Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sadece Imtihan (1 Kullanıcı)

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Yaşarken bazen bize verilen eşsiz özellik “akıl”ı maalesef kullanamamaktayız.Akla işlevsellik kazandıramamak; kıyas yapmaya,şeytan ile savaşa girememeye,nefsin isteklerini kabullenmeye sebep olabilmekte.

İman eden bir kişi dünyaya bir imtihana tabi olmak için geldiğini bilir. Bu söz ile bilmeyi eğer aklı ile yorumlayıp kalbine indirebilirse bir nevi zafere ulaşılmış sayılır.

Kişiler kalbe indirme aşamasını gerçekleştirmediği vakit; nefsi ve şeytan karşısında savunmasız kalır ve başlar o komik bahaneleri uydurmaya …

İnsanlar, (sadece) "İman ettik" diyerek, sınanmadan bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun, onlardan öncekileri sınadık; Allah, gerçekten doğruları da bilmekte ve gerçekten yalancıları da bilmektedir. (Ankebut 2-3)

Rabbimiz de kitabımızda bu hususu bizlere böyle açıklamış.Buradan ortaya çıkan sonuç.O bahaneler ile yalnızca kendini kandırırsın…

Peki bu bahaneler neler ?

* Burak Bey’in ; herkesin keşke benimde böyle güzel bir işim olsa dediği, Ev Eşyaları satan mağazası vardır.İşleri hiçte fena sayılmaz.Eğer güzel kelimesini kullanır iken ölçüt aldığımız yer dünya hayatı ise sonuç çok güzel bir iş ve hayat olarak çıkıyor. Ahiret açısından düşündüğümüzde ise; durum vahim. Çünkü; Burak Bey Çok para kazanmak için işçilerine az maaş vermek için çabalıyor ve kazandığı paraları faize yatırarak parasını artırdığını düşünmekte. Bu fark ettiğimizde Burak Bey’e ; Sizin gibi akıllı bir insan nasıl olurda bu tip haram işlere başvurur diye soru yönelttik.

Burak Bey : Artık devir böyle, paramı bankaya koymayıp ne yapıyım? Eğer paramı bankada değerlendirmez isem param değer kaybediyor.

-- Bu cevaptan sonra birkez daha anladık ki ;

"Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi de, nefsini duygularına tâbi kılan ve Allah'tan dileklerde bulunup duran (bunu yeterli gören) dır"
Tirmizî, Kıyâmet 25. Ayrıca bk. İbni Mace, Zühd 31

--- Burak Bey e cevabımız şöyle oldu. Biz biliyoruz ki Allah(c.c.) bizi her şeyle imtihan ediyor ve bunu kitabımızda açıkça belirtiyor. “Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz.” (Enbiya 35)

-- Burak Bey sanırım bu ayeti unuttunuz ?

-- Hiç okumamıştım ki L

-- Sorun Anlaşıldı Hayırlı günler ….

Kollarınızı sağa ve sola doğru açın. Sağ tarafta Rabbimizin bizden istediği husuların olduğunu , sol taraftada şeytan ve nefsin istediği şeylerin olduğunu düşünün. Bahaneniz her ne olursa olsun şeytanın yapmamızı istediği en küçük bir işi yaptığımızda, Allah(c.c.)den uzaklaşır ve şeytan a yaklaşırız. Bu durumu cennetten uzaklaşıp azap yurdu olan cehenneme yaklaştığınızı düşünün. O alevleri, cehennemin daha yokmu içime atılacak seslerini bir düşün.

*** Merhaba Arzu , nereye böyle heyecanlı heyecanlı ?

--- Yeni bir işe girdim Eser Bey.Bugün ilk günüm.

*** Ne işi imiş bu ?

--- Bir şirketin İnsan Kaynakları bölümünde mağazamızın müşterileri ile bire bir görüşüp sorunlarını dinliycem .

*** Sadece bayanların mı sorunlarını dinliyeceksin?

--- J Eser Bey güldürdünüz beni, tabiî ki erkeklerinde dinliycem.

*** Gün içinde bir çok erkek ile muhatap olucaksın yani ?

--- Evet. Neden bu kadar konuya takıldınız anlayamadım.

*** Bu durum dinimize uygun değil.Nasıl olurda Allah’ın hak yolu var iken Şeytan’ın yolunu seçiyorsun.

--- Ne dediğinizi fazla anlamadım.Fakat bu iş benim küçüklüğümden beri hayallerimi süslüyor.Bu iş için 4 sene üniversite de okudum. Ailemle birlikte gece gündüz çalıştım.

*** Neeeee … Ailenle mi? Ailendemi destek oldu bu duruma ?

--- Evet. Hemde büyük rol oynadılar.

*** Sorun anlaşıldı… Üzücü bir durum.

--- Nedenmiş o ? Çalışıp para kazanıcam

*** Dünya hayatının bir imtihan olduğunu unutma.

--- Eser Bey devir böyle artık.

*** Rabbimize de bu bahaneyi sunarsın kardeşim. Hayırlı Günler.

“Andolsun, biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.” (Bakara 155)

“Ayetlerimize karşı inkâra sapanları şüphesiz ateşe sokacağız. Derileri yanıp döküldükçe azabı tadmaları için onları başka derilerle değiştireceğiz. Gerçekten Allah güçlü ve üstün olandır hüküm ve hikmet sahibidir.” (Nisa 56)

Bize verilen aklı kullanarak.Hayatın bir imtihan olduğunu fark edip.Azap yurdu cehennemden uzaklaşmak duası ile …
alıntı

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt