AHSEN-I FIGAN
Kayıtlı Kullanıcı
Rüyetullah(ALLAH'I GÖRMEK)ilahi sıfatlarını görmektir.bu görüş iki çeşittir.biri,öbür dünyada vasıtasız olarak Cemal sıfatlarının tecellisini görmek, diğeri bu dünyada kalb aynası aracılığı ile ilahi sifatlarının tecellisine ermek.bu sıfatlar "KALB(FUAD)GÖRDÜĞÜNÜ YALNLAMADI" (necm 53-11) ayeti bildirdiği üzere. kalb(fuad)gözüyle görülür.bu konuda şu hadisi şerifi anlatmakta yara vardır;
MÜ'MİN MÜ'MİNİN AYNASIDIR!burda birinci mü'min inanan kulun kalbi olup ikincisi CENABI HAKKIN isinlerindendir.her kım bu alemde sıfat tecellisine ererse. öbür alemde şekilsiz olarak zatını görür.bu anlatılanlar ALLAH'ın sevgili kulu tarafından doğrulanmıştır.PEYGAMBER EFENDİMİZ(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM) şöyle buyururlar;
"RABBİMMİ, RABBİMLE ANLADIM"
HZ.ÖMER şöyle de;
kalbim rabbimi, rabbimin nuru ile gördü.
HZ.EBUBEKİR şöyle de;
ben hiç bir şey görmedimki, ALLAH'ı onda görmüş olmayayım.
HZ.ALİ şöyle de;
ben, görmediğim ALLA'a ibadet etmem
bu sözler. iahi sıfatın gözlemini anlatır.çünkü bir kimse pencereye düşen güneşin ışığını görse ve "GÜNEŞİ GÖRDÜM"dese yalan olmaz
GAVSULAZAM ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ(K.S)
MÜ'MİN MÜ'MİNİN AYNASIDIR!burda birinci mü'min inanan kulun kalbi olup ikincisi CENABI HAKKIN isinlerindendir.her kım bu alemde sıfat tecellisine ererse. öbür alemde şekilsiz olarak zatını görür.bu anlatılanlar ALLAH'ın sevgili kulu tarafından doğrulanmıştır.PEYGAMBER EFENDİMİZ(ALEYHİSSALATÜ VESSELAM) şöyle buyururlar;
"RABBİMMİ, RABBİMLE ANLADIM"
HZ.ÖMER şöyle de;
kalbim rabbimi, rabbimin nuru ile gördü.
HZ.EBUBEKİR şöyle de;
ben hiç bir şey görmedimki, ALLAH'ı onda görmüş olmayayım.
HZ.ALİ şöyle de;
ben, görmediğim ALLA'a ibadet etmem
bu sözler. iahi sıfatın gözlemini anlatır.çünkü bir kimse pencereye düşen güneşin ışığını görse ve "GÜNEŞİ GÖRDÜM"dese yalan olmaz
GAVSULAZAM ŞEYH SEYYİD ABDULKADİR GEYLANİ(K.S)