Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Rabbim Rahmet Kapılarını Bu kadar Açmışken,Çalmamak Niye Olsun? (1 Kullanıcı)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı
[big]De ki: "Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." Onun için ümidi kesmeyin de başınıza azap gelmeden önce tevbe ile Rabbınıza yönelin ve O'na halis müslümanlık yapın! Sonra kurtulamazsınız." Zümer Süresi-53-54"[/big]​

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Rabbim Rahmet Kapılarını Bu kadar Açmışken,Çalmamak Niye Olsun?

çok güzel bir paylaşım canım Allah razı olsun

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
çok güzel bir paylaşım canım Allah razı olsun
cümlemizden değerli kardeşim.sağoalsın...kendine iyi bak..Rahmana emanetsin...

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM EMEGINE SAGLIK GULERIM.RABBIM YOLUNDAN AYIRMASIN BIZLERI.YUREGI GUZEL FIKRI GUZEL KARDESIM IKI CIHANDA MUTLU OL INSALLLLAH!SELAMETLE.ALLAHIMA EMANETSIN.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM EMEGINE SAGLIK GULERIM.RABBIM YOLUNDAN AYIRMASIN BIZLERI.YUREGI GUZEL FIKRI GUZEL KARDESIM IKI CIHANDA MUTLU OL INSALLLLAH!SELAMETLE.ALLAHIMA EMANETSIN.
B)B)B)aleykümselam ablacığım...teşekkür ederim..amin amin inşAllah ablacığım...B)B)B)hepimiz için ablacığım duana amin diyorum çok ama çok teşekkür ediyorum..görüşmek üzere..Rabbime emanetsinB)B)

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

Allah (c.c.) razı olsun güler kardeşim...B)

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

ecmain olsun zerrin kardeşim.ALlahım razı olsun.forumlarımda bir gül misali hep varsın teşekür ederim..selam ve dua ile

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Ecrin Hicran yazdı:
[big]De ki: "Ey kendi aleyhlerine haddi aşmış kullarım, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin! Çünkü Allah, bütün günahları bağışlar. Şüphesiz ki O, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir." Onun için ümidi kesmeyin de başınıza azap gelmeden önce tevbe ile Rabbınıza yönelin ve O'na halis müslümanlık yapın! Sonra kurtulamazsınız." Zümer Süresi-53-54"[/big]​
Emeğine sağlık kardeşim benimm Allah kabıne göre versin :) inş

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

S.A ALLAH RAZI OLSUN A.E.O

bayram67

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:
S.A ALLAH RAZI OLSUN A.E.O
s.a ben bayram zonguldaktan hayırlı akşamlar a.e.o

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm allahcc razı olsun ellerine sağlık.B)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

Allah hepimizi bağışlasın ve birdaha hata, günâh, suç işletmesin.

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı

inşallah allah razı olsun.rabbim bizleri affolan kullarından eylesin inş.

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık A.E.O
B)B)B)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm kardeşim,

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.

BEN DE GEÇEN GÜN DUYDUĞUM BİR HİKAYEYİ AKTARMAK İSTİYORUM BU KONU İLE İLGİLİ.

ZAMANIN BİRİNDE BİR KUL TAM 400 YILLIK İBADET ETMİŞ. VE DAHA SONRA ÖLMÜŞ. CENNETİN KAPISINA GİDİP "BEN GELDİM TAM 400 YIL İBADET ETTİM AÇIN DA KAPIYI GİREYİM "DEMİŞ.
BUNUN ÜZERİNE CENNET MELEKLERİNDEN BİRİ BAKIN DEFTERE İSMİ VAR MI DEMİŞ. GELEN CEVAP "HAYIRMIŞ".
KUL, "FERYAD FİGAN NASIL OLUR BEN TAM 400 YIL İBADET ETTİM" DİYE BAĞIRMIŞ. SONRA MELEKLER ALLAHIN EMRİ İLE GELMİŞLER VE ADAMA ŞU SORUYU SORMUŞLAR:

ALLAHIN RAHMETİNE GÖRE Mİ GİRMEK İSTERSİN YOKSA İBADETLERİN HESAPLANIP SEVABINA GÖRE Mİ????????

ADAM KENDİNDEN EMİN "BEN SEVAPLARIMA GÖRE GİRMEK İSTERİM "DEMİŞ. HESAPLAMIŞLAR VE 300 SEVAP ETMİŞ. SEN CEHENNEME GİDECEKSİN DENİLİNCE NASIL OLUR DİYE İSYAN ETMİŞ. MELEKLER ONA ŞU CEVABI VERMİŞ.

SEN EĞER ALLAHIN RAHMETİNİ İSTEMİŞ OLSAYDIN RABBİM SENİ UYGUN GÖRDÜĞÜ CENNETİN BİR KÖŞESİNE YERLEŞTİRECEKTİ. FAKAT SEN İBADETLERİM HESAPLANSIN SEVABINA GÖRE YERİMİ İSTERİM DEDİN SEN BİLMEZ MİSİN BİR TEK GÖZÜN HAMDI 4OO SEVAPTIR. SEN BİR TEK GÖZÜNÜN HESABINI VEREMEDİN.:(

DEMEK Kİ HER ZAMAN ALLAHIN RAHMETİNE VE ONUN BAĞIŞLAYICILIĞINA GÜVENMEMİZ GEREKİYOR.

BİZE VERİLEN HER BİR NİMETİN BEDELİ NE YAPARSAK YAPALIM ÖDENMEZ.
B)B)B) ALAHIM BİZ SENİ ÇOK SEVİYORUZ, NE OLUR SEN DE BİZİ SEV.B)B)

B)B)B)B) BİZİ SEVDİĞİN KULLARINDAN EYLE.
SANA LAYIK KUL, HZ.MUHAMMED (S.A.V.) E LAYIK OLMAYI OLMAYI NASİP EYLE.. B)B)B)B)

Nikko

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:

ALLAHIN RAHMETİNE GÖRE Mİ GİRMEK İSTERSİN YOKSA İBADETLERİN HESAPLANIP SEVABINA GÖRE Mİ????????

Bu anlam üzerine kitaplar yazacak kadar konuşulur, ama bu cümle herşeyi derince açıklamıyor mu?

Allah hatalarını, günâhlarını, suçları varsa silsin hocamızın, bir sohbetini şöyle bitirmişti:
Nihat Hatipoğlu: NE KADAR BÜYÜK GÜNÂHINIZ OLURSA OLSUN,
GÜNÂHINIZ NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN,
BAŞINIZDAN NE KADAR AŞKIN OLURSA OLSUN,
GECELEYİN ALLAH'A YALVARIRKEN NE KADAR UTANIYOR OLSANIZ BİLE HİÇ UNUTMAYIN;
HİÇBİR GÜNÂH, HİÇBİR GÜNÂH ALLAH'IN MERHAMETİNDEN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR.

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

Nikko yazdı:
[Allah hatalarını, günâhlarını, suçları varsa silsin hocamızın, bir sohbetini şöyle bitirmişti:
Nihat Hatipoğlu: NE KADAR BÜYÜK GÜNÂHINIZ OLURSA OLSUN,
GÜNÂHINIZ NE KADAR BÜYÜK OLURSA OLSUN,
BAŞINIZDAN NE KADAR AŞKIN OLURSA OLSUN,
GECELEYİN ALLAH'A YALVARIRKEN NE KADAR UTANIYOR OLSANIZ BİLE HİÇ UNUTMAYIN;
HİÇBİR GÜNÂH, HİÇBİR GÜNÂH ALLAH'IN MERHAMETİNDEN DAHA BÜYÜK DEĞİLDİR.

EVET NE KADAR DOĞRU SÖYLÜYOR HOCAMIZ.

ONUN O NURLU GÜZEL YÜZÜNE HAYRANIM, CANIM HOCAM BENİM NE DE GÜZEL BİR İNSAN B)B)B)B)B)B)

ALLAH ONUN GİBİ GÜZELLER GÜZELİ HOCALARIMIZI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.B)B)B)B)B)B)

SELAMETLE KARDEŞİMB)

theays

Kayıtlı Kullanıcı

gulen yazdı:

selamün aleyküm kardeşim,

ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ.

BEN DE GEÇEN GÜN DUYDUĞUM BİR HİKAYEYİ AKTARMAK İSTİYORUM BU KONU İLE İLGİLİ.

ZAMANIN BİRİNDE BİR KUL TAM 400 YILLIK İBADET ETMİŞ. VE DAHA SONRA ÖLMÜŞ. CENNETİN KAPISINA GİDİP "BEN GELDİM TAM 400 YIL İBADET ETTİM AÇIN DA KAPIYI GİREYİM "DEMİŞ.
BUNUN ÜZERİNE CENNET MELEKLERİNDEN BİRİ BAKIN DEFTERE İSMİ VAR MI DEMİŞ. GELEN CEVAP "HAYIRMIŞ".
KUL, "FERYAD FİGAN NASIL OLUR BEN TAM 400 YIL İBADET ETTİM" DİYE BAĞIRMIŞ. SONRA MELEKLER ALLAHIN EMRİ İLE GELMİŞLER VE ADAMA ŞU SORUYU SORMUŞLAR:

ADAM KENDİNDEN EMİN "BEN SEVAPLARIMA GÖRE GİRMEK İSTERİM "DEMİŞ. HESAPLAMIŞLAR VE 300 SEVAP ETMİŞ. SEN CEHENNEME GİDECEKSİN DENİLİNCE NASIL OLUR DİYE İSYAN ETMİŞ. MELEKLER ONA ŞU CEVABI VERMİŞ.

SEN EĞER ALLAHIN RAHMETİNİ İSTEMİŞ OLSAYDIN RABBİM SENİ UYGUN GÖRDÜĞÜ CENNETİN BİR KÖŞESİNE YERLEŞTİRECEKTİ. FAKAT SEN İBADETLERİM HESAPLANSIN SEVABINA GÖRE YERİMİ İSTERİM DEDİN SEN BİLMEZ MİSİN BİR TEK GÖZÜN HAMDI 4OO SEVAPTIR. SEN BİR TEK GÖZÜNÜN HESABINI VEREMEDİN.:(

DEMEK Kİ HER ZAMAN ALLAHIN RAHMETİNE VE ONUN BAĞIŞLAYICILIĞINA GÜVENMEMİZ GEREKİYOR.

BİZE VERİLEN HER BİR NİMETİN BEDELİ NE YAPARSAK YAPALIM ÖDENMEZ.
B)B)B) ALAHIM BİZ SENİ ÇOK SEVİYORUZ, NE OLUR SEN DE BİZİ SEV.B)B)

B)B)B)B) BİZİ SEVDİĞİN KULLARINDAN EYLE.
SANA LAYIK KUL, HZ.MUHAMMED (S.A.V.) E LAYIK OLMAYI OLMAYI NASİP EYLE.. B)B)B)B)

SELAMIN ALEYKÜM

arkadaşlar şeytan bile ALLAHU TEALANIN (c.c) laneti üzerine olsun 30.000 sene tüm meleklere imamlık yapmıştırki hz.adem a.s efendimiz yaratılana kadar düşünün ya şimdi ebediyyen bir azap yane YÜCE RABBIMIZ CELLA CELALÜ kullarına azap etmeyi tabiki istemez ama verdiği cüzi iradeyi doğru ve yerinde kullanırsak bizki çocuğumuz dair yaramazlık yapınca dayanamıyor ceza veriyoruz ki ben bekarım annemden gördüğüm kadarıyla ve etraftan YÜCE RAHMET sahibi ceza vermezmi ki en tabii hakkıdır tabiki rahmetide o kadar yüksektir ebediyyen mutluluk yada mutsuzluk bu insanın seçimi bu kadar kolay olamaz ya şunu düşününki dünyanın en çok sıcaklığı yanardağlarda değilmi lavlar her yeri parçalıyor ki cihennem sıcağı bunun 69 katı artık siz hesplayın ben hesaplarken bile korktum

allah sonumu hayır etsin inşaallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt