Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RaHMeT (1 Kullanıcı)

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'u zülcelal çok merhametlidir.insanların niyetlerine bakıyor.Allah'u Zülcelal amelin zahirinden çok fazla,insanın niyetine bakıyor.ebu said el hudri(radıyallahu anh) anlatıyor:
''bir insan vardı,dünyada yapmadığı günah kalmadı.en sonunda eceli gelip öleceği vakit kendi vasiyetini yaptı.şöyle vasiyet etti:

''ben öldükten sonra benim vücudumu parça parça yapın.parçalarımı ateşte yakın.bir kısmını denizlere,bir kısmını dağlara,bir kısmını rüzgara savurun,atın.ayrı ayrı yerlere dağıtın,''diye vasiyet etti.vefat ettikten sonra Allah'u Zülcelal onun ruhunu huzuruna çağırdı ve sordu.

''senin niyetin,maksadın ne idi? niçin böyle vasiyette bulundun?..''onun ruhu:
''ya rabbi!benim işlemediğim günah kalmamıştı ve senin azemetinden korktuğum için,ben de böyle bir vasiyette bulundum.ne yapacağımı şaşırmıştım.ecelim de gelmişti,Ya Rabbi ben senin korkundan böyle yapmalarını vasiyet ettim.benim maksadım buydu''dedi.Allah'u Zülcelal:
''madem ki sen benim azametimden korktun,ben de seni affettim.'' dedi.
(seyda muhammed konyevi ks-sohbetler 2)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt