Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RECEB-İ KAMER--Ehlen ve Sehlen-- (1 Kullanıcı)

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

BİR GECE VAKTİ YİNE TEPEDE KAMER.

BİR NUR VAKTİYDİ GECEDE RECEBİ KAMER.

SABAHLAR SEHERE ÖZLEM,

GECELER KAMERE ŞEBNEM,

ZİFİRİ GECELERDE ÖYLE AYDINLIK Kİ ÇÖLLER...

NUR GİBİ YAĞDI RECEB-İ KAMER,

KAVUŞTU GECE KAMERE...

YILDIZLAR ERDİ RECEB-İ KAMERE.

BİR RÜZGAR ESER KAVURUR ÇÖLLERİ,

YÜREKLERİ YANAR, KAMERİ GÖRENLERİ.

NİYETLİYDİ ÇÖLLER GECE İMSAKİYEDE

BULUŞTU YASLI GÖNÜLLER ÜÇ KAMERLİ GECEDE...

ESİNTİ VERDİ NUR AYDINLIĞI RECEB'E

KAMER HİÇ BU KADAR AYDINLANMADI ÇÖLLERDE

RECEB HİÇ BU KADAR ÖZLEM DUYMADI KAMERE

Allahümme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan...

ALLAH'IM! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır. (Amin)​

MAVI HUZUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RECEB-İ KAMER

[marq]

ALLAH'IM! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır. (Amin)
[/marq]

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'IM! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır. (Amin)
AMİN AMİN AMİN..S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ..EVET GERÇEKTEN DE ÖYLE RECEB HİÇ BÖYLE ÖZLEM DUYMADI KAMERE..RABBİM BU AYLARI EN FAZİLETLİ ŞEKİLDE İFA EDEBİLMEK NASİB ETSİN..VE HAYIRLISIYLA BİZLERİ ŞA'BANA VE RAMAZANA ULAŞTIRSIN..RECEB-İ ŞERİFİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN..S.ALEYKÜM ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RECEB-İ KAMER--Ehlen ve Sehlen--

RECEB-I KAMER yazdı:

AMİN AMİN AMİN..S.ALEYKÜM ALLAH(c.c.)RAZI OLSUN ABİ..EVET GERÇEKTEN DE ÖYLE RECEB HİÇ BÖYLE ÖZLEM DUYMADI KAMERE..RABBİM BU AYLARI EN FAZİLETLİ ŞEKİLDE İFA EDEBİLMEK NASİB ETSİN..VE HAYIRLISIYLA BİZLERİ ŞA'BANA VE RAMAZANA ULAŞTIRSIN..RECEB-İ ŞERİFİMİZ HAYIRLARA VESİLE OLSUN..S.ALEYKÜM ALLAHA(c.c.)EMANET OLUN..

Evet RECEB HİÇ BU KADAR ÖZLEM DUYMADI KAMERERabbim recebide kameride buluşturduğu gibi biz mümin kullarınıda buluştursun kavuştursun..şefaate nail eylesin ibadetlerimizi dualarımızı kabul eylesin... kardeşliğimizi, sevgimizi baki eylesin...

Aleykümselam...

Allah sendende razı olsun inşAllah. amin, amin, amin, Rabbim kabul etsin inşAllah.. Allah'a emanet ol selam dua ve sağlıkla kal kardeş;)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Efendimiz (A.S) Şöyle buyurmuştur:

"Recep ayı Allah'ın, Şab'ban ayı benim, Ramazan ayı ise ümmetimin ayıdır"

Alimlerden birisi şöyle der:

Recep bedeni, Şaban Kalbi, Ramazan ise ruhu temizler.Eğer Recep'te beden, Şaban'da kalb temizlenmezse, Ramazan'da Ruh nasıl temizlenebilir?

İbni Ömer (r.a) tarafından rivayet olunan bir hadisi Şerif'te Efendimiz(s.a.v)şöyle buyurdu:

"Dört gece vardır ki Onlar da dua reddedilmez:

-Recep ayının ilk gecesi

-Şa'ban ayının 15. gecesi

-Kadir Gecesi

-İki bayram Gecesi

Abdullah b.Mes'ud(r.a) anlatıyor:

"Allah Resulü (s.a.v) 'in yanında oturuyorduk. O güne kadar mislini görmediğimiz yakışıklı bir adam geldi ve Peygamber (s.a.v) 'e selam verdi. Onun dilini bilmiyorduk. Allah Resulü (s.a.v) onun diliyle selamını aldı. Sonra ona sordu:"Nerelisin ve niçin geldin?"

"Ben İsa (a.s) 'ın kavmindenim. Hz. Meryem'e ve İsa Aleyhisselam'a hizmet ettim, Onun yanında Tevrat okudum."

Efendimiz (S.A.V) sordu:

"Seni bu kadar uzun yaşatan nedir? Zira benimle İsa kardeşim arasında, tam altı yüz sene vardır."

O adam cevap verdi:

"Ben Allah tarafından gönderilen semavi kitaplarda, Senin şan ve şerefini gördüm, ümmetinin üstünlüğüne şahit oldum. Bu yüzden, Sana ve ümmetine erişmem için, Allah'a niyaz ettim. İsa Aleyhisselam gönderilince ona da beni, Sana ve ümmetine eriştirmesi için duada bulunmasını rica ettim."

Daha sonra o adam, Peygamber (s.a.v) 'e acayip şeyler anlatmağa başladı. Şöyle anlatı:

"Ey Allah Nebisi, bir gün İsa(a.s) ile birlikte yürüyordum. Bir ara büyük bir dağa vardık. Dağ, içindeki cevherlerden yükselen nur ile apaydınlık olmuştu. İsa(a.s):

"Allah'ım bana öyle kuvvet ver ki, şu dağa tırmanayım, içindekileri rahatlıkla görebileyim." diye niyazda bulundu. Bu dua ağzından çıkar çıkmaz, kendimizi dağın tepesinde buluverdik. Sonra İsa(a.s), dağın kendisi ile konuşması için Allah'a dua etti. Allah'ü Teâlâ da dağa bir dil ihsan etti ve dağ konuşmaya başladı:

"Ey Allah'ın ruhu, benden ne istiyorsun?"

İsa (a.s):

"Bana bazı haberler vermeni senden istiyorum."

Dağ şöyle cevap verdi:

-"İçimde, Hazreti Muhammed (s.a.v)'i ve ümmetini pek seven Musa(s.a.v)'ın kavminden bir adam bulunmaktadır."İşte onun yüzü suyu hürmetine, ben bu şerefe nail oldum."

Bunun üzerine İsa(a.s) şöyle dua etti:

"Ya Rabbi! Bu adamı, şu dağın içinden bir çıkar da göreyim ve onunla konuşayım."

Bu dua üzerine dağ hemen ayrıldı, içinden pek yakışıklı bir ihtiyar çıkıverdi.İsa (a.s) ona sordu:

"Sen hangi kavimdensin? Bu kadar yaşamanın sırrı nedir?"

"Ben Musa (a.s) kavmindenim. Muhammed (s.a.v) iel kavminin ne zaman adı geçmişse, Allah'a, onlarla beni buluşturması için duada bulundum. Şöyle deim:

"Ya Rabbi! Muhammed (s.av) ile aramda çok uzun zaman var. Ne olur beni bu dağa göm de, O'na kavuşuncaya kadar bu dağda yaşayayım.

Bunun üzerine İsa(a.s) sordu:

"Bu dağda kaç yıldır Allah'a ibadet ediyorsun?

"Altıyüzsenedir ibadet ediyorum."

İsa(a.s) şöyle demekten kendini alamadı:

"Ya Rabbi! Yeryüzünde bu adamdan daha değerli bir adam yoktur."

Allah Azze ve Celle ona hitaben şöyle buyurdu:

"Ey İsa! Muhammed ümmetinden herhangi bir adam, Receb ayında bir gün oruç tutarsa, benim katımda bundan daha değerli olur."

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'IM! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır

S.A ALLAH RAZI OLSUN MEVLAMIZA BİZLERİ BU GÜN VE GECELERE KAVUŞTURDUĞU İÇİN NEKADAR ŞÜKÜR ETSEK AZDIR ... HAYIRLISI İLE ŞABAN-I ŞERİF VE ONBİR AYIN SULTANIN MÜMİNİN BAYRAMI RAMAZANI ŞEİFE ULAŞMAYI MEVLA HEPİMİZE VE TÜM İSLAM ALEMİNE NASİP EYLESİN AMİN

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH'IM! Receb'i ve Şaban'ı hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl, bizi Ramazan'a ulaştır. (Amin)​

bu mübarek günleri hakkı ile karşılayan ve geçiren kullardan olabilmek duası ile.

selamünaleyküm

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (cc) razı olsun İnşAllah kardeşim. Bu Maneviyat'ı kağıta dökmüşsün. Ne güzelde olmuş benDE yazıcam bir şiir şimdi inş. :) Neyse Ellerine, yüreğine, kalemine sağlık. Allah (cc) Alem-i İslam'a Receb'i hayırlı ve mübarek kılsın. Bu ayları namazlarla, oruçlarla, hayır ve hasenatla hakkıyla geçirmeyi Rabbim nasip eylesin. Oruç tutan kardeşlerimize sabırlar diliyorum..
Allahaısmarladık... B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt