Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

rızık akla degil Allah a bağlıdır (1 Kullanıcı)

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Zamanın birinde bir kral dönemin bilginlerinden birini yanina çağırarak ona,
''Şu alemde akıllı ve zeki kimselerin çoğunu fakir ve yoksul, aklı kıt ve ahmakların çoğunuda varlıklı görüyorum.Bunun sebebi nedir?'' diye sordu.
Bilge zat, krala şu cevabı verdi:
''Allah Teala bu durumu kendi varlığına bir delil yapmıştır .Eğer her akıllı ve zeki insan zengin, her aklı zayıf da yoksul olsaydı, insanlar şöyle düşünebilirdi:
''Akıllı kendi rızkını buluyor, akılsız işse yoksul kalıyor.İnsanlar, bunun aksi olduğunu gördüklerinde, rızkın akla bağlı olmadığını, onu dilediği kimseye dilediği kadar verenin yanız yüce Allah olduğuu anlar.
Adamın biri, velilerden Şibli'ye (k.s) gelip, geçim derdinden şikayet ederek,
''Efendim! Geçimini üstlendiğim evladım çoktur.Onların ihtiyaçlarını göremiyorum.Ne olur bana bir çare gösterin'' dedi.Bunun üzerine Şibli(k.s)
''Hemen evine git, kimin rızkını sana baglı görürsen kapı dışarı at.Kimin rızkını Cenab-ı hakk'a bağlı görürsen o da evde kalsın'' dedi

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim '' Dünya hayatında onların maişetlerini aralarında biz taksim ettik.Kimini derece bakımından diğerlerine üstün yaptık.Böyle yaptık ki bir bir kısmı diğerini istihdam etsin, böylece kaynaşsınlar.Rabbinin rahmeti onların biriktirdikleri şeylerden daha hayırlıdır'' buyuruyor selametle kalın

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Esselemü alayküm verahmetullahi vebereketuh
Düşündürücü ve öğretici bir kıssaydı Allah c.c. razı olsun sizden inşalah

Çevremize baktığımız da bazı kardeşlerimiz rızkı Allah c.c. bekleyeceği yerde farklı turlü yerlerden rızk beklemekteler.Halbu ki rızk Allah c.c. beklenmesi gerekir her zaman okumuş olduğumuz fatiha suresinde ki ''yalnız sana ibadet eder, yalnız senden yardım dileriz'' ayetini ne çabuk da unutuyoruz da Allah c.c. başka kapılar çalıyoruz.Rabbim bizleri affeylesin amin.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
evet gerçekten öyle Rabbim şaşırmasın inşaallah selametle kalın inşaallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt