Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ramazan Ayındaki Derin Üzüntüm:( (1 Kullanıcı)

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Değerli forum üyeleri, bir sahur vakti üzüntü ile yazıyorum ve açıyorum konuyu.
Ne kadar zamandır bu böyle bir türlü anlayamadım ama ne oldu bize böyle?
Hatırlarım küçüklüğümü, okul olurdu ama o 7-8 yaşındaki küçücük hallerimizle oruca kalkardık, bilerek isteyerek.
Öyle ısrarlar da yoktu, siz küçüksünüz kafanıza ders girmez diyen sesler yoktu.
Psikolojiniz bozulur daha çok küçüksünüz diyen sesler yoktu.
Sadece Maşallahlar vardı, ailecek oturduğumuz iftar sofraları.
Okulun kantini kapalıydı Ramazan'da, çünkü iş yapmazdı.
Okuldan eve gelirken açık gördüğüm tek dükkan fırın olurdu, pide kuyruğuydu.
Aramızda konuşurduk, oruçlu olmayan tuhaf gelirdi bize, acayip gelirdi. Küçüklük aklı işte ayıplardık onu.
Pencereden bütün Beşiktaş'ı izlerdim, Beşiktaş ışıl ışıl... Her evin ışıkları yanıyor. Süslü süslü yanıyordu. Tek tek bakardım sayamazdım, hatta ışıkları sahurda açık olmayan evler garibime giderdi, o evlerin içinde yaşlı ve hastalar olduğunu hayal ederdim, yoksa neden kalkmasınlardı ki oruca?
Şimdi sokağa çıkıyorum, çocuklar, gençler hep dışarıda... Cafeler dolup taşmış, Ramazan diye kapatan dükkan yok!
Ne oldu bize böyle? Olduysa nasıl oldu? Nasıl geldik bu hale? Bir anda mı oldu yoksa yavaş yavaş mı?
Anlayamadım ama, çok üzülüyorum dostlarım...
Selam ve dua ile...

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Buna ben de çok üzülüyorum.. Bu halimize.. Balkona çıkıp evlerin ışıklarına bakmak benim de adetimdir..
Yanan ışıkların sayısı maalesef çok az.. Rabbim ıslah etsin inşaAllah.. Rabbim hidayet versin..

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Buna ben de çok üzülüyorum.. Bu halimize.. Balkona çıkıp evlerin ışıklarına bakmak benim de adetimdir..
Yanan ışıkların sayısı maalesef çok az.. Rabbim ıslah etsin inşaAllah.. Rabbim hidayet versin..

Amin İnşallah... Kitabımızda cihat emrediliyor, biz daha kendi dinimizi gerektiği gibi yaşamak için tatlı bir cihat veremiyoruz, o yanmayan ışıklara nur olamıyoruz:(

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Amin İnşallah... Kitabımızda cihat emrediliyor, biz daha kendi dinimizi gerektiği gibi yaşamak için tatlı bir cihat veremiyoruz, o yanmayan ışıklara nur olamıyoruz:(

Aynen dediğiniz gibi kardeşim.. Rabbimiz cihadı emrediyor.. Bizse yerimizde sayıklamaktan başka bir şey yapamıyoruz..
Biz kendimizden başlamalıyız önce.. Tebliğde çok zayıfız. Rabbim bizi affetsin..

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
Ahh ahh
benim de en cok haz duydugum en cok üzüldüğüm bi konu kardeşim ii bir konuya değinmişşsin hayatın gercekleri bunlar malesef iş yerinden onlarca insan ttutmuyo keyfii...!yemekhanenin önünden geciyorm dolu...!kenar köşselede sigara içenler mi cay içenler mi...!bir de ''afiyet olsun''cınlamaları...!düşünüyorm acaba kıyamet alameti mi bunlar?..
Ne yazık ki hakikat bu kimse ramazan ayına deger vermiyo bir de su söz var tabi tutan da kendine tutmayan da!!!ama kücük cocuklara örnek oluyorsn ne olcak?düşünmüyo ki...
Allah hidayet versn...

umut_çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı
Ahh ahh
benim de en cok haz duydugum en cok üzüldüğüm bi konu kardeşim ii bir konuya değinmişşsin hayatın gercekleri bunlar malesef iş yerinden onlarca insan ttutmuyo keyfii...!yemekhanenin önünden geciyorm dolu...!kenar köşselede sigara içenler mi cay içenler mi...!bir de ''afiyet olsun''cınlamaları...!düşünüyorm acaba kıyamet alameti mi bunlar?..
Ne yazık ki hakikat bu kimse ramazan ayına deger vermiyo bir de su söz var tabi tutan da kendine tutmayan da!!!ama kücük cocuklara örnek oluyorsn ne olcak?düşünmüyo ki...
Allah hidayet versn...

Eskiden Ramazan çok değerliydi biz çocuklar için:) Sahura kaldırmasalar ağlardık. Bayramı iple çekerdik. Şeker toplayacağız diye can atardık, şimdi şeker toplamak için çocukları eve alıp kesen mi dersin yakan mı dersin... Yani kimsenin ne Ramazan'a ne de Bayrama, ne de insanlığa saygısı var...

MELEK DİLBER

Kayıtlı Kullanıcı
eskiden ramazan çok değerliydi biz çocuklar için:) sahura kaldırmasalar ağlardık. Bayramı iple çekerdik. şeker toplayacağız diye can atardık, şimdi şeker toplamak için çocukları eve alıp kesen mi dersin yakan mı dersin... Yani kimsenin ne ramazan'a ne de bayrama, ne de insanlığa saygısı var...

cok doğru hüiç bir seyin eskisi gibi tadı tuzu yok hem de hiç bir seyin....

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt