neslihantozan
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 8 Şub 2008
- Mesajlar
- 3,695
- Tepki puanı
- 4
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
- Web Sitesi
- pastalar2008.blogcu.com
aminenur kardeşim istemişti bu tarifi bende tarifini veriyorum
ama önce bu pasta zor gibi görünsede oldukça kolay sadece soğutma işlemine dikkat edin bukadar işte malzemeler
hamur için:yarım su bardağından biraz fazla su
yarım su bardağından biraz fazla süt
yarım su bardağı eritilmiş tere yağı yada margarin 1 tutam tuz
4 yumurta
1 su bardağı+6 yemek kaşığı un
ara kreması için:1 paket hazır puding
üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu
ewt şimdi önce hamurumuzu yapmak için bir tencereye su ,süt,tereyağı ve tuz ilave edilir kaynamaya başlayıp yağ eriyince altı kısılır un yavaş ça eklenerek hızlıca karıştırılır hamur toplanınca altı kapatılır ve iyce soğutulur soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılarak elle hamura yedirilir yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tatlı kaşığıyla birer kaşık konularak tepsiye dizilir sıkma torbasıyla yada poşetle de yapabilirsiniz hangisi kolayınıza geliyosa 175 dereceli fırında üzerleri sararana kadar pişirin ama pişerken fırın kapağını açmayın çok pişirip sertleştirmeyin pişince fırından alıp soğutun pişen topları ayırmadan bıçakla ortadan kesin arasına pişirip soğuttuğunuz pudingten çay kaşığı ile doldurun en sonda çikolata sosu ile servis yapın bu hamurla ekler de yapabilirsiniz sadece hamuru şerit gibi sıkın işte bu kadar afiyet olsun bu proritrolleri yaş pastanızın üzerine de koyabilirsiniz
ama önce bu pasta zor gibi görünsede oldukça kolay sadece soğutma işlemine dikkat edin bukadar işte malzemeler
hamur için:yarım su bardağından biraz fazla su
yarım su bardağından biraz fazla süt
yarım su bardağı eritilmiş tere yağı yada margarin 1 tutam tuz
4 yumurta
1 su bardağı+6 yemek kaşığı un
ara kreması için:1 paket hazır puding
üzeri için: 1 paket hazır çikolata sosu
ewt şimdi önce hamurumuzu yapmak için bir tencereye su ,süt,tereyağı ve tuz ilave edilir kaynamaya başlayıp yağ eriyince altı kısılır un yavaş ça eklenerek hızlıca karıştırılır hamur toplanınca altı kapatılır ve iyce soğutulur soğuduktan sonra yumurtalar tek tek kırılarak elle hamura yedirilir yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye tatlı kaşığıyla birer kaşık konularak tepsiye dizilir sıkma torbasıyla yada poşetle de yapabilirsiniz hangisi kolayınıza geliyosa 175 dereceli fırında üzerleri sararana kadar pişirin ama pişerken fırın kapağını açmayın çok pişirip sertleştirmeyin pişince fırından alıp soğutun pişen topları ayırmadan bıçakla ortadan kesin arasına pişirip soğuttuğunuz pudingten çay kaşığı ile doldurun en sonda çikolata sosu ile servis yapın bu hamurla ekler de yapabilirsiniz sadece hamuru şerit gibi sıkın işte bu kadar afiyet olsun bu proritrolleri yaş pastanızın üzerine de koyabilirsiniz