumak için neler yapmalıyız? sorusuna, uzmanların cevabı:

1 İnanç sahibi olun:İnanç ve duâyla, sevgi ve mutluluğu yakalayabilirsiniz. Olaylar karşısında sığınağınız inancınız olsun.

2 Doğru beslenin: Kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, şişmanlık, safra kesesi hastalıkları ve bazı kanser çeşitleri, yediklerimizle ilgili hastalıklardır. Dengeli beslenme bu riski azaltır.

3 Egzersiz yapın:Her gün yarım saat egzersiz, 20 şer dakika yürüyüş deneyin!

4 Bilgi edinin: İnsan bedeninin ve zihninin nasıl çalıştığını, kişinin nasıl geliştiğini öğrenin!

5 Kolesterole dikkat: Yağ oranını azaltıp, lifli besini artırın. Yüksek şeker uzun vadede bütün organları tahrip eder. İçeceklerinizi şekersiz tüketin!

6 Tansiyon: Yüksek tansiyon, kalp, felç ve böbrek rahatsızlıkları riskinizi yükseltir. Potasyumlu olan muz, şeftali, karpuz ve patates yenilmelidir.

7 Test yaptırın: Zamanında muayene ve testleri yaptırın!

8 Sigara içmeyin: Sigara ve alkollü içki sağlığın düşmanıdır.

9 Değişimi tahmin edin: Olabilecek değişimleri tahmin etmeye çalışın!

10 Geniş olun: Hayata daha geniş açı ile bakmaya çalışın! 5, 10, 50 yıl sonra bu olayların kimin umurunda olacağını düşünün!

11 Kitap okuyun: Olumlu düşünce üzerine kitaplar ve makaleler bize yardımcı olur.

12 Kendinize zaman ayırın: Dinlenmeyi ihmal etmeyin. Sevdiklerinize de zaman ayırın!

13 İyi sürücü olun: Trafikte sakinleştirici davranışlar edinin. Bazı şoförlerin deli ve sarhoş olabileceğini kabul edin.

14 Kilonuzu ayarlayın: Fazla kilo, hipertansiyon, kolesterol, diyabet ve kalp rahatsızlığı gibi hastalıklara sebep olmaktadır.

golcuklu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SAĞLIĞI KORUMAK

S.A.ALLAH C.C. RAZI OLSUN BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN.
YİYECEK KISMINA YÜCE ALLAH C.C. BİLDİRDİĞİ ,ÜZÜM,İNCİR,SÜT V.S.EKLEMELİ

golcuklu

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.UYKU GİDERİCİ OLARAK BİLDİĞİN BİR GIDA VARMI.

eminkms

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Önemli bir konuya değinmişsiniz sağolun çok geç olmadan ummadığınız bir hastalık ile kaşılaşabiliyorsunuz.Örneğin ben babam ve ağabimi akciğer kanserinden kaybettim bu hastalık irsi bir hastalık olduğunu öğrendim dört ay kadar önce hiç bir rahatsızlığım olmadığı halde film ve tomografi çekildim bu sonuçlar üzerine akciğerlerin temiz olduğu fakat ? bir anda kalp kapağı sorunu ile karşılaştım şuanda bunun tedavisini görüyorum önümüzdeki salı günü İNŞAALLAH İYİ sonuç alacağıma inanıyorum ayrıca emeklerinize sağlık tüm arkadaşlara SAĞLIK ve SIHHATLİ BİR YAŞAM DİLEĞİYLE .

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

golcuklu yazdı:
S.A.ALLAH C.C. RAZI OLSUN BİLGİLENDİRDİĞİN İÇİN.
YİYECEK KISMINA YÜCE ALLAH C.C. BİLDİRDİĞİ ,ÜZÜM,İNCİR,SÜT V.S.EKLEMELİ
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun.Eklemeniz için çok tşk dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt