Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sabah namazı ve imsak vakti hakkında lütfen bilgilerinizi bizimle paylaşın (1 Kullanıcı)

halit74

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim imsak vakti ve sabah namazının kılış vakti tam olarak kesin bişey değil,geçen gün Prof. Dr. Mustafa Karataş hocayı dinledim orda dedi ki :
- ''Takvimlerde yazan imsak vakti 20-30 dakka kadar gerçek ölçüm yaptığım tan yeri ağarmasına uymuyor bu yüzden namazlarını imsak yazan vakitten 20-30 dakka sonra kılın.'' dedi.
Şimdi arkadaşlar madem gerçek namaz vakti ve gerçek imsak vakti takvimde yazanın 20-30 dakka sonrası bi vakit bunu Diyanet İşleri niye öyle yazmıyo ve biz niye sahura kalktığımızda 20-30 dakka daha yemek yiyemiyoruz kafamı çok kurcalıyor bu konu :confused:

LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN ÇÜNKÜ BU KONU ÇOĞU MÜSLÜMAN KARDEŞİMİN SORUNU:eek:

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
???? gercektenmi!! ama olurmu öyle şey yaa ben ezandan hemen sonra kılıyorum ama böyle bişey olsa dediginiz gibi diyanet işleri başkanlıgından uyarı olur..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Gayet yerinde bir konuya değinmişisniz kardeşim...
Bu konu ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığının görüşü; İmsak vaktiyle birlikte sabah namazının klınabileceğidir...
Ancak...
Mustafa Karataş hocanın da dediği gibi;
İmsak vaktinden 15-20 dk. kadar daha sonra kılınması daha efdaldir...

Şu da var:
Neden 15-20 dk. daha sahur yapamıyoruz, yemek yiyemiyoruz sorunuza ise...
Kesinlikle yenemez...diyoruz...
Çünkü imsak vakti artık orucun tam başlangıç vaktidir...

Diyanete göre ise imsak vakti ile beraber sabah namazı kılınabilir...
15-20 dk.lık zaman ise TEMKİN vaktidir...
Namazın 15-20 dk. kadar sonra klınması daha efdaldir...
İnşallah anlatabilmişimdir...

Bu arayı da Kur'an okuyarak, ilmihal okuyarak değerlendirebiliriz inşallah...
Allaha emanet olun...

halit74

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razı Olsun senden MAVCİ kardeş...Çok aydınlattın beni ve ben gibi bu konuda telaşa kapılan mü'min kardeşlerimi de tekrar tekrar çok çok sağol ;)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Esselamünaleykum...

Esselamünaleykum...

Allah Razı Olsun senden MAVCİ kardeş...Çok aydınlattın beni ve ben gibi bu konuda telaşa kapılan mü'min kardeşlerimi de tekrar tekrar çok çok sağol ;)

Allah CC. cümlemizden razı olsun kardeşim inşallah...
Allaha emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt