Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Resulullahın sana selamı var (1 Kullanıcı)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
Borcunu ödeyemeyen bir fakir, Ravza-i Mutahhara'ya gelip: (Ya Resulallah, şefaat buyur, borcum var ödeyemiyorum) diye hâlini arz etti. Az sonra uyku bastırdı, uyuyakaldı. Rüyasında Peygamber efendimizi gördü.

Efendimiz aleyhisselam, (Falan yere git, orada şöyle bir zengin var, ona selamımı söyle, borcun kadar parayı iste. Doğru söylediğine delil isterse, her gün bana 100 salevat getirmeden yatmazdı, dün unuttu.. Onu hatırlat da bu akşam getirsin) buyurdu.

Heyecanla uyanan adam, zengin adamı araya araya buldu. Adamın evine vardığında onu, samanlıkta saman elerken gördü. Adam samanın içine beş kuruş düşürmüş onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Onun bu hâlini görünce taaccüp etti ama, yine de ben vazifemi yapayım deyip, Resulullahın selamını tebliğ etti:

''Resulullahın sana selamı var. Salevat getirmeyi dün akşam unutmuşsun, bu akşam söylesin buyurdu. Ben ise borçlu bir kimseyim, benim 300 dirhemlik borcumu ödemeniz için Peygamber efendimiz beni sana gönderdi'' dedi.

Peygamber efendimizden selam gelmesi, adamın çok hoşuna gitmişti. Ne dedi, ne dedi diye adama üç defa tekrarlattı. Adam benimle alay mı ediyorsun diyerek gerisin geriye döndü. Fakat zengin olan, hemen önünü kesti, (Ben senin ağzından Resulullah efendimizin selamını daha fazla duymak için üç defa tekrarlattım. Her söylemene 300 dirhem veriyorum. Eğer daha fazla söyleseydin her biri için 300 dirhem verecektim) dedi ve adama 900 dirhem verip gönderdi.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Resulullahın sana selamı var

Hayırlı akşamlar...Allah(c.c)'ya emanet olun...B)

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

talha11

Kayıtlı Kullanıcı

bu güzel kıssayı bizimle paylaştığın için sağol kardeşim.ŞEVĞEŞ................B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
S.A KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

Ve aleykümselam abi.Allah(c.c) sendende razı olsun...Allah(c.c) ' ya emanet ol.... B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Allah razı olsun kardeşim. ibret almamız gereken bir kıssayı paylaşmışsınız yine. emeğinize sağlık..selametle.

Allah(c.c) sendende razı olsun inşallah....Allah(c.c) ' ya emanet olun... B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

talha11 yazdı:
bu güzel kıssayı bizimle paylaştığın için sağol kardeşim.ŞEVĞEŞ................B)B)

Allah(c.c) razı olsun inşallah...Allah(c.c) ' ya emanet olun...B)

Canan38

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum kardesim B)eline emegine saglik cok guzel kissa idi

B) selam ve dua ile saygilarB)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)
Canan38 yazdı:
selamun aleykum kardesim B)eline emegine saglik cok guzel kissa idi

B) selam ve dua ile saygilarB)

Ve aleykümselam....Allah(c.c) razı olsun inşallah...B)B)B)

koskun

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Borcunu ödeyemeyen bir fakir, Ravza-i Mutahhara'ya gelip: (Ya Resulallah, şefaat buyur, borcum var ödeyemiyorum) diye hâlini arz etti. Az sonra uyku bastırdı, uyuyakaldı. Rüyasında Peygamber efendimizi gördü.

Efendimiz aleyhisselam, (Falan yere git, orada şöyle bir zengin var, ona selamımı söyle, borcun kadar parayı iste. Doğru söylediğine delil isterse, her gün bana 100 salevat getirmeden yatmazdı, dün unuttu.. Onu hatırlat da bu akşam getirsin) buyurdu.

Heyecanla uyanan adam, zengin adamı araya araya buldu. Adamın evine vardığında onu, samanlıkta saman elerken gördü. Adam samanın içine beş kuruş düşürmüş onu bulmak için bütün samanı elekten geçiriyordu. Onun bu hâlini görünce taaccüp etti ama, yine de ben vazifemi yapayım deyip, Resulullahın selamını tebliğ etti:

''Resulullahın sana selamı var. Salevat getirmeyi dün akşam unutmuşsun, bu akşam söylesin buyurdu. Ben ise borçlu bir kimseyim, benim 300 dirhemlik borcumu ödemeniz için Peygamber efendimiz beni sana gönderdi'' dedi.

Peygamber efendimizden selam gelmesi, adamın çok hoşuna gitmişti. Ne dedi, ne dedi diye adama üç defa tekrarlattı. Adam benimle alay mı ediyorsun diyerek gerisin geriye döndü. Fakat zengin olan, hemen önünü kesti, (Ben senin ağzından Resulullah efendimizin selamını daha fazla duymak için üç defa tekrarlattım. Her söylemene 300 dirhem veriyorum. Eğer daha fazla söyleseydin her biri için 300 dirhem verecektim) dedi ve adama 900 dirhem verip gönderdi.

allah cc razı olsun

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun aleykum kardeşim.. Herzamanki gibi biret verici bir kıssa.. Allah c.c. razı olsun..
İbret alanlardan olmak duası ile, Allah'a emanet olB)B)B)B)B)

volide

Kayıtlı Kullanıcı

SELAM OSUN RASULULLAHA SELAM OLSUN O DİYARIN İNSANLARINA..SELAM OLSUN SANADA RESUL KARDEŞİM. EMEĞİNE SAĞLIK...SELAMETLE KALIN

mizgin

Kayıtlı Kullanıcı

ALLERİNİZE EMEGİNE SAGLIK GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL BİR HİKAYE:D:D:D

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. Emeğine sağlık ....

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

desertrose yazdı:
Selamun aleykum kardeşim.. Herzamanki gibi biret verici bir kıssa.. Allah c.c. razı olsun..
İbret alanlardan olmak duası ile, Allah'a emanet olB)B)B)B)B)

Ve aleykümselam....Allah(c.c) sizdende razı olsun....Amin inşallah..sizde Allah(c.c) ' ya emanet olun... B)B)B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

volide yazdı:
SELAM OSUN RASULULLAHA SELAM OLSUN O DİYARIN İNSANLARINA..SELAM OLSUN SANADA RESUL KARDEŞİM. EMEĞİNE SAĞLIK...SELAMETLE KALIN

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah ......Allaha emanet olun inşallah.. B)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

l@l yazdı:
S.A. Emeğine sağlık ....

Ve aleykümselam...Allah(c.c) razı olsun inşallah... Allah(c.c)'ya emanet olun... B)B)B)

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

:(:(:(:(:(ALLAH RAZI OLSUN COK GÜZEL PAYLASIMDI RESUL KARDESIM!BENIM ANNEMDE EFENDIMIZI RÜYASINDA GÖRDÜ VE HALA ETKISINDEN KURTULAMIYOR,KOKUSUNU ANLATA ANLATA BITIREMIYOR.INSALLAH BIZEDE CEMALINI GÖRMEK NASIP OLUR.B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt