Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rüyamı yorumlarmısınız çok ilginç (1 Kullanıcı)

sultanayar

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
arkadaşlar 3 gündür farklı şekilde eşimi başka kadınlarla görüyorum ve bende çok kıskanıyorum ama rüyamda acaba gerçek yaşamda birimi var kalbinde ne olur açıklayın.

orkide

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
arkadaşlar 3 gündür farklı şekilde eşimi başka kadınlarla görüyorum ve bende çok kıskanıyorum ama rüyamda acaba gerçek yaşamda birimi var kalbinde ne olur açıklayın.

Hayır olsun..
Gerçek yaşantında eşini fazlaca kıskanıp, bilinç altında bu şüpheleri düşünüyorsan, rüyana girmesi çok normal..

Yok eğer böyle değilse vardır bir anlamı..

sultanayar

Kayıtlı Kullanıcı
ewt kıskanıyorum ama kendisini belli etmek istemesemde anlıyor kıskandığımı düşünüyorum gerçek yaşamdada belki onların etkisiyle rüyama giriyor.teşekkür ederim yorumunuz için. ama eşimede dedim yani hayatında biri varmı ben rüya görüyorum böyle böyle dedim o da güldü peki bende seni görüyorum senin varmı hayatında biri dedi.ikimizde aynı rüyayı görüyomuşuz demekki.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirdirdir Inşallah.rüyada Güzel Bayanlar Görmek Hayirli Haber Diye Biliyorum .öyle Olur Inşallah.

neşe çetinkaya

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ben yeni üyeyim çok sık ve net rüyalar görüyorum bu rüyamı yorumlarmısınız aslında benim olmayan ama rüyamda benim olan evin balkonundayız eşim ve ailesi akrabaları çocuklarım kız ve erkek eşimin ilişkisi olan bayanın geleceğini söylüyorlar eşime bakıyorum üzgün değil ve bana napayım der gibi bakıyo hanım geliyo aslında başörtülü olan kızın saçları açıktı kıvırcık kumral altınsarısı karışık renkli ve uzundu merdivenlerden bamna yaklaştı özürdiledi pişman ve üzgün görünüyordu üzerinde altından beyazlı sarılı takılar vardı kolye künye zincir ve ben ona sarıldım istemeden üzgündüm huzursuzdum balkonun önünde ağaçlar vardı ve güneş vuruyordu

neşe çetinkaya

Kayıtlı Kullanıcı
yorumunu çok merak ediyorum sık sık böyle net rüyalar görüyorum teşekkür ederim şimdiden
yorumunuzu bekliyorum

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar benimde rüyamı yorumlarmısınız allahın izniyle..
bende rüyamda biri tarafından vurularak öldürüldügümü gördüm ama ölürken ölüm acısını hissetim yani ruhumun cıkarken verdigi acıyı hissettim ve son nefesimide kelime-i şehadet getirerek teslim ettim beni cok etkiledi acaba bi bilgi verebilirmisiniz allaha emanet olun....

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
????????????????????????????????????????????????

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Rüya görmek

Rüya görmek

Sual: Rüya görmek neye alamettir?
CEVAP
Rüyada çeşitli hikmetler vardır. Kimi için bir müjde, kimi için bir ikazdır. Kur'an-ı kerimde rüya ve tabiri ile ilgili bilgi vardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Güzel rüya müjdedir.) [İbni Cerir]

(Salih rüya rahmani, karışık rüya şeytanidir.) [Buhari]

(En doğru rüya seher vakti görülendir.) [Beyheki]

(Kıyamet yaklaştığında, Müslümanın rüyası ekseriya yalan çıkmaz.) [Müslim]

(Sözü doğru olanın, sadık kimselerin rüyası da doğru çıkar.) [Buhari]

(Gündüz görülen rüyalar doğru çıkar.) [Hakim]

(Peygamberlik müjdelerinden salih [iyi] rüyadan başka kalmadı. Mümin rüyayı, ya kendi görür veya başkaları onun için görür.) [Müslim]

(Salih rüya, Peygamberliğin 46’da biridir.) [Beyheki]

(Rüyada kadın görmek hayra, deve korkuya, süt dine, yeşil Cennete, gemi kurtuluşa, hurma rızka delalet eder.) [Ebu Ya’la]

Rüya tabiri, ilim işidir. Herkes tabir edemez. Hele günümüzde bu ilmi bilen yok gibidir. Rüyalarımızı, anlatacaksak, bilhassa güzel olanları salih kimselere anlatmalıdır. Çünkü salih kimse, rüya tabir ilmini bilmese de, hayra yorar, ondan zarar gelmez. Kötü, karışık rüyaları kimseye anlatmamalı! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]

(Kötü rüya gören uyanınca sol tarafına üç defa tükürüp, şeytanın şerrinden Allahü teâlâya sığınsın. Bu takdirde rüya, ona zarar vermez.) [Müslim]

(Güzel rüya gören, hemen Allahü teâlâya hamd ve şükretsin! Kötü rüya gören, Allahü teâlâya sığınsın, rüyasını kimseye anlatmasın! O zaman rüyanın ona zararı olmaz.) [Dare Kutni]

(Rüyada başım kesildi, tabiri ne) diye sorana, Peygamber efendimiz buyurdu ki: (Bu şeytanidir. Kötü rüyayı, anlatmayın! Şeytandan Allahü teâlâya sığının!) [Müslim]

(Rüyasında hoşa gidici güzel şeyler gören, görüşü isabetli salih birine anlatsın! O da hayra yorsun!) [Beyheki]

(Rüya, tabir ilmini bilen bir dosta veya akıllı bir zata anlatılmalıdır!) [İ.Ahmed]

(Rüya nasıl tabir edilirse, öyle çıkar. Bunun için rüyanızı nasih veya âlime anlatın!) [Hakim] [Nasih, insanlara iyilik tavsiye eden, kötülükten sakındıran, nasihat eden kimsedir.]

Bir kadın, gördüğü rüyayı Peygamber efendimize anlatır. (Yanında olmayan birine [kocana] kavuşursun) buyurur. Kocasına kavuşur. Başka bir zaman aynı rüyayı görür. Başkalarına tabir ettirir. Onlar da, (kocan ölecek) derler. Dedikleri gibi olur.

Onun için rüyayı hayra yormalıdır! Rüya iyi ise, (hayırdır inşaallah) demeli, kötü ise, (Allahü teâlâ bu rüyanın şerrinden seni muhafaza etsin) demelidir! (Bostan)

Görmediği rüyayı gördüm demek çok kötüdür. Çünkü hadis-i şerifte, (En büyük yalan, görmediği halde, “rüyamda şöyle gördüm” demektir) buyuruldu. (Buhari)

CANAN25

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar benimde rüyamı yorumlarmısınız allahın izniyle..
bende rüyamda biri tarafından vurularak öldürüldügümü gördüm ama ölürken ölüm acısını hissetim yani ruhumun cıkarken verdigi acıyı hissettim ve son nefesimide kelime-i şehadet getirerek teslim ettim beni cok etkiledi acaba bi bilgi verebilirmisiniz allaha emanet olun....

siz sıkıntılı bir işten veya sıkıntılı bir durumdan kurtulup, rahata erişeceksiniz. Biraz zorluk çekseniz bile ileride çok rahat ve huzurlu bir ortama sahip olacaksınız. Ben böyle yorumladım. inşallah hayırlı ve güzel günlere adım adım gidersiniz Selametle kalın

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Sual: Rüya tabir kitapları ile insan rüyasını sağlıklı bir şekilde öğrenebilir mi?
CEVAP
Öğrenemez. Rüya tabiri ile rüya anlaşılmaz. Rüya birçok hâle ve duruma göre değişir. Bazıları şöyledir:
1- Aynı rüya yorumlanışa göre değişir.
2- Yaşlı - genç olmaya göre değişir.
3- Zengin - fakir olmaya göre değişir.
4- Kadın - erkek olmaya göre değişir.
5- Salih - fasık ve bid'at ehli olmaya göre değişir.
6- Âlim - cahil olmaya göre değişir.
7- Gece, gündüz ve seher vakti görmeye göre değişir.
8- Abdestli abdestsiz, cünüp olmaya göre değişir.
9- Günlere, aylara, mevsimlere, göre değişir.
10- Aç - tok yatmaya göre değişir.
11- Hasta veya sağlam olmaya göre değişir.
12- Evli - bekâr olmaya göre değişir.
13- Âmir - memur olmaya göre değişir.
14- Misafir, yolcu, mukim olmaya göre değişir.
15- Mesleğine göre değişir.
Daha başka sebepler rüyaya tesir eder. Rüya tabir kitapları yanıltıcı olur.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
siz sıkıntılı bir işten veya sıkıntılı bir durumdan kurtulup, rahata erişeceksiniz. Biraz zorluk çekseniz bile ileride çok rahat ve huzurlu bir ortama sahip olacaksınız. Ben böyle yorumladım. inşallah hayırlı ve güzel günlere adım adım gidersiniz Selametle kalın

allah razı olsun hepinizden dediginiz gibi bu aralar cok sıkıntı ıcındeyim namaza basladım ama namazlarımı duzenlı kılamıyorum babam yüzünden inşallah dedidiginiz gibi hersey ii olur dua bekliorum:((

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun hepinizden evet dediginiz gibi sıkıntı içindeyim bu aralar namaza basladım ama namaz kılmamı babam istemedigi için düzenli olarak kılamıyorum kaza yapıorum genellikle bu olabilir herhalde ama bana dua etmenizi istiorum allaha emanet olun:((

dua sekeri

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim bence rüyanızda kelime-i şehadet getirmeniz sıkıntılar içinde kıldığınız namazlarınızın cenab-i hakkın katında ne kadar makbul olduğunu gösteriyor. sakın bırakmayın bence. Allahın sevgisini kazanmışsınız. inşallah böyle devam eder. bize de dua et kardeşim.

sınan_06

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah krdsim allah razı olsun cennette bulusmak ümdiyle

_türkmen_

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,benimde rüyamı yorumlarsanız çok memnun olurum...
insan boyutlarında bir çekirge gördüğümü hatırlıyorum fakat başı timsah.başı alevler içinde yanıyor ve yardım istercesine bağırıyor yardım etmeden seyrediyorum fakat çok üzülüyorum ağlamaya başlıyorum.
saygılarımla...

muberra

Kayıtlı Kullanıcı
[sıze="2"]sual: Rüya tabir kitapları ile insan rüyasını sağlıklı bir şekilde öğrenebilir mi?
Cevap
öğrenemez. Rüya tabiri ile rüya anlaşılmaz. Rüya birçok hâle ve duruma göre değişir. Bazıları şöyledir:
1- aynı rüya yorumlanışa göre değişir.
2- yaşlı - genç olmaya göre değişir.
3- zengin - fakir olmaya göre değişir.
4- kadın - erkek olmaya göre değişir.
5- salih - fasık ve bid'at ehli olmaya göre değişir.
6- âlim - cahil olmaya göre değişir.
7- gece, gündüz ve seher vakti görmeye göre değişir.
8- abdestli abdestsiz, cünüp olmaya göre değişir.
9- günlere, aylara, mevsimlere, göre değişir.
10- aç - tok yatmaya göre değişir.
11- hasta veya sağlam olmaya göre değişir.
12- evli - bekâr olmaya göre değişir.
13- âmir - memur olmaya göre değişir.
14- misafir, yolcu, mukim olmaya göre değişir.
15- mesleğine göre değişir.
Daha başka sebepler rüyaya tesir eder. Rüya tabir kitapları yanıltıcı olur.
[/sıze]​

allah razı olsun verdiğiniz güzel bilgilerden dolayı. Ben abdest alır sonra yatarım.acaba abdestli yatanın gördüğü rüyaların durumu nedir? Bilginiz varsa paylaşın lütfen.
Benim şu an görüşmediğim dargın olduğum biri var. Birkaç sene önce rüyamda benden özür dileyip barışmaya gelmiş ,bende özrünü kabul etmiş barışmıştım,ama o zamnlar küslük olacak bir durumumuz yoktu ve ohalde gelcekte şu an başıma gelen hallerımi görmüştüm sanırım ama rüyamda barışmıştım. Mektubat kardeşim ben hep abdesti olarak uyumaya çalışıyorum. Gerçekten gördüğüm bu rüyamadaki gibi barışmak isterdim o arkadaşımla. Abdestli olarak görülen rüyalar aynen doğru bi şekilde çıkarmı ,lütfen biliginiz varsa yardımcı olun

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
Rüya tabiri, ilim işidir. Herkes tabir edemez. Hele günümüzde bu ilmi bilen yok gibidir. Rüyalarımızı, anlatacaksak, bilhassa güzel olanları salih kimselere anlatmalıdır. Çünkü salih kimse, rüya tabir ilmini bilmese de, hayra yorar, ondan zarar gelmez. Kötü, karışık rüyaları kimseye anlatmamalı! Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kötü rüya gören kimseye söylemesin, şeytandan da Allahü teâlâya sığınsın.) [Müslim]

..............................

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm

3 GUN ÜSTÜSTE EŞİNİ BAŞKA KADINLARLA GÖRMEK ALDATILMAK DEĞİLDİR..AYNI KADIN 3 GUN BOYUNCA GORSEYDIN BU BAŞKA TÜRLÜ YORUMLANABİLİRDİ.ayrıca kadınları eşine sen yönlendiriyorsan aldatma söz konusu olabilir.yok eger sen yönlendirmiyorsan RÜYALARIN ÇOGU ŞEYTANLA ALAKALIDIR BU RÜYADA ONUN SANA BİR VESVESESİ diye düşünüyorum...ayrıca bır kac mesaj yukarıda belırtıgım kırmızı yazıyı dikkate al bide benım alıntı yaptıgım MEKTUBATın yorumunu iyi oku..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt