Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SABIR nasıl isteniz.bir duası var mı yapılacak bir ibadeti var mı (1 Kullanıcı)

andreas4137

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAHtan sabır nasıl isteniz acaba yardım eder misiniz

dua yada bir ibadet

hLL.yncy

Kayıtlı Kullanıcı
sa... arkadaşım diye başlıyım yaşınızı bilmiyorum umarım yanlış bir giriş olmamıştır...
bi büyüğümüz sabır konusunda diyor ki; " sabır, sabir otu gibidir ilk yendiğinde tadı çok acıdır ancak sonrasında insan bedenine mideye çok faydalı gelir"
düşünüldüğünde gerçekten de öyle sabır insanı sadece ilk aşama da zorlar. atlatmak için bol bol dua etmek gerekir samimiyetle Rabbimden sabır istemek sürekli " hasbinallahi ve ni'mel vekil" diyerek tevekkül etmek gerektiğini düşünüyorum... ben duaların karşılığının verildiğine o kadar eminim ki... Rabbim hayatın her aşamasında insanları illaki imtihan ediyor ama sabredip kazanana da bi ferahlık veriyor...
hani bir söz vardır ya "sabrın sonu selamettir" diye ben bu söze çok inanırım... şahsen benim bi kaç yıl önce istediğim bi dileğim vardı ama o kadar çok istedim ki hayırlısıyla nasip olması için çok dua ettim o an için imkansız demiyim de hiç bişey imkansız değildir sadece o an için olması güçtü... ama ümidimi duamı hiç eksik etmeden bekledim gerçekten sabrettim sürekli sabır istedim Rabbimden.... 6 ay böyle geçti... ve sonu o kadar gzl oldu ki Allaha ne kadar şükretsem az Rabbim bnm istediğimden de daha güzel bi şekilde nasip etti elhamdülillah...
bence size düşen Allahtan ümidinizi kesmeden içtenlikle dua ederk beklemek...
Allah dualarınızı hayırlı olacak şekilde nasip etsin sabır versin inş...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt