Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Saç problemlerine bitkisel çözüm !!! (1 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Saçlarınız mat görünüyor ve uçları çatallaşıyorsa
parlak saçlar için
1 yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. saç diplerine sürüp masaj yapın ve 10 dakika bekleyin. sampuanla yıkayıp durulayın. saçlarınızın parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandığını göreceksiniz.

besleyici maske
1 yumurta sarısı, 1 çay bardağı demlenmiş çay, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 2 damla limon suyunu bir kapta karıştırın. saç diplerinize sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 10-15 dakika bekleyip şampuanla yıkayın.

kepekli saçlar için
2 çorba kaşığı limon suyu veya sirkeyi 4 su bardağı suya ilave edip ılıtın. saçlarınızı yıkadıktan sonra bu karışımla durulayın.

derinlemesine temizlik ve parlak görünüm için
malzemeler:

1 fincan taze sıkılmış limon suyu veya sirke
yapılışı:
saçlarınızı şampuanladıktan sonra bir fincan limon suyu ya da sirkeyi saçlarınıza döküp, masaj yaparak iyice yedirin. ardından saçlarınızı durulayın. saç kremi sürün ve yıkayın. bu, saçlarınızdaki tüm kiri alır ve saçlarınıza nefis bir parlaklık verir. bu yöntemi 2 haftadan önce tekrarlamayın.

kepekli, dökülen ya da incecelen ve kırılan saçlar için
malzemeler:

Çemen tohumu
yapılışı:
Çemen tohumlarını çektirin ve geceden suya yatırın. elde ettiğiniz macunu saç derisine masaj yaparak sürün ve 15-20 dakika bırakın. yumuşak bir şampuanla yıkayın. bu macun kepek, dökülen, incelen, kırılan saçlar ve kellik gibi sorunlara iyi gelir.

yumuşak ve parlak saçlar için
malzemeler:

Çeyrek fincan elma sirkesi
bir çorbakaşığı şifalı ot (probleminize göre ihtiyacınız olan otu listeden seçin:
genel saç bakımı için: biberiye yaprakları, ısırgan, dulavratotu kökü, mürver çiçekleri
kuru saçlar için: papatya, kara kafes otu kökü, ısırgan, mürver çiçekleri
yağlı saçlar için: limon kabukları, nane, limon otu
yapılışı:
saçınıza uygun otu, yeter miktarda kaynayan suya atın ve yarım saat tutun. buna çeyrek fincan elma sirkesini de ekleyerek iyice karıştırın. saçlarınızı şampuanlayın. karışımı saçlarınıza tekrar tekrar dökün.

parlak saçlar için
malzemeler:

bir portakal
1 çorbakaşığı bal
birkaç damla sandalağacı yağı
yapılışı:
portakalın suyu, su, bal ve sandalağacı yağını karıştırın. bunu şampuan sonrası durulamada kullanın.

yıpranmış saçlar için
malzemeler:

bir muz
birkaç damla badem yağı
yapılışı:
muzu badem yağıyla karıştırın ve saçlarınıza masaj yaparak uygulayın. 15 dk kadar saçınızda bıraktıktan sonra, maden suyuyla durulayın. ardından şampuanlayıp saç kremi sürün.

kuru saçlar için
malzemeler:

bir çorbakaşığı bal
yarım fincan tam yağlı süt
yapılışı:
balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk bırakın. yumuşak bir şampuanla yıkayın.

dökülen saçlar için
aşağıdaki malzemeler tek bir maske için değil, farklı maskelerde kullanılmak üzeredir. bu nedenle yapılışları okursanız, her birinin ayrı maskeler olduğunu göreceksiniz.
malzemeler:
zeytinyağı
bal
tarçın
2 yumurta
alfalfa
ispanak
kişniş
badem yağı
Öncelikle yeşil yapraklı sebzeler, havuç, mango, kuru kayısı, tahıllar, brüksel lahanası ve mercimek içeren protein açısından zengin bir diyetle beslenin.
yapılışı:
maske 1: zeytinyağı, bal ve tarçını karıştırarak bir macun hazırlayın. bunu saç derisine masaj yaparak yedirin ve 15 dakika tutun. yumuşak bir şampuanla yıkayın. haftada 3-4 kez tekrarlayın.
saçları uzatmak için: her gün alfalfa, taze ıspanak ve taze kişniş sularını karıştırıp için. bu, saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlar.
maske 2: günde 2-3 kez saç derisine badem yağı sürün. bu saçlarınızın daha fazla dökülmesini engeller.

kırılan saçlar için
malzemeler:

hindistancevizi yağı
misket limonu suyu
yapılışı:
haftada iki kez, misket limonu suyuyla karıştırdığınız hindistancevizi yağını saçlarınıza sürün.

elektriklenen saçlar için
malzemeler:

bal
yapılışı:
bir çorbakaşığı balı bir litre suyla karıştırıp, bunu şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. saçınızı her yıkadığınızda kullanın.

Saçta kuruluk
sebumun yetersiz salgılanması gibi iç etkenler veya perma, boya, sıcak kurutma, uzun süreli güneşlenme gibi dış etkenler saçlarda kuruluğa yol
açar. Bu duruma gidermenin yolu besleyici bir program uygulamaktır.
ne yapmalı?

Eğer saçınız çok yıpranmışsa ( güneş sonrası gibi ) şampuandan önce besleyici bir ürün uygulayın. Saçınızı sıcak bir havluyla sararak, uyguladığınız üründe önerilen süre kadar bekleyin. Sıcak havlu ürünün saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Şampuan öncesi uyguladığınız bu bakımın avantajı, saçı daha sonraki bakımlara hazır hale getirmektir.Daha sonra, saç tipinize uygun ve besleyici özelliğe sahip bir şampuan ile saçınızı yıkayın.
Kuru saçlar onlarla ilgilenmenize bayılır; şampuan sonrası saç kremi uygulamakta tereddüt etmeyin. Kreminizi durulama gerektirmeyen ürünler arasından da seçebilirsiniz. Bu tip ürünlerin avantajı diğer yıkamaya dek saçı dış etkenlere karşı korumasıdır. Haftada bir kez, kuru saçlar için hazırlanmış besleyici bir maske uygulayın.Saçınızı çok sıcak kurutmayın. eğer güneşleniyorsanız, şapka veya bandana kullanın ya da güneşten koruyucu bir ürün uygulayın.

saçınızı hiç bir zaman sert bir şekilde fırçalamayın. Kuru saçlar kırılmaya çok meyillidir. fırçalamadan önce saçınızın kolay taranmasını sağlayacak ürünler kullanmaktan çekinmeyin. saç fırçanızı ise yumuşak ve doğal kıllı olanlardan seçin. saçın doğal korunmasını köklerdeki sebum salgısı sağlar. Saçınızı kökten uca doğru fırçalayın böylece sebumun saç boyunca yayılmasını sağlamış olursunuz.Kuru saçlarda saç uçlarında çatallaşmalar yani kırıklar çok sık görülür. Saç uçları köklere göre daha hassas ve kırılgandır. onları düzenli olarak kestirin

SAÇLAR NEDEN KIRILIR?
Saçlardaki matlaşma ve uçlarındaki çatallaşmanın demir ve çinko eksikliği ile kansızlığın belirtisi olduğu, bu durumda mutlaka doktora başvurulması gerektiği belirtildi.erciyes Üniversitesi tıp fakültesi dermatoloji anabilim dalı Öğretim Üyesi prof. dr. Ümit ukşal, sağlıklı saçın kaynağının dengeli beslenmede saklı olduğunu, ancak saç dökülmesinin ve saçta meydana gelen bazı değişikliklerin hastalık habercisi olabileceğini söyledi.Günde ortalama yüz tel saç dökülmesinin normal olduğunu ve paniğe kapılmamak gerektiğini ifade eden ukşal, şunları anlattı: tarakta kalan ya da banyoda çektiğimizde elimize gelen bir tutam saç, kadınları çok korkutur ama günde ortalama 100 tel saç dökülmesi normaldir. Ancak, saçımızı tepe kısmından tutarak çektiğimizde birkaç tel elimize geliyorsa bu, hastalık habercisi olabilir. ayrıca, saçınız matlaşmışsa ve uçlarında çatallaşma olmuşsa, bu demir ve çinko eksikliği ile kansızlığın belirtisidir. saç dökülmesi, hormonlarla özellikle de troid hormonu, böbreküstü bezleri ve yumurtalıklarla yakından ilişkilidir. kadınlarda, gebeliğin ilk aylarında, doğumu takip eden 1-2 ayda ve menopoz döneminde saç dökülmesi normaldir. İlkbahar ve sonbaharda saç dökülmeleri görülebilir. ukşal, kadınların yaptıkları bilinçsiz zayıflama diyetlerinin de saç dökülmelerine neden olduğunu belirtti.

SAÇ RENGİNİZE DOĞAL ROTÜŞLAR
saç boyaları, çoğu kadının hayatında vazgeçilmezler arasında, ama verdikleri zararlar da malum. Hiçbir şey yapmasalar (son boyaların saçları yıpratmadığı iddiası var), kendi saçınızın rengini koyulaştırıyorlar (benim kuaförüm öyle diyor. Boyanın altından güneş görmeyen kendi saçımın rengi hiç bir zaman olmadığı kadar koyu şimdi).İşte bu nedenle, acaba doğal neler yapılabiliri araştırdım ve sizler için bakın neler buldum;
koyu renk saçlar İçin siyah çay ya da kahve; bildiğiniz gibi koyu renk veren 2 doğal madde. elbisenize ya da halıya döktüğünüzde canınızı sıkan o koyu lekeyi hatırlayın.

İşte, saç dipleri açılmış koyu saçlı kişilerin kullanabilecekleri basit bir rotüş. belki kuaföre gidecek zamanınız olmadı ama akşam ya da birazdan önemli bir toplantıya gireceksiniz. bu özellikle yazın güneş nedeniyle saç diplerinizdeki boya hafif kızıl-kına rengine dönüşmüşse çok da işe yarayacaktır. o bölgede, az sayıda beyaz-gri saçlarınız varsa, onları da kapatacaktır. ama bu çözümün tam anlamıyla saçlarınızı boyayacağını düşünmeyin. sadece çok gerekli bir anda size yeterli görünüşü sağlayacaktır.

nasıl yapacaksınız?
2 çay fincanı koyu kahve ya da siyah çay (eğer poşet çay ise 8 poşet kullanın) pişirin. Sonra soğumaya bırakın. saçlarınızı şampuan ile yıkadıktan ve saç kreminizi de uyguladıkltan sonra, bu karışımı tüm saç diplerinize yedirin. kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra da saçınıza şekil verebilirsiniz.

sarı saçlar İçin

limon suyu, sarışınların saçlarının rengini açar ve parlaklaştırır. alışveriş yaptığınız dükkandan şişeyle aldığınız limon suyunu da kullanabilirsiniz, kendiniz taze limon da sıkabilirsiniz. Ançak limonun etkisini güneşin de cilaladığını unutmayınız.

nasıl yapacaksınız?
Önce saçınıza limon suyunu iyice yedirin. Sonra güneşin altında saçınız kuruyana kadar kalın. ondan sonra da saçınızı şampuan ile yıkayıp, saç kreminizi kullanabilirsiniz. kremi özellikle ihmal etmeyin çünkü limon ve güneş saçı kurutur. Bir süre kalın. Saçınız kuruyana kadar.

kızıl ya da kahverengi saçlar İçin
Kızıl ve kahverengi saçlar sürekli diplerinden açılır. Parlaklığını ve kızıl tonlarını kaybeder. bunu kapatmak için havuç kullanılabilir.

nasıl yapacaksınız?
2 büyük havucu küçük küçük parçalara bölün. 2 fincan suyla birlikte kaynatın. rengin iyice çıkması için en az 15 dakika kaynamaya bırakın. Sonra havuç parçalarını bu sudan alın (aslında salataya ya da yemeğe katabilirsiniz). Sonra bu suyu, kuru haldeki saçlarınıza iyice yedirin. Plastik bir torbanın içine toplayıp, başınızda bağlayın ve 20 dakika kadar bekleyin. daha sonra şampuan ve krem ile saçlarınızı yıkayın....

dindarkız

Kayıtlı Kullanıcı
çok sağol kardeşim bunlar işimize yariyacak gibi görünüyor ellrine sağlik.

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Buldum sonunda buradaymişş derman...teşekkür ederimmm...bu arada günaydinnn günün aydin olsun....
bir ah etmem senden gelen bin derde,
arat beni vur enri ile her yerde.
Katilime bir resmimi gösterde,
görmüş olsun seni gören göz beni
....

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Buldum sonunda buradaymişş derman...teşekkür ederimmm...bu arada günaydinnn günün aydin olsun....
görmüş olsun seni gören göz beni....

rica ederim arkadaşım lafımı olur. şiir için teşekkür ederim. günaydıııııııııııııııınnnn...:a12::a12::a12:

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
görmüş olsun seni gören göz beni....

dünden bu yana başka konularda açtım. bu arada msn im açık. ilgililere duyurulur...:a32::a32:

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
buda senin için
Rabbimden diliyorum, yakınlara gelmeni,
âh yine görebilsem, dünyâ göziyle seni!
Ayrılık pek yakıyor, al bağrına bas beni,
fâidesiz hayâllere, hulyâlara elvedâ’!

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt