Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

RABBİN sana ne darıldı ne de seni bıraktı.. (2 Kullanıcı)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi.

Yıkık, perişansınız. Kimse ile görüşmek istemiyorsunuz.

Çoğunluk size küsmüş gibi. Yalnızsınız.

Herkes benden uzak, herkes bana kırgın

düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz.

Yalnızlığınızın karanlık mağarasına şu ayet bir güneş gibi doğuyor:

“Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı”(Duha-3)

Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin.

Rabbim terk etmiyor, kırılmıyor ya,

ne gam! .. Bu ne büyük ferahlık değil mi? ..

Başınızda ağır bir dert var. Sanki hiç bitmeyecek gibi geliyor.

Sanki bu sorun hayatınızın sonunu hazırlıyor gibi.

İşte o an ayet yetişiyor imdada:

“Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir

kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6)

Garantiyi veren Allah! ..

Hem de ne garanti, her zorlukla beraber bir de kolaylık geleceği

“mutlaka” ifadesi ile pekiştirilip ikna olalım diye iki kere tekrarlanıyor.

Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu,

çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor.

Bu manayı duymuş olan Niyazi Mısri(k.s) şöyle demiş:

“Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş”

Maddi sıkıntınız hat safhada. Yoksul düştüğünüzü hissediyorsunuz.

İflas ettiniz.. Sıfırı tükettiniz yani.

Nasıl ayağa kalkarım düşüncesi içinde boğulurken ayet size yeni bir ümit

veriyor:

“Eğer yoksulluktan korkarsanız, ALLAH dilerse lütfuyla sizi zengin kılar.

Şüphesiz ALLAH hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.” (Tevbe-28 )

Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü.

Doktorlar fazlaca ümit vermiyorlar.

Çoğu kere Onu nasıl teselli edeceğinizi dahi bilemiyorsunuz.

Gerçek ortada iken moral vermeye çalışmak sanki sahte davranmak gibi

geliyor size.

Ciddi bir delil olmalı ki hastanıza siz de inanarak moral verebilesiniz.

Eyyub Nebi var Kur’an’da...

Hastalıkların, dertlerin en ağırına müptela olmuş ama sıhhate kavuşmuş.

Onun hali size dayanak oluyor:

Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti:

“Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün

ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet

olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun. (Sa’d-41/43)

Ama yine de bazı şeyleri yediremiyorsunuz kendinize.

Bir tutamak arıyorsunuz. Ayet el veriyor size:

“Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda

hayırlıdır. Olur ki, siz bir şeyi seversiniz; ama o, sizin hakkınızda bir fenalıktır.

ALLAH bilir, siz bilmezsiniz. (Bakara-216)

Rabbimiz ALLAH, Rasülümüz Muhammed(s.a.v) ,

Kitabımız Kur’an, Yolumuz Sırat-ı Müstakim! .. Bizden bahtiyarı yok dünyada!

Her ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın zafer ve başarı bizim.

Bunu da kafadan söylemiyoruz, Kur’an konuşuyor:

Vel Akıbetü lil Müttakin (Kasas-83): Akıbet (hayırlı son, güzel sonuç)

Müttakiler (takvayı kuşananlar, korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! ..

ALINTI
¨

SELAM VE DUA ILE..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: RABBİN sana ne darıldı ne de seni bıraktı..

Allah razı olsun kardeşim, şu an bunu okumak bana ilaç gibi geldi gerçekten... evet kim terk erderse etsin rabbimiz bizi bırakmıyor... ebedi dostumuz o.. zor günde kurtarıcımız o.. kimseler istemediğinde tek merhametli o... her an bizimle, bizleri şanımız şöhretimiz, kara kaşımız, kara gözümüz için sevmiyor.. bizi en üstün sıfatla, en güzel surette yarattı.. DOST OLARAK ALLAH YETER... EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.. SELAMETLE KAL.B)B)B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Allah razı olsun kardeşim, şu an bunu okumak bana ilaç gibi geldi gerçekten... evet kim terk erderse etsin rabbimiz bizi bırakmıyor... ebedi dostumuz o.. zor günde kurtarıcımız o.. kimseler istemediğinde tek merhametli o... her an bizimle, bizleri şanımız şöhretimiz, kara kaşımız, kara gözümüz için sevmiyor.. bizi en üstün sıfatla, en güzel surette yarattı.. DOST OLARAK ALLAH YETER... EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.. SELAMETLE KAL.B)B)B)B)B)

ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN..
KARDEŞİM..GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ALLAH RAZI OLSUN...RABBİM SIKINTILARINIZI GİDERSİN..İNŞ..BİZLER NE KADAR GÜNAH İŞLESEKTE RABBİM BİZİ BIRAKMIYOR..TÖVBE KAPISI HER ZAMAN ACIK..HEPİMİZE UYANMAYI NASİP ETSİN İNŞ..SELAMETLE KALIN..ALLAH A EMANET OLUN...

BRC

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C) razı olsun.. çok güzeldi.. B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

BRC yazdı:
ALLAH (C.C) razı olsun.. çok güzeldi.. B)B)B)

rabbim cümlemizden razı olsun..inş..selametle..

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Kâfir olanlar diyorlar ki: Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli değil miydi? De ki: Kuşkusuz Allah dilediğini saptırır, kendisine yöneleni de hidayete erdirir.
Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. (Rad,27.,28.)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

sert yazdı:
Kâfir olanlar diyorlar ki: Ona Rabbinden bir mucize indirilmeli değil miydi? De ki: Kuşkusuz Allah dilediğini saptırır, kendisine yöneleni de hidayete erdirir.
Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir. Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur. (Rad,27.,28.)

allah razı olsun...

karapece

Kayıtlı Kullanıcı

s.a çok güzel bir paylaşım Allah sizden razı olsun...
BİLİYORUM Kİ NE ZAMAN SIKIŞSAM RABBİM HEMEN YARDIM EDİYOR ÇOK ŞÜKÜR EVET BELKİ BAZEN GEÇ OLUYOR SIKINTIDAN KURTULMAK AMA YİNE GELİYOR YETER Kİ SIKINTIYA SABRET VE RABBİNDEN ÜMİDİNİ KESME İNSAN RABBİNİ TANIMALI ÇÜNKÜ TANIDIĞI VAKİT SIKINTIDA MUSİBETTE KAZADA BELADA VELHASIL HERŞER DE YARDIM GÖRECEKTİRDÜŞÜNSENİZE SABRETMENİN VE ALLAH(C.C) 'A TEVEKKÜL ETMENİN NETİCESİNDE RABBİM BİRDE BİZE ARMAĞAN VERİYOR NELER Mİ;BAŞTA RIZASI,SONRA AF,ÜSTÜNE SEVAB DAHASI CENNET VE CEMALULLAH VE RESULALLAH(s.a.v) işte O'NA YETER Kİ SIMSIKI SARIL.ONA SARILMAK DEMEK FARZ EDELİM Kİ SIRTIMIZDA TONLARCA YÜK ELLER KELEPÇELİ YÜZÜNÜZ KAPKARA GÜNAHLARINIZ SİZİ ÖYLESİ KUŞATMIŞ Kİ PİSLİK İÇİNDESİNİZ İŞTE RABBİNE BU HALDEYKEN KAPISINA GİT" YARDIM DİLE YA RABBİ SANA SIĞINDIM KURTAR BENİ DEMESİNİ BİL VE AFFEDİLENE KADAR GİTMEYECEĞİNİ SÖYLE AFF DİLE" MUHAKKAK Kİ ALLAH AFFEDİCİDİR YETER Kİ İSTEMEYİ BİL.BU SÖZLER SİZE DEĞİL KARDEŞİM YADA ABİ ORTAYA ATTIM İNŞ. ANLAYAN OLUR

SELAM VE DUA İLEB):(

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:
BİLİYORUM Kİ NE ZAMAN SIKIŞSAM RABBİM HEMEN YARDIM EDİYOR ÇOK ŞÜKÜR EVET BELKİ BAZEN GEÇ OLUYOR SIKINTIDAN KURTULMAK AMA YİNE GELİYOR YETER Kİ SIKINTIYA SABRET VE RABBİNDEN ÜMİDİNİ KESME İNSAN RABBİNİ TANIMALI ÇÜNKÜ TANIDIĞI VAKİT SIKINTIDA MUSİBETTE KAZADA BELADA VELHASIL HERŞER DE YARDIM GÖRECEKTİRDÜŞÜNSENİZE SABRETMENİN VE ALLAH(C.C) 'A TEVEKKÜL ETMENİN NETİCESİNDE RABBİM BİRDE BİZE ARMAĞAN VERİYOR NELER Mİ;BAŞTA RIZASI,SONRA AF,ÜSTÜNE SEVAB DAHASI CENNET VE CEMALULLAH VE RESULALLAH(s.a.v) işte O'NA YETER Kİ SIMSIKI SARIL.ONA SARILMAK DEMEK FARZ EDELİM Kİ SIRTIMIZDA TONLARCA YÜK ELLER KELEPÇELİ YÜZÜNÜZ KAPKARA GÜNAHLARINIZ SİZİ ÖYLESİ KUŞATMIŞ Kİ PİSLİK İÇİNDESİNİZ İŞTE RABBİNE BU HALDEYKEN KAPISINA GİT" YARDIM DİLE YA RABBİ SANA SIĞINDIM KURTAR BENİ DEMESİNİ BİL VE AFFEDİLENE KADAR GİTMEYECEĞİNİ SÖYLE AFF DİLE" MUHAKKAK Kİ ALLAH AFFEDİCİDİR YETER Kİ İSTEMEYİ BİL.BU SÖZLER SİZE DEĞİL KARDEŞİM YADA ABİ ORTAYA ATTIM İNŞ. ANLAYAN OLUR

allah razı olsun..güzel yorumunuzdandolayı..allah a emanet olun..selametle..

muberra

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. Çok güzeldi.Allah'ın gücü herşeye yeter. O'na sonsuz şükürler olsun

rakabe_

Kayıtlı Kullanıcı

emegine saglık muaz kardesim oyle ya Rabbim ne darılıyor nede yalnız bırakıyor her zorlugun yanında bir kolaylık veriyor yeter ki bizler herşeyin ALLAH'TAN geldigine inanıp hamd ve şükrümüzü artıralım basımıza gelen her musibete hamd edelim ki RABBİM beterinden korusun her iyiligede şükredelim ki rabbim daha iyisini nasip etsin.
ALLAH razı olsun selam ve dua ile...B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşim

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

karapece yazdı:

ALLAH RAZI OLSUN ....GÜZEL YORUMNUZ İÇİN SELAMETLE..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

İnsanoğlu aceleci yaratılmıştır. Hazırı sever, hemen yaptığının karşılığını görmek, ücretini almak ister. Dünya işlerinde tamam; fakat ahiret işlerinde peşin çalışmak işin tabiatına aykırıdır. Ahiret işi demek, sadece Allah'ın rızası için yapılan amel demektir. Yüce Allah'ı tanıyan, O'nun sözüne iman eden bir mümin niye endişe ediyor ki? Yüce Allah, verdiği sözden dönmez.

Yüce Mevlâmız'ın rahmeti bitmez, verdikçe hazineleri tükenmez. Bir şey vereceği zaman O'na kimse mani olamaz, vermezse kimse zorlayamaz. Cennet ve cehennem O'nun elindedir. Hüküm sadece O'na aittir.

Yüce Allah, kendisini tanımayanlara bile dünyada nimetler ikram etmektedir. Böyle cömert bir Rabbimiz, kendisine yönelen ve O'nun rızasını biricik hedef haline getiren bir kulunu mahrum bırakır mı? O, kendisini seveni üzer mi? S.A B)B)B)

deren75

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. öyle güzel bir paylaşım olmuşki Allah razı olsun şu zor zamanımda çok iyi geldidualarımızda darda olan mümin kardeslerimizi unutmayalım.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

ravzanuru

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM
KARDEŞLERİM

içime SEN dol

>Rabbim bilinmezliklerimde bilinenim ol....

>Şüphelerimde eminliğim,

>Nefsimle mücadelemde kazancım ol.....

>Çıkmazlarımda yol açanım ....

>Bu sesler nedir, hangisi sendendir diye sorgulamalarımda sesime ses ol....

>Her an Sana muhtacım

>Bu yazıyı yazmak için,

>Bu duayı söyleyebilmek için,

>düşünebilmek,

>konuşabilmek,

>isteyebilmek için Sana, hep Sana muhtacım

>Rabbim her an Sana muhtacım,

>N'olur rabbim yanımda ol....

>Bilinenim...

>Eminliğim....

>Kazancım ol....

>Çaresizliklerime çare ....

>Sesime ses ve aramalarıma bulma ol....

>Ya kaldır aradan perdeleri Seni görebileyim

>Ya da kaldırdığım perdenin ardında Seni göreyim

>Rabbim n'olur ..... n'olur rabbim

>seçimlerimde irademi benden al ve içime SEN dol......

MUAZ KARDEŞİM VE KONUYA DEĞERLİ YORUMLARINI YAPAN ARKADAŞLAR ALLAH RAZI OLSUN CÜMLENİZDEN

Allahım, gönlümde olanı hakKımdA hayırlı eyle,
Hakkımda hayırlı olana gönlümü razı eyle.
-amin-

SELAM VE HERZAMAN DUA İLE İNŞALLAHB)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

muberra yazdı:
Allah razı olsun. Çok güzeldi.Allah'ın gücü herşeye yeter. O'na sonsuz şükürler olsun

allah razıolsun..sağolun allah a emanet olun..selametle..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

rakabe_ yazdı:
emegine saglık muaz kardesim oyle ya Rabbim ne darılıyor nede yalnız bırakıyor her zorlugun yanında bir kolaylık veriyor yeter ki bizler herşeyin ALLAH'TAN geldigine inanıp hamd ve şükrümüzü artıralım basımıza gelen her musibete hamd edelim ki RABBİM beterinden korusun her iyiligede şükredelim ki rabbim daha iyisini nasip etsin.
ALLAH razı olsun selam ve dua ile...B)

ALLAH RAZI OLSUN...ALLAH A EMANET OLUN..SELAMETLE..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
İnsanoğlu aceleci yaratılmıştır. Hazırı sever, hemen yaptığının karşılığını görmek, ücretini almak ister. Dünya işlerinde tamam; fakat ahiret işlerinde peşin çalışmak işin tabiatına aykırıdır. Ahiret işi demek, sadece Allah'ın rızası için yapılan amel demektir. Yüce Allah'ı tanıyan, O'nun sözüne iman eden bir mümin niye endişe ediyor ki? Yüce Allah, verdiği sözden dönmez.

Yüce Mevlâmız'ın rahmeti bitmez, verdikçe hazineleri tükenmez. Bir şey vereceği zaman O'na kimse mani olamaz, vermezse kimse zorlayamaz. Cennet ve cehennem O'nun elindedir. Hüküm sadece O'na aittir.

Yüce Allah, kendisini tanımayanlara bile dünyada nimetler ikram etmektedir. Böyle cömert bir Rabbimiz, kendisine yönelen ve O'nun rızasını biricik hedef haline getiren bir kulunu mahrum bırakır mı? O, kendisini seveni üzer mi? S.A B)B)B)

ALLAH RAZI OLSUN..SELAMETLE..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt