6 Adet yumurta
6 Yemek kaşığı süt veya su
1 Çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın.
Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın.
Karışımı tavaya boşaltın.
Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın.
Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.
Omleti üçe bölerek servis yapın.
6 Yemek kaşığı süt veya su
1 Çay kaşığı tuz
Biraz karabiber
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın.
Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; süt, tuz ve karabiber katın.
Karışımı tavaya boşaltın.
Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapından tutarak sallayın.
Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir spatula yardımı ile iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.
Omleti üçe bölerek servis yapın.