Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

REGAİB KANDİLİ (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

"Andolsun size kendinizden öyle bir Peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya uğramanız ona çok ağır gelir.
O, size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatlidir, merhametlidir. "
(Tevbe Suresi, 128)
Allah (c.c) katında zamanların değerleri birbirine eşittir. Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır. Receb-i şerîfin ilk Cuma gecesine isabet eden Regâib Gecesi de bu müstesna zamanlardan biridir. Cuma geceleri böyle kıymetli vakitlerden biridir. Regaib Gecesi gibi iki kıymetli gecede biraraya gelince, bu gece dahada bir kıymetli oluyor. Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla ya sunulduğu ve O nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir.

Allah Teâla nın kullarına lütfunun çokluğu, kereminin bolluğu ve pek çok günahkarı bağışlaması sebebiyle bu geceye Regaib Gecesi" adı verilmiştir. Bu gecenin bu değeri nereden kazandığı hususunda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bunlardan biri; Hz.Amine validemizin böyle bir gecede Resulullah (s.a.v) e hamile olduğunu anladığıdır.

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Regaib gecesinin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi. Resulullah (s.a.v) in Receb in ilk perşembe gününü oruçla geçirdiği ve cuma gecesinde, bu kandil gecesine mahsus olmak üzere on iki rekât namaz kıldığı kabul edilir. Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul etmek suretiyle çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN

nurkiz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: REGAİB KANDİLİ

BUTUN ISLAM ALEMININ REGAIB KANDILI MUBAREK OLSUN

yakari_x

Kayıtlı Kullanıcı

islam alemenin bu mübarek regaip kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını temmeni ederim

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞLER CÜMLETEN KANDİLİNİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN DUALARDA BULUŞALIM İNŞAALLAH

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞLER CÜMLETEN KANDİLİNİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN DUALARDA BULUŞALIM İNŞAALLAHB)

leyla_serdar

Kayıtlı Kullanıcı

güzel kardeslerim, bu gecenin hurmetine dualariniz bol olsun, Rabbim (c.c) merhametine sygynmak, günahlarimizdan temizlenmek nasib olsun , REGAIB KANDILINIZ HAYIRLARA VESILE OLur INSALLAH... B)B)B)

coolinsu

Kayıtlı Kullanıcı

Bu mübarek gece hürmetine allah(cc)müslüman alemini bütün kötülüklerden korusun..(amin)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

REGAİP KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN ALLAH DUALARINIZI KABUL ETSİN İNŞ B)

sehadet27

Kayıtlı Kullanıcı

HEPİMİZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN KANDİL GECESİ TÜM KARDEŞLERİM DUALARIMDAYDINIZ HEPİNİZE DUA ETTİM ALLAH DUALARI KABUL OLAN KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAHB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

asliyener yazdı:
HEPİMİZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN KANDİL GECESİ TÜM KARDEŞLERİM DUALARIMDAYDINIZ HEPİNİZE DUA ETTİM ALLAH DUALARI KABUL OLAN KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAHB)

Nisyanda Bırakmadın Beni, İsyanda Bırakma Rabbim!

Bağışla beni Rabbim, tevekkülden başkası gelmiyor elimden.

Başkası da yoktu ki elimde. Şimdi elimden gelenlerin hepsi Senin ‘El’inde. Göremedim, bağışla beni Rabbim. Göremedim, nice ananın karnında nice karanlıklar içinden gün yüzüne çıkardığını bebelerin yüzünü.Unuttum, yüzümdeki tebessümü nice belirsizliklerden alıp da hayat verdiğini. Bilemedim, yüreğimizi yokluğun dehlizlerinden aşırıp aşkın vadisine eriştirdiğini. Göremedim, her sabah yerin sükûnetini odamda bir ekmek gibi sımsıcak hazır ettiğini. Her akşam yastıkta unuttuğum bedenimi sabah yeniden yanıma verdiğini göremedim. Beni her sabah ihya ettiğini, bedenimi her an yarattığını, varlığımı her an yokluktan geri getirdiğini göremedim.Göremedim Rabbim bugünü ödünç verdiğini.

Göremedim, bağışla beni...

Varlığa kör oldum, bağışla beni.

Fakat, şimdi gördüklerim körlüğümü gösterdi bana.Geç kaldım görmekte ama gördüm. Körlüğümü gördüm. Tebbessümü beton yığınları arasında sönen bebeler gördümse de, biliyorum Senin El’inde şimdi hepsi ve sonsuz tebessümler verdin herbirine. Sevinci soğuk topraklarda boğulmuş çocuklar gördümse de, biliyorum Senin Rahmetinin kucağında hepsi ve bitmez sevinçler bağışladın herbirine. Ümitleri bir amansız sarsıntıyla yıkılan insanlar gördümse de, biliyorum Senin Şefkatinin ikliminde asude ve mutlu herbiri..

Bağışla beni Rabbim, unuttum, nisyanda kaldım. Hatırlamadım verdiğini ve var kıldığını. Elimden alınca verdiğini ve yokluğa yuvarlayınca varlığımı. Hatırladım, ama geç hatırladım. Gördüm ama güç gördüm, acıyla gördüm. Varlıkta kör oldum, yoklukta gördüm. Bollukta unuttum, darlıkta hatırladım.

Affet beni Rabbim, bari, yoklukta Sana vardım. Hiç olmazsa, hiçlikte Seni andım. Şimdi, bir tevekkül var elimde. Başka her şey düştü avucumdan, varlığım yokluğa döküldü. Hatırladım, elimdekiler de, ellerim de Senin Elinde. Şimdi, dua sığıyor sadece avuçlarıma. Sadece yakarış yakışıyor yakama. Gözlerim müjdeni gözlüyor uzaktan Gönlüm hiç bitmez tesellini özlüyor.

Sen ki, unutmaktan alıkoydun, nisyandan kurtardın beni Rabbim. Şimdi isyandan koru beni. İsyandan koru beni, isyandan koru beni, isyandan koru beni...

Ve affet ki, elimde duadan başkası yok.

Ve anladım ki, Senden başka sığınağım yok

AMİN B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt