Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Reçeller (1 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
cilek_receli.jpg

malzemeler:


1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu

hazırlanması:

1. çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün.

2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar)


portakal reçeli
nedenini bilmiyorum ama portakal reçeli deyince aklıma saçları iki yandan örülü küçük kızlar geliyor...

malzemeler: 1 kg. kalın kabuklu portakal, 6 su bardağından biraz fazla tozşeker, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu

1 kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın. daha sonra büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suyun içine portakalları atın. hafifçe yumuşayan portakalları kabukları ile birlikte dilediğiniz boyda kesin. ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin. koyu renk alan şuruba küçük doğranmış portakalları atın.şurup iyice koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. kıvama gelince limon suyunu katın. reçeli bir taşım daha kaynatın. tencereyi ateşten alıp, üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın. reçeli soğumaya bırakın. soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın. tarifin kaynağı, sofra dergisi; eylül 2000 sayısı

acaba buradaki toz şeker yerine esmer şeker kullanılabilir mi? deneyip görmek lazım belki de...




3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.)

4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt