Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sadece sana kulluk yaparım! diyemedim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder. Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar. Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: "Evladım! Biliyorsun Kur'an, indiği gibi okunmalıdır.Bu gece sen Kur'an'ı, karşında ben varmışım gibi oku." tavsiyesinde bulunur.

Genç gider ve Kur'an'ı hocasına okuyormuş gibi okur. Sabah huzura geldiğinde: "Efendim, bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim." der. Bunun üzerine hocası: "Pekâla bu gece de Efendimiz'e okuyor gibi oku!" emrini verir. Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri'nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur. Ertesi gün de üstadına Kur'an'ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler. Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: "Bugün de o emin melek Cebrail'in Efendimiz'e (sallALLAHu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!" der. Talebesi ertesi gün "VALLAHi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim." der.

Üstadı son adımı atar: "Evladım! şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz'in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor!"

Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: "Üstadım! Fatiha'dan başladım ilk ayetleri okudum; ama 'ıyyâke na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü 'Sadece sana kulluk yaparım!' diyemedim.

19ld6nd2.gif

RABB'im!
En sevdiğini,en sevdiğim eyle...

pakizebölükbas

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim senden razi olsun.gercekten cok degerli bir paylasimdi.B):T

Sevgi Gülü

Kayıtlı Kullanıcı
s.a hayırlı akşamlar hafize anne çok duygulandım.gerçekten çok çok güzeldi her namazımızı RABBİMİN huzurunda kılıyoruz ama nasıl apar acele RABBİM bütün ibadetlerimizi layıkıyla yapmamızı nasip etsin inşallah
ibadetleri makbul duaları kabul olan kullarından eylesin AMİN AMİN AMİN
RABBİM hafize anne sendende razı olsun beni düşünmeye sevk ettin

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
s.a hayırlı akşamlar hafize anne çok duygulandım.gerçekten çok çok güzeldi her namazımızı RABBİMİN huzurunda kılıyoruz ama nasıl apar acele RABBİM bütün ibadetlerimizi layıkıyla yapmamızı nasip etsin inşallah
ibadetleri makbul duaları kabul olan kullarından eylesin AMİN AMİN AMİN
RABBİM hafize anne sendende razı olsun beni düşünmeye sevk ettin

Aleykümselam Sevgi Gülü bazen o kadar aceleye getiriyoruz ki namazımızı bunu ben bile yapıyorum arada Allah cc sendende razı olsum birbirimize birşeyleri hissettirmek iyi oluyor selam ve dua ile :H

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm hayırlı sabahlar

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam Hafize Annem.çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Emeğine Sağlik. Keşke Namaz Kilarken De Bunu Uygulayabilsek. Rabbimizin Karşisinda Olduğumuzu Hiç Aklimizdan çikarmasakta Layikiyla Namazlarimizi Eda Edebilsek.ah Keşke Bu Bilinçte Olup Rabbimize Gerektiği Gibi Kulluk Edebilsek. Rabbim Senden Razi Olsun Annem Inşallah Rabbimin Kapisindan Kabul Eylediği Kullarindan Oluruz. Selam Ve Dua Ile Rabbimize Emanet Ol.

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım.Emeğinize sağlık.İbadetlerimizi derin bir şevk ve ihlas ile yapmalıyız..Çok okumak değil..Layığıyla okuyabilmek asıl öneemli olan.Rabbim zevk alarak,ihlas ile ibadet etmeyi nasip eylesin..Ve hayatın günlük karmaşası içinde yaptığımız kusurları,kıldığımız acele namazları affetsin..
Allah razı olsun:T

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel ve faydalı bir paylaşım.Emeğinize sağlık.İbadetlerimizi derin bir şevk ve ihlas ile yapmalıyız..Çok okumak değil..Layığıyla okuyabilmek asıl öneemli olan.Rabbim zevk alarak,ihlas ile ibadet etmeyi nasip eylesin..Ve hayatın günlük karmaşası içinde yaptığımız kusurları,kıldığımız acele namazları affetsin..
Allah razı olsun:T

Her işimizi böyle hissederek yapsak günah çukurlarına bu kadar girmeyiz zannediyorum :H

nur_yuzlum

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM PAYLAŞIMIN İÇİN ÇOK SAĞOL.GERÇEKTEN DE ÇOK ETKİLEYİCİ VE DERS VERİCİ..

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
hafize;

Üstadı son adımı atar: "Evladım! şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz'in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor!"

Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: "Üstadım! Fatiha'dan başladım ilk ayetleri okudum; ama 'ıyyâke na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı. Çünkü 'Sadece sana kulluk yaparım!' diyemedim.

PAYLAŞIM İÇİN ALLAH CC RAZI OLSUN..:G

19ld6nd2.gif

ELHAMDÜLİLLAHİ RABBİLALEMİN..
"YALNIZ SANA KULLUK YAPARIM" DİYEBİLENLERDEN OLABİLME DUALARIMLA..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykum Selam Hafize Annem.çok Güzel Bir Paylaşim Olmuş Emeğine Sağlik. Keşke Namaz Kilarken De Bunu Uygulayabilsek. Rabbimizin Karşisinda Olduğumuzu Hiç Aklimizdan çikarmasakta Layikiyla Namazlarimizi Eda Edebilsek.ah Keşke Bu Bilinçte Olup Rabbimize Gerektiği Gibi Kulluk Edebilsek. Rabbim Senden Razi Olsun Annem Inşallah Rabbimin Kapisindan Kabul Eylediği Kullarindan Oluruz. Selam Ve Dua Ile Rabbimize Emanet Ol.

AZDA OLSA DEVAMLI YAPILAN İBADET EFTALDİR DENMİŞ İNŞ BİZLERİNDE YAPTIKLARIMIZ AMELLERİ RABBİM KABUL BUYURSUN :A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm hayırlı sabahlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt