Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Rahmetim senin $efkatinden ziyadedir‏ (1 Kullanıcı)

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Muhammed Rebhâmî hazretleri "rahmetullahi aleyh", Riyâdün-nâsihîn isimli eserinde anlatır:

Mûsâ aleyhisselam'ın eceli yaklaşmıştı. Yâ Mûsâ, çoluk çocuğuna veda et, emri geldi. Mûsâ aleyhisselam emre uyarak, çoluk çocuğuna veda eyledi. Küçük bir çocuğu vardı. Onu kucağına alıp, kalbine, benden sonra bu küçüğün hali ne olacak düşüncesi geldi.

Allahü teala, "Yâ Mûsâ deniz kenarına git" buyurdu.
Mûsâ aleyhisselam deniz kenarına gitti.
"Yâ Mûsâ, asânı denize vur" buyurdu.
Denize vurdu, deniz açıldı, dibi göründü.
Mûsâ aleyhisselam bir taş gördü, kaygan, yarığı, çatlağı olmayan, yekpare bir taş idi.
"Yâ Musa, o taşa işaret eyle" buyurdu.
Taşa işaret eyledi, taş yarıldı. Mûsâ aleyhisselam baktı, içinde zayıf, gözleri görmez, bacaksız bir böcek gördü. Ağzında yeşil, taze bir yaprak vardı.

"Yâ Mûsâ, ben O Allahım, Razzâk'ım ki, zayıf, görmez, elsiz ayaksız bir böceği denizde sert, yekpare bir taşın içinde yaşatıyorum ve ona taze yeşil bir yem veriyorum da, sen, seni seven dostunun senin çocuğunu zayi edeceğinden korkuyorsun. Benim rahmetim senin çocuğundan üstündür ve senin şefkatinden ziyadedir
, buyurdu.​

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
"Yâ Mûsâ, ben O Allahım, Razzâk'ım ki, zayıf, görmez, elsiz ayaksız bir böceği denizde sert, yekpare bir taşın içinde yaşatıyorum ve ona taze yeşil bir yem veriyorum da, sen, seni seven dostunun senin çocuğunu zayi edeceğinden korkuyorsun. Benim rahmetim senin çocuğundan üstündür ve senin şefkatinden ziyadedir"

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
errahman.jpg

berat05

Yönetici
essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

essalamün aleyküm verahmetullahi ve berakatuhu

Muhammed Rebhâmî hazretleri "rahmetullahi aleyh", Riyâdün-nâsihîn isimli eserinde anlatır:

Mûsâ aleyhisselam'ın eceli yaklaşmıştı. Yâ Mûsâ, çoluk çocuğuna veda et, emri geldi. Mûsâ aleyhisselam emre uyarak, çoluk çocuğuna veda eyledi. Küçük bir çocuğu vardı. Onu kucağına alıp, kalbine, benden sonra bu küçüğün hali ne olacak düşüncesi geldi.

Allahü teala, "Yâ Mûsâ deniz kenarına git" buyurdu.
Mûsâ aleyhisselam deniz kenarına gitti.
"Yâ Mûsâ, asânı denize vur" buyurdu.
Denize vurdu, deniz açıldı, dibi göründü.
Mûsâ aleyhisselam bir taş gördü, kaygan, yarığı, çatlağı olmayan, yekpare bir taş idi.
"Yâ Musa, o taşa işaret eyle" buyurdu.
Taşa işaret eyledi, taş yarıldı. Mûsâ aleyhisselam baktı, içinde zayıf, gözleri görmez, bacaksız bir böcek gördü. Ağzında yeşil, taze bir yaprak vardı.

"Yâ Mûsâ, ben O Allahım, Razzâk'ım ki, zayıf, görmez, elsiz ayaksız bir böceği denizde sert, yekpare bir taşın içinde yaşatıyorum ve ona taze yeşil bir yem veriyorum da, sen, seni seven dostunun senin çocuğunu zayi edeceğinden korkuyorsun. Benim rahmetim senin çocuğundan üstündür ve senin şefkatinden ziyadedir
, buyurdu.​

Allah c.c. razı olsun...RAHMAN ve RAHİM c.c. OLAN ALLAH' ım her yerde hükmünü sürdürür kimseye ihtiyacı yoktur...

öylesine rahmet kokan bir yazı ki...gözlerim doldu...emeklerinize sağlık

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun...RAHMAN ve RAHİM c.c. OLAN ALLAH' ım her yerde hükmünü sürdürür kimseye ihtiyacı yoktur...

öylesine rahmet kokan bir yazı ki...gözlerim doldu...emeklerinize sağlık

Allah c.c sizdende razi olsun, gözlerinize saglik...

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Rahmetim senin $efkatinden ziyadedir‏

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt