Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RABBİNLE ARANDA BİR KAPI (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Eski zamanlarda bir zat, seyahati sırasında çok ilginç bir olaya şahid olur..

Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan..

Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor..
Adam hayretlerdedir. Dayanamaz, namazdan sonra yanına varır ve sorar ona :

'Merak ve hayretler içindeyim' der..
'Yaptığın iş zalimce ve haram..Günahlar içindesin..Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men’edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?'

Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir :

' Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!'

Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasib olur Kabe’ye düşer.. Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!.. Kabe’ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır..

Yine hayretlerdedir o zat..
Yanına varır selamlar onu, kendini tanıtır ve sorar;

'Oradan buraya...Nasıl oldu bu iş? Nedir bunun hikmeti?'

Tebessüm eder tövbekar adam ve ışıl ışıl gözleri, boynu bükük der ki;

'Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN Onunla aramda..İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum.. Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O’nun atasına hudud mu var?'

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RABBİNLE ARANDA BİR KAPI

ALLAH RAZI OLSUN ...İNŞ...SELAMETLE...

Kaan Erdem

Yönetici

ALLAH RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE....

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

Zaten hepimizde o eşkiya reisi gibi değilmiyiz.belkide bizler 100% kapattık sadece pencereleri açtık... ibadet zaten iştah vede samimiyetle yapımalıdır ki bu samimiyete samimiyet bulasın... İşçi partonundan güler yüz görmedimi güler yüz verebilirmiki? İbadetleri yapıyoruz ama tam samimiyetle değil, başımız sıkıştımı Allahım yardım et sen büyüksün deriz. Her anış için bin musibet mi gerekir ki, Şükür huzurdaykende edilmemelimidir ki? Rabbim samimiyetle ibadetlerimizi yapmayı arttırsın inşAllah

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN EVET ASLINDA BİZ DE O EŞKİYA REİSİ GİBİYİZ ^ASKA MECNUN KARDEŞİMİN DEDİĞİ GİBİ EMEĞİNİZE SAĞLIK

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

aska mecnun yazdı:
Zaten hepimizde o eşkiya reisi gibi değilmiyiz.belkide bizler 100% kapattık sadece pencereleri açtık... ibadet zaten iştah vede samimiyetle yapımalıdır ki bu samimiyete samimiyet bulasın... İşçi partonundan güler yüz görmedimi güler yüz verebilirmiki? İbadetleri yapıyoruz ama tam samimiyetle değil, başımız sıkıştımı Allahım yardım et sen büyüksün deriz. Her anış için bin musibet mi gerekir ki, Şükür huzurdaykende edilmemelimidir ki? Rabbim samimiyetle ibadetlerimizi yapmayı arttırsın inşAllah

ÇOK HAKLISINIZ KARDEŞİM.. ALLAH RAZI OLSUN. EVET İNSANLAR BAZI ŞEYLERİ, YAPMIŞ OLMAK İÇİN YAPIYORLAR SANKİ.. ALLAHA HER ŞART, KOŞUL VE DURUMDA DUA, İBADET, TEVEKKÜL VE TEFEKKÜR ETMELİYİZ. SADECE İŞİMİZ DÜŞÜNCE DEĞİL İNŞ. TEŞEKKÜRLER.. SELAMETLE KALIN..

cennet yolcusu

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM MÜCAHİDE KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM DAVA SAFINDA EN ÖNDE OLMAYA ÇALIŞAN KARDEŞİM RABBİMİZLE ARAMIZDAKİ KAPILARI HEP AÇIK TUTMAYA ÇALIŞALIM İNŞALLAH SADECE CEFADA DEĞİL SEFADADA RABBİMİZİ ANMAYI UNUTTURMASIN RABBİM HANİ BİR SÖZ VARDIR İNSAN NAMAZA DURDUĞUNDA RABBİYLE ARASINDAKİ PERDELERİ KALDIRIR YA BİZLERSE ALLAHIM İKİ TAKLA BİR BAKLA ALLAHIM SEN BENİ GÜNAHTAN SALA DERİZ YA RABBİM AF ETSİN EŞKİYALIK YAPMADAN RAHMET KAPILARINA SIĞINIPTA KABUL OLANLARDAN EYLESİN İNŞALLAH GÜZEL KARDEŞİM RABBİME EMANET OLUN SELAM DUA VE BAKİ MUHABBETLE GAFUR OLAN RABBİME EMANETSİN MÜCAHİDE KARDEŞİMB)B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı

Çölde, eşkiyaların bir kervana saldırdıklarını, ne var ne yoksa zorbaca gasbettiklerini korkuyla seyreder uzaktan..

Biraz sonra bakar ki, soygun yapan eşkiyaların reisi bir kenarda abdest alıp, namaza duruyor..

'Yaptığın iş zalimce ve haram..Günahlar içindesin..Sonra da kalkıp, o yaptıklarını men’edenin huzuruna varıyorsun! Bu nasıl iştir?'

Yani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı eşkiyaların reisi olabildiğince hüzünlü, şu ilginç ve ibretli cevabı verir :

' Ey yolcu! Ben yıllardır şeytana ve ayartıcı benliğime uyarak, Rabbimle aramda faraza 100 kapı varsa, 99 unu kapattım İstiyorum ki hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN!'

Aradan zaman geçer, o zatın yolu, nasib olur Kabe’ye düşer.. Tavaf esnasında bir de bakar ki, yıllardır hiç unutamadığı o eşkiya reisi de orada!.. Kabe’ye sarılmış, huşu ile dua etmekte, hıçkırıklarla ağlamaktadır..

'Sana demiştim ya hani; Hiç değilse BİR KAPI AÇIK KALSIN Onunla aramda..İşte ben, tüm acizliğim ve samimiyetimle o kapıyı hep açık tuttum.. Rabbim de rahmetiyle, muhabbetiyle lutfetti tüm kapıları açıverdi, O’nun atasına hudud mu var?'

selamun aleykum gül tanem
elerine yüreğine saglık canım kardeşim rabbim razı olsun..
"BİR KAPI AÇIK KALSIN" bizim rabbimizle kaç kapımız açık? çok güzel bir kıssa düşündürücü...
rabbimiz eemnaetsin inşallah gül tanesi
selam ve dua ile inşallah
<<<B)B)B)>>>

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM MÜCAHİDE KARDEŞİM ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM DAVA SAFINDA EN ÖNDE OLMAYA ÇALIŞAN KARDEŞİM RABBİMİZLE ARAMIZDAKİ KAPILARI HEP AÇIK TUTMAYA ÇALIŞALIM İNŞALLAH SADECE CEFADA DEĞİL SEFADADA RABBİMİZİ ANMAYI UNUTTURMASIN RABBİM HANİ BİR SÖZ VARDIR İNSAN NAMAZA DURDUĞUNDA RABBİYLE ARASINDAKİ PERDELERİ KALDIRIR YA BİZLERSE ALLAHIM İKİ TAKLA BİR BAKLA ALLAHIM SEN BENİ GÜNAHTAN SALA DERİZ YA RABBİM AF ETSİN EŞKİYALIK YAPMADAN RAHMET KAPILARINA SIĞINIPTA KABUL OLANLARDAN EYLESİN İNŞALLAH GÜZEL KARDEŞİM RABBİME EMANET OLUN SELAM DUA VE BAKİ MUHABBETLE GAFUR OLAN RABBİME EMANETSİN MÜCAHİDE KARDEŞİMB)

Ve aleyküm selam değerli mücahide kardeşim..Çok haklısınız güzel kardeşim..Güzel yorumlamışsınız..Rabbimiz c.c razı olsun ebeden razı ve memnun olsun sizden inşallahB) Kul, sadece zor anında değil, her zaman Rabbini hatırlamalı..Ayette de geçtiği üzere, ''boğulmaktan kurtulup da karaya çıktıktan sonra Rablerini unutanlardan'' olmayalım inşallah..Güzel kardeşim, her daim dualarımdasınız..Mevlam, her daim o güzel gönlünüze göre versin, dünya ve ahirette iyilik versin, derecenizi yükseltsin inşallah..Mücahide kardeşime dualarım her zaman budurB)Rahman ve Rahim olan mevlamıza emanetsiniz güzel kardeşim..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah güzelliklere yolcu kardeşim..B)

Pıtırcık

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimizle aramızdaki bütün kapıları açık tutalım..Bu kapıların en önemlisi olan namaz kapısını hiç kapatmayalım..Rabbim kusurlarımızı,günahlarımızı affetsin..Allaha emanet olunuz.Dua ile..:H

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm güzel kardeşim.
paylaşımın için Allah razı olsun.ne güzel bir paylaşım.böyle yazıları okuyunca dahada umutlanıyorum.Rabbimin merhametinin ne kadar büyük olduğunu,kullarını affetmeyi ne çok sevdiğini birkez daha yazıyorum beynime.O 'NUN Rahmet kapıları sonuna kadar açık ama o kapıdan girmeyi beceremiyormuyuz acaba?rabbime emanetsin canım kardeşim.:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
selamun aleykum gül tanem

elerine yüreğine saglık canım kardeşim rabbim razı olsun..
"BİR KAPI AÇIK KALSIN" bizim rabbimizle kaç kapımız açık? çok güzel bir kıssa düşündürücü...
rabbimiz eemnaetsin inşallah gül tanesi
selam ve dua ile inşallah

<<<B)>>>

Ve aleyküm selam canım kardeşim. Rabbimiz c.c senden de razı olsun, beğendiğine sevindim Nur Damlası..Rabbimize karşı tüm kapılarımızın açık olması duasıyla inşallahB)Rahman ve Rahim olan Mevlamıza emanetsin güzel kardeşim..Selam, daimi dualar ve baki muhabbetle inşallah..B)B)

Bahar_58

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUN ALEYKÜM GÜZEL KARDESIM

ALLAH (c.c) Razi Olsun Paylasimin icin__ cok güzel ibretlik bir kissa__B)
ALLAH´a.e.o:H

Sefine-i Hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ES SELAMUN ALEYKÜM,HAYIRLI GÜNLER CANIM KARDEŞİM.PAYLAŞIMIN ÇOK GÜZELDİ.NE OLURSA OLSUN ÜMİDİNİ YİTİRMEMİŞ VE SONUNDA ODA KAZANMIŞ.RAB'BİM C.C. ARAMIZDAKİ KAPILARI AÇIK BIRAKMAYI NASİP ETSİN,O'NA HAYIRLI BİR KUL OLALIM İNŞAALLAH.SELAM VE BAKİ MUHABBETLE,DUALARIMDA DAİMSİN İNŞAALLAH CAN KARDEŞİM.ALLAH C.C. RAZI OLSUN EBEDEN SENDEN İNŞAALLAH.....B)

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM. ÇOK GÜZEL VE İBRETLİK PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN.
MEVLANANIN DEDİĞİ GİBİ
NE OLURSAN OL YİNE GEL ... BİN KERE TÖVBENİ BOZMUŞ OLSANDA GİYE GEL...

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Rabbimizle aramızdaki bütün kapıları açık tutalım..Bu kapıların en önemlisi olan namaz kapısını hiç kapatmayalım..Rabbim kusurlarımızı,günahlarımızı affetsin..Allaha emanet olunuz.Dua ile..:H

Amin inşallah kardeşim..Allah c.c razı olsun..Selam ve dua ile inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt