Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Rebîü'l-evvel Ayı (1 Kullanıcı)

haticeislam

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
407
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
53
Rebîü'l-evvel Ayı
Rebîü'l-evvel Ayı * Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimizin dünyayı teşrîf ettikleri aydır.
* Sevinç ve şükrâne olarak bu ayda ziyafetler verip fakirler doyurulsa
* Mevlîdler okutulup Nebiyy-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e salât ü selâmlar getirilse
* Mevlîd gecesi ibâdât ü tâatte bulunulsa gündüzünde de oruç tutulsa lütuf ve kereme şefâat-ı Peygamberî'ye nail olunacağı umulur.
* Bu ayda ve Mevlîd-i Nebî gecesinde husûsi bir ibâdet yoktur. Kur'ân-ı Kerîm okunur kaza namazı kılınır salât ü selâm getirilir Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- hayâtına dâir eserler okunur ve böylece değerlendirilir.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt